20:14:28Nyheterdirekte

Festet innlegg
KK-jordmor leder Jordmorforeningen
22. september kl 14:10av Kari Pedersen


Kari Aarø (44) er nyvalgt leder av Den norske jordmorforeningen. Aarø har 18 års bred erfaring som jordmor ved Kvinneklinikken på Haukeland universitetssjukehus. I en pressemelding varsler Aarø at hun vil arbeide for å øke bemanningen og grunnlønnen for jordmødre i helseforetakene. 


Arbeidet for fødsel- og barselomsorgen engasjerer den nyvalgte foreningslederen.


– Kvinner skal kunne velge om de vil bli på sykehuset etter fødsel eller om de ønsker oppfølging av jordmor hjemme i barseltiden, uttaler hun. 


Jordmorforeningen er landets største fagforening for jordmødre og jordmorstudenter. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Paul Andre Sommerfeldt
  13:15

  NRK: Pyntet på farenivå etter asbest-funn 


  SKAL REHABILITERES: Bæresøylene til rådhuset må forsterkes før de ansatte kan flytte tilbake igjen.
  SKAL REHABILITERES: Bæresøylene til rådhuset må forsterkes før de ansatte kan flytte tilbake igjen.
  FOTO: Odd E. Nerbø (arkiv)

  For én måned siden ble det kjent at betongsøylene i fasaden på Bergen rådhus ikke oppfylte sikkerhetskravene i forskriften. 


  I påvente av nye undersøkelser ble det oppdaget at bygget også inneholder en god del asbest. 


  Ifølge NRK slo både kommuneoverlegen og kommunaldirektøren fast at konsentrasjonen av asbest ikke oversteg grenseverdiene.


  Kommunen skal imidlertid ha lagt Arbeidstilsynet og ikke Folkehelseinstituttet sine grenseverdier til grunn for vurderingen. 


  I en bekymringsmelding en av de kommuneansatte har levert til verneombudet, kommer det frem at Arbeidstilsynet sine verdier ikke er beregnet for inneluften på vanlige arbeidsplasser. 


  Disse verdiene skal være beregnet på profesjonelle som jobber med sanering as asbest. 


  «Å bruke denne verdien er derfor grovt misvisende», skriver den ansatte ifølge NRK.  


 • av Lars Kvamme
  torsdag21:36

  Psykologe​r fra Bergen på prestisjeliste


  Gerd Kvale og Bjarne Hansen ved Haukeland universitetssjukehus var torsdag å finne på Time Magazines liste over de 50 personer som har gitt viktige bidrag til å forandre helsesektoren i USA. 


  Behandlingsmetoden de har utviklet hjelpe folk som sliter med angst og tvangslidelser (OCD). Det spesielle med Kvale og Hansens metode er at de gjennomfører behandlingen på bare fire dager, i et intensivt behandlingsregime. Tidligere kunne en slik behandling ta flere måneder.


  Til NRK fremhever Bjarne Hansen støtten de har fått av Helse Bergen.


  – Dette er en utmerkelse til oss, og til Helse Bergen og sjefene våre som har vært villige til å legge til rette for noe som bryter med systemet, sier Hansen til NRK.


 • av Anders Haga
  torsdag14:50

  – Ikke ideelt med parlamentarisme


  VIL BAKOVER I TID: Anna Elisa Tryti (Ap).
  VIL BAKOVER I TID: Anna Elisa Tryti (Ap).
  FOTO: Eirik Brekke

  Under torsdagens høring om den lange saksbehandlingstiden i utbyggingssaker, tok byutviklingsbyråd for seg styringssystemet i Bergen kommune.


  Avslutningsvis i høringen uttalte Tryti at det er leit å høre om opplevelsen utbyggere har hatt av dårlig dialog med byrådet, og sa også at den politiske styringsmodellen i Bergen, parlamentarisme, kanskje ikke er ideell for å behandle sakene.


  – Jeg ser og gjør meg mine tanker, om at parlamentarisme kanskje ikke er en god måte å avgjøre slike saker på. Det ville vært enklere med en formannskapsmodell, for Bergen er mer kompleks hvis man sammeligner med nabokommunene.


  – Jeg synes ikke at man skal forveksle at det tar lang tid i byrådsavdelingen, og at det er lite dialog, med at det er parlamentarismens feil. Det har vært mulig å gjennomføre dette før, kommenterte Charlotte Spurkeland (H).


Vis flere

Siste nytt fra BT