19:28:54Nyheterdirekte

Festet innlegg
2-0 til Hareide i Fitjar
11. oktober kl 21:47av Pål Andreas Mæland

FÅR STØTTE: Fitjar KrF sine to delegater til fylkesårsmøtet i KrF, støtter sin partileder i spørsmålet om KrFs sidevalg.
FÅR STØTTE: Fitjar KrF sine to delegater til fylkesårsmøtet i KrF, støtter sin partileder i spørsmålet om KrFs sidevalg.
FOTO: SCANPIX

Fitjar KrF holdt som første lokallag ekstraordinært årsmøte torsdag kveld. 


Møtet skulle velge to delegater som skal sendes til fylkesårsmøtet 27. oktober, som igjen skal velge delegater til det ekstraordinære landsmøtet 2. november. Der skal som kjent KrF ta sitt mye omtalte sidevalg i politikken.


Lokallagsleder Bård Inge Sørfonn sier at møtet gikk rolig og fint for seg. Han mener at debatten var raus, og at laget er delt omtrent i to i spørsmålet.


- Vi har valgt to mandater som står helt fritt til stemme det de vil på fylkesårsmøtet, sier han.


De to er Harald Rydland og Hallvard Wiik. Begge sier til BT at de i utgangspunktet støtter partileder Knut Arild Hareides valg om å forhandle med Ap og Sp.


- Jeg mener det er verdt å prøve det ut, sier Rydland, som tidligere har vært ordfører i kommunen.


- Jeg har lyst å høre debatten først, men tror jeg kanskje at jeg heller mest til den siden at jeg vil støtte partilederen sitt initiativ, sier Wiik.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Pål Andreas Mæland
  i går15:04

  116 innbyggjarar får ny kommune


  SKIFTAR KOMMUNE: Dette er området som skal inn i Høyanger kommune.
  SKIFTAR KOMMUNE: Dette er området som skal inn i Høyanger kommune.

  Grensa mellom kommunane Balestrand og Høyanger skal justerast slik at grunnkrinsen Nesse blir flytta frå Balestrand til Høyanger kommune. Det bur 116 innbyggjarar i krinsen, som er ein av fleire som har søkt om å få skifte kommune på Vestlandet.


  Endringa vil skje frå 1. januar 2020, samstundes som iverksettinga av samanslåinga av Balestrand, Leikanger og Sogndal til nye Sogndal.


  – Dette har vore ei vanskeleg sak å avgjere sidan det er gode argument frå både Nessane Grendelag og frå kommunane som no skal bygge nye Sogndal, seier kommunalminister Monica Mæland.


  Initiativet til å flytte området kom frå Nesse Grendelag. Departementet har hatt møter med dei involverte kommunane og representant for Nesse Grendelag før vedtaket vart fatta. Vedtaket inneber at bygdene Sæle og Lindane blir verande i Balestrand.


  – Eg har lagt avgjerande vekt på at denne endringa vil gje innbyggarane i Nesse krins ein betre kvardag med enklare tilgjenge til kommunale tenester, seier statsråden.


 • av Eystein Røssum
  søndag14:03

  Sterk vind gir pause ved fregatten   Kranlekteren «Rambiz» tok laurdag kveld ein pause i arbeidet ved havaristen KNM «Helge Ingstad», og gjekk attende til Hanøytangen. Der vil løftefartøyet liggje fam til veret tillater vidare arbeid ved havaristen, opplyser Forsvaret i ei oppdatering søndag formiddag. «Rambiz» har den siste tida arbeidd med å trekkje løftekjettingar under fregatten, saman med dykkarar. Det er meldt stiv kuling i Øygarden søndag. Det siste døgnet har havaristen lege i ro, ifølgje Forsvaret. 


 • av NTB
  07. desember20:02

  Vipps oppe igjen etter tekniske problemer


  Betalingstjenesten Vipps virker igjen etter at en feil hindret brukere i å foreta vennebetalinger.


  Kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes opplyser til NTB at det oppsto problemer med vennebetalingen allerede tidlig fredag ettermiddag. Ved 18-tiden ble hele Vipps tatt ned slik ingen av tjenestene fungerte. Hensikten var å forsøke å finne feilen mens tjenesten var nede.


  Etter en snau time senere virket hele tjenesten igjen.


  Vennebetaling er den mest brukte av alle tjenester i Vipps-systemet. Hvert døgn foretas om lag 500.000 pengeoverføringer i vennebetaling.


Vis flere

Siste nytt fra BT