18:04:50Nyheterdirekte

Festet innlegg
Har brukt 142 millioner mindre
27. september kl 16:37av Torunn Alice Aarøy


Helse Bergen har brukt 142 mindre enn det som var satt av til byggetrinn 1 på det nye Barne- og ungdomsykehuset. Det kom frem under et styremøte der sluttrapporten for byggetrinn ble omtalt. Til sammen skulle prosjektet koster 1,7 milliarder kroner. 


- 142 millioner er ufattelig mye penger i vår virksomhet, sa administrerende direktør Eivind Hansen i Helse Bergen til styret torsdag.


Under byggingen ble det store problemer med det bulgarske selskapet Enemona, som skulle gjøre elektroarbeidet. Arbeidstilsynet ble koblet inn i saken og det var mistanke om sosial dumping. Da bulgarerne ikke gjorde ferdig jobben kostet det Helse Bergen 30-40 millioner kroner ekstra. 


Likevel har prosjektet kostet mindre enn planlagt. Dette skyldes gunstige konjunkturer i bransjen, få store endringer i byggingen, nøktern budsjettering, god planlegging og prosjektledelse ifølge Helse Bergen. 


Også byggetrinn 2, som har et budsjett på 3,4 milliarder kroner, er så langt under budsjett.  


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Bjørn Asle Nord
  14:11

  Større lekkasje ved Vestre Holbergsallmenning


  Nødetater har rykket ut til en større vannlekkasje i en leilighet, muligens utløst av sprinkleranlegg, melder 110-sentralen.


  Det var tegn som tydet på brann, men det viste seg å være en feil på sprinklerhodet. Nå står det 10 cm med vann i leiligheten. Anlegget er stengt av og vann blir drenert ut.


 • av Torunn Alice Aarøy
  i går13:36

  Rykket ut til pasient på rømmen


  Alarmen gikk ved Sandviken sykehus da en pasient prøvde å rømme fredag ved 12-tiden. Det skjedde da pasienten skulle flyttes til en ny avdeling på Sandviken. Han skal ha kommet seg til et bygg i Sandviksveien.  


  - Pasienten klarte å rømme noen 100 meter før vi klarte å innhente pasienten igjen, sier klinikkdirektør Brede Aasen ved Psykiatrisk klinikk på Haukeland universitetssykehus. 


  Politiet ble varslet og rykket ut. De bisto de ansatte med å innhente pasienten.


  BT fikk tips om at personen løp mot motorveien. Minst ti personer kom springende bak. 


  - På generelt grunnlag kan jeg si at når alarmen går så har vi en beredskapsstyrke som rykker ut, sier Aasen.  


 • av Torunn Alice Aarøy
  i går12:02

  BKK flytter inn i «Skipet»


  NYTT BYGG: Slik er "Skipet" tegnet.
  NYTT BYGG: Slik er "Skipet" tegnet.
  FOTO: FOTO: PAAL J. KAHRS ARKITEKTER - OG ARKITEKTER (ILLUSTRASJON)

  I 2021 flytter BKK fra Kokstad og får nytt hovedkontor i «Skipet», som skal bygges i Solheimsviken like ved Legevakten


  Konsernsjef Jannicke Hilland sier i en pressemelding:


  - Det er spesielt fleksibilitet i bygget, strategisk beliggenhet og den grønne visjonen som har gjort at vi har landet på «Skipet», sier Hilland.


  I forrige uke ble det klart at BKK vurderer å selge bygget på Kokstad og væreleietakere samme sted frem til de flytter de ansatte til «Skipet». Dette er Bergens første næingsbygg i bærekraftig massivt tre.


Vis flere

Siste nytt fra BT