14:56:32Nyheterdirekte

Festet innlegg
Har brukt 142 millioner mindre
27. september kl 16:37av Torunn Alice Aarøy


Helse Bergen har brukt 142 mindre enn det som var satt av til byggetrinn 1 på det nye Barne- og ungdomsykehuset. Det kom frem under et styremøte der sluttrapporten for byggetrinn ble omtalt. Til sammen skulle prosjektet koster 1,7 milliarder kroner. 


- 142 millioner er ufattelig mye penger i vår virksomhet, sa administrerende direktør Eivind Hansen i Helse Bergen til styret torsdag.


Under byggingen ble det store problemer med det bulgarske selskapet Enemona, som skulle gjøre elektroarbeidet. Arbeidstilsynet ble koblet inn i saken og det var mistanke om sosial dumping. Da bulgarerne ikke gjorde ferdig jobben kostet det Helse Bergen 30-40 millioner kroner ekstra. 


Likevel har prosjektet kostet mindre enn planlagt. Dette skyldes gunstige konjunkturer i bransjen, få store endringer i byggingen, nøktern budsjettering, god planlegging og prosjektledelse ifølge Helse Bergen. 


Også byggetrinn 2, som har et budsjett på 3,4 milliarder kroner, er så langt under budsjett.  


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Paul Andre Sommerfeldt
  13:15

  NRK: Pyntet på farenivå etter asbest-funn 


  SKAL REHABILITERES: Bæresøylene til rådhuset må forsterkes før de ansatte kan flytte tilbake igjen.
  SKAL REHABILITERES: Bæresøylene til rådhuset må forsterkes før de ansatte kan flytte tilbake igjen.
  FOTO: Odd E. Nerbø (arkiv)

  For én måned siden ble det kjent at betongsøylene i fasaden på Bergen rådhus ikke oppfylte sikkerhetskravene i forskriften. 


  I påvente av nye undersøkelser ble det oppdaget at bygget også inneholder en god del asbest. 


  Ifølge NRK slo både kommuneoverlegen og kommunaldirektøren fast at konsentrasjonen av asbest ikke oversteg grenseverdiene.


  Kommunen skal imidlertid ha lagt Arbeidstilsynet og ikke Folkehelseinstituttet sine grenseverdier til grunn for vurderingen. 


  I en bekymringsmelding en av de kommuneansatte har levert til verneombudet, kommer det frem at Arbeidstilsynet sine verdier ikke er beregnet for inneluften på vanlige arbeidsplasser. 


  «Å bruke denne verdien er derfor grovt misvisende», skriver den ansatte ifølge NRK.  


 • av Lars Kvamme
  torsdag21:36

  Psykologe​r fra Bergen på prestisjeliste


  Gerd Kvale og Bjarne Hansen ved Haukeland universitetssjukehus var torsdag å finne på Time Magazines liste over de 50 personer som har gitt viktige bidrag til å forandre helsesektoren i USA. 


  Behandlingsmetoden de har utviklet hjelpe folk som sliter med angst og tvangslidelser (OCD). Det spesielle med Kvale og Hansens metode er at de gjennomfører behandlingen på bare fire dager, i et intensivt behandlingsregime. Tidligere kunne en slik behandling ta flere måneder.


  Til NRK fremhever Bjarne Hansen støtten de har fått av Helse Bergen.


  – Dette er en utmerkelse til oss, og til Helse Bergen og sjefene våre som har vært villige til å legge til rette for noe som bryter med systemet, sier Hansen til NRK.


 • av Anders Haga
  torsdag14:50

  – Ikke ideelt med parlamentarisme


  VIL BAKOVER I TID: Anna Elisa Tryti (Ap).
  VIL BAKOVER I TID: Anna Elisa Tryti (Ap).
  FOTO: Eirik Brekke

  Under torsdagens høring om den lange saksbehandlingstiden i utbyggingssaker, tok byutviklingsbyråd for seg styringssystemet i Bergen kommune.


  Avslutningsvis i høringen uttalte Tryti at det er leit å høre om opplevelsen utbyggere har hatt av dårlig dialog med byrådet, og sa også at den politiske styringsmodellen i Bergen, parlamentarisme, kanskje ikke er ideell for å behandle sakene.


  – Jeg ser og gjør meg mine tanker, om at parlamentarisme kanskje ikke er en god måte å avgjøre slike saker på. Det ville vært enklere med en formannskapsmodell, for Bergen er mer kompleks hvis man sammeligner med nabokommunene.


  – Jeg synes ikke at man skal forveksle at det tar lang tid i byrådsavdelingen, og at det er lite dialog, med at det er parlamentarismens feil. Det har vært mulig å gjennomføre dette før, kommenterte Charlotte Spurkeland (H).


Vis flere

Siste nytt fra BT