15:10:38Nyheterdirekte

Festet innlegg
2-0 til Hareide i Fitjar
11. oktober kl 21:47av Pål Andreas Mæland

FÅR STØTTE: Fitjar KrF sine to delegater til fylkesårsmøtet i KrF, støtter sin partileder i spørsmålet om KrFs sidevalg.
FÅR STØTTE: Fitjar KrF sine to delegater til fylkesårsmøtet i KrF, støtter sin partileder i spørsmålet om KrFs sidevalg.
FOTO: SCANPIX

Fitjar KrF holdt som første lokallag ekstraordinært årsmøte torsdag kveld. 


Møtet skulle velge to delegater som skal sendes til fylkesårsmøtet 27. oktober, som igjen skal velge delegater til det ekstraordinære landsmøtet 2. november. Der skal som kjent KrF ta sitt mye omtalte sidevalg i politikken.


Lokallagsleder Bård Inge Sørfonn sier at møtet gikk rolig og fint for seg. Han mener at debatten var raus, og at laget er delt omtrent i to i spørsmålet.


- Vi har valgt to mandater som står helt fritt til stemme det de vil på fylkesårsmøtet, sier han.


De to er Harald Rydland og Hallvard Wiik. Begge sier til BT at de i utgangspunktet støtter partileder Knut Arild Hareides valg om å forhandle med Ap og Sp.


- Jeg mener det er verdt å prøve det ut, sier Rydland, som tidligere har vært ordfører i kommunen.


- Jeg har lyst å høre debatten først, men tror jeg kanskje at jeg heller mest til den siden at jeg vil støtte partilederen sitt initiativ, sier Wiik.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Paul Andre Sommerfeldt
  13:15

  NRK: Pyntet på farenivå etter asbest-funn 


  SKAL REHABILITERES: Bæresøylene til rådhuset må forsterkes før de ansatte kan flytte tilbake igjen.
  SKAL REHABILITERES: Bæresøylene til rådhuset må forsterkes før de ansatte kan flytte tilbake igjen.
  FOTO: Odd E. Nerbø (arkiv)

  For én måned siden ble det kjent at betongsøylene i fasaden på Bergen rådhus ikke oppfylte sikkerhetskravene i forskriften. 


  I påvente av nye undersøkelser ble det oppdaget at bygget også inneholder en god del asbest. 


  Ifølge NRK slo både kommuneoverlegen og kommunaldirektøren fast at konsentrasjonen av asbest ikke oversteg grenseverdiene.


  Kommunen skal imidlertid ha lagt Arbeidstilsynet og ikke Folkehelseinstituttet sine grenseverdier til grunn for vurderingen. 


  I en bekymringsmelding en av de kommuneansatte har levert til verneombudet, kommer det frem at Arbeidstilsynet sine verdier ikke er beregnet for inneluften på vanlige arbeidsplasser. 


  «Å bruke denne verdien er derfor grovt misvisende», skriver den ansatte ifølge NRK.  


 • av Lars Kvamme
  torsdag21:36

  Psykologe​r fra Bergen på prestisjeliste


  Gerd Kvale og Bjarne Hansen ved Haukeland universitetssjukehus var torsdag å finne på Time Magazines liste over de 50 personer som har gitt viktige bidrag til å forandre helsesektoren i USA. 


  Behandlingsmetoden de har utviklet hjelpe folk som sliter med angst og tvangslidelser (OCD). Det spesielle med Kvale og Hansens metode er at de gjennomfører behandlingen på bare fire dager, i et intensivt behandlingsregime. Tidligere kunne en slik behandling ta flere måneder.


  Til NRK fremhever Bjarne Hansen støtten de har fått av Helse Bergen.


  – Dette er en utmerkelse til oss, og til Helse Bergen og sjefene våre som har vært villige til å legge til rette for noe som bryter med systemet, sier Hansen til NRK.


 • av Anders Haga
  torsdag14:50

  – Ikke ideelt med parlamentarisme


  VIL BAKOVER I TID: Anna Elisa Tryti (Ap).
  VIL BAKOVER I TID: Anna Elisa Tryti (Ap).
  FOTO: Eirik Brekke

  Under torsdagens høring om den lange saksbehandlingstiden i utbyggingssaker, tok byutviklingsbyråd for seg styringssystemet i Bergen kommune.


  Avslutningsvis i høringen uttalte Tryti at det er leit å høre om opplevelsen utbyggere har hatt av dårlig dialog med byrådet, og sa også at den politiske styringsmodellen i Bergen, parlamentarisme, kanskje ikke er ideell for å behandle sakene.


  – Jeg ser og gjør meg mine tanker, om at parlamentarisme kanskje ikke er en god måte å avgjøre slike saker på. Det ville vært enklere med en formannskapsmodell, for Bergen er mer kompleks hvis man sammeligner med nabokommunene.


  – Jeg synes ikke at man skal forveksle at det tar lang tid i byrådsavdelingen, og at det er lite dialog, med at det er parlamentarismens feil. Det har vært mulig å gjennomføre dette før, kommenterte Charlotte Spurkeland (H).


Vis flere

Siste nytt fra BT