15:31:05Nyheterdirekte

Festet innlegg
2-0 til Hareide i Fitjar
11. oktober kl 21:47av Pål Andreas Mæland

FÅR STØTTE: Fitjar KrF sine to delegater til fylkesårsmøtet i KrF, støtter sin partileder i spørsmålet om KrFs sidevalg.
FÅR STØTTE: Fitjar KrF sine to delegater til fylkesårsmøtet i KrF, støtter sin partileder i spørsmålet om KrFs sidevalg.
FOTO: SCANPIX

Fitjar KrF holdt som første lokallag ekstraordinært årsmøte torsdag kveld. 


Møtet skulle velge to delegater som skal sendes til fylkesårsmøtet 27. oktober, som igjen skal velge delegater til det ekstraordinære landsmøtet 2. november. Der skal som kjent KrF ta sitt mye omtalte sidevalg i politikken.


Lokallagsleder Bård Inge Sørfonn sier at møtet gikk rolig og fint for seg. Han mener at debatten var raus, og at laget er delt omtrent i to i spørsmålet.


- Vi har valgt to mandater som står helt fritt til stemme det de vil på fylkesårsmøtet, sier han.


De to er Harald Rydland og Hallvard Wiik. Begge sier til BT at de i utgangspunktet støtter partileder Knut Arild Hareides valg om å forhandle med Ap og Sp.


- Jeg mener det er verdt å prøve det ut, sier Rydland, som tidligere har vært ordfører i kommunen.


- Jeg har lyst å høre debatten først, men tror jeg kanskje at jeg heller mest til den siden at jeg vil støtte partilederen sitt initiativ, sier Wiik.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Paul Andre Sommerfeldt
  Tirsdag20:48

  Kommunen trekker anmeldelse av 13-åring 


  SIKKERHETSBRUDD: 13-åringen avslørte sikkerhetshull med passord og andre personopplysninger til 35.000 elever i bergensskolen.
  SIKKERHETSBRUDD: 13-åringen avslørte sikkerhetshull med passord og andre personopplysninger til 35.000 elever i bergensskolen.
  FOTO: SKJERMDUMP

  Bergen kommune har valgt å trekke anmeldelsen av 13-åringen som avslørte sikkerhetsbrudd i kommunens datasystemer. Det melder NRK. 


  Både politiet og kommunen har fått sterk kritikk for håndteringen etter at en 13 år gammel gutt i fjor avslørte sikkerhetshull med passord og andre personopplysninger til 35.000 elever og foresatte i bergensskolen.  


  Da guttens varsel ikke ble tatt til følge, tok han seg ulovlig inn i kommunens datasystemer. Det endte med at 13-åringen fikk datautstyret inndratt av politiet.  


  Ifølge NRK informerte kommunaldirektør Trine Samuelsberg foreldrene til 13-åringen om at kommunen ville trekke anmeldelsen mandag denne uken. 


  - Når vi nå kjenner saken i sin helhet, og har fulgt den i nesten ett år, har vi funnet det rett å trekke anmeldelsen, sier direktøren til NRK.  


  Bergen kommune har beklaget dårlig håndtering av saken og har tidligere vedtatt et gebyr på 1,6 millioner fra Datatilsynet. 


  I april trakk Vest politidistrikt tilbake en formulering om at 13-åringen hadde påført kommunen tap av omdømme.   


 • av Anders Haga
  Mandag17:08

  Stad skipstunnel sprekker ikke  Kystverket har levert en ny rapport til Samferdselsdepartementet som slår fast at skipstunnelen kan bygges innenfor de rammene som ble vedtatt i Nasjonal transportplan. Departementet ba Kystverket utrede kostnadene etter at en ekstern kvalitetsrapport slo fast at prosjektet ville bli én milliard dyrere enn forutsatt.


  "Økningen skyldes i hovedsak prisjustering fra 2016 til 2018 kroner, og at de generelt hadde lagt på alle mulige usikkerhetsmarginer og påslag på kostnadene", kommer det frem i en pressmelding fra Randi Humborstad, prosjektleder for Stad skipstunnel


  I den nye rapport er prisen faktisk redusert, i tillegg til at samfunnsnytten er økt med cirka én milliard, ifølge styringsgruppen for Stad skipstunnel. Den sannsynlige prisen på tunnelen settes til 2,9 milliarder kroner. Kystverket foreslår nå byggestart i 2021 og åpning av verdens første skipstunnel i 2025.


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  12. juni23:13

  Normal strømforsyning i Kvam


  Strømmen er nå tilbake i hele Kvam etter et større strømbrudd onsdag kveld. Det melder Kvam kraftlag på sine nettsider.


  Dette gjelder alle kunder med unntak av kunder i området Botnen i Fyksesund.


  Ca 7000 abonnenter ble rammet av strømproblemene, som skyldtes et maskinutfall ved Bjølvo kraftverk i Ålvik. 


Vis flere

Siste nytt fra BT