16:43:43Nyheterdirekte

Festet innlegg
Nå blir hun helsesykepleier
14. september kl 14:05av Torunn Alice Aarøy

FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

Agnes Giertsen (bildet) og resten av landets helsesøstre har fått ny tittel: Helsesykepleier.


– Det er på høy tid å erstatte helsesøster med en mer moderne og kjønnsnøytral tittel, sier helseminister Bent Høie i en pressemelding.


Det er Norsk sykepleieforbund (NSF) som har foreslått at tittelen helsesøster erstattes av helse­sykepleier. Den skal også hjelpe til med å senke terskelen for å søke hjelp hos helsesykepleier. 


- Vi må senke terskelen for at ungdom oppsøker hjelp når de sliter, sier helseminister Bent Høie.


Giertsen er fornøyd med ny tittel. 


- Det er bra med en nøytral tittel. Den kommer til å bli innarbeidet over tid, skriver Giertsen i en sms til BT. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Julianne Bråten Mossing
  Mandag13:03

  Legger ned O.F Hald bryggerier etter for dårlig ølsalg 


  Bryggeriet, som er Bergens nest største, blir lagt ned etter bare ett år i drift.


  Rema 1000 etablerte bryggeriet for å kunne produsere sitt eget spesialøl i Bergen. 


  - Vi har ikke fått til å drive bærekraftig. Salget har gått for dårlig og vi så at det eneste rette var å legge ned driften, sier Arild Remme, regiondirektøren for Rema 1000 Vest til BT.


  Det var BA som først skrev om nedleggelsen.


  Bryggeriet hadde lokaler i Damsgårdsveien.


  - Tre stykker mister jobben sin som følge av dette, og det er dumt det gikk slik, sier Remme.


  Bryggeriet var en del av Norske Bryggerier, som Reitangruppen eide.


  Historien til bryggeriet er lang og ble først lansert på slutten av 1800-tallet av Ole Falk Ebbel Hald, som var utdannet farmasøyt og bryggerimester, ifølge nettsidene til Norske Bryggerier.


  Relanseringen av bryggeriet var et forsøk på børste støv av det historisk kjente bryggeriet. 


 • av Karoline Risnes
  12. april16:54

  Her kommer byens nye offentlige toalett


  TOALETT: Ja, du leste riktig. Toalettet på utestedet Vinyl blir regnet som offentlig toalett fremover, ifølge Bergen kommune. Fra venstre: Remi Hylleseth, Jan Thomas Monclair, Simon Selvik og Magnus Hinteregger.
  TOALETT: Ja, du leste riktig. Toalettet på utestedet Vinyl blir regnet som offentlig toalett fremover, ifølge Bergen kommune. Fra venstre: Remi Hylleseth, Jan Thomas Monclair, Simon Selvik og Magnus Hinteregger.
  FOTO: Nikita Solenov

  Bergen har i årevis manglet offentlige toalett for turister og bergensere. Nå har Bergen kommune funnet en løsning. 


  I mars opplyste bymiljøetaten at de ønsket å komme i kontakt med private og offentlige virksomheter som kunne leie ut sine toaletter i perioden 1. april til 30. september.


  Nå har kommunen inngått do-avtaler med flere utesteder og butikker. Turister og andre besøkende vil fritt kunne benytte 130 toaletter fordelt på 34 ulike steder i Bergen sentrum.


  Blant dem er annet utestedet No stress i Hollendergaten, Vinyl i Kong Oscars gate, Soya restaurant i Finnegårdsgaten og Vaskeriet i Magnus Barfots gate.


  Toalettene vil være gratis å bruke og man vil kunne finne oversikt over alle toalettene i kommunens dokart.


  Den 17. April åpnes en toalettcontainer med tre toaletter på bryggen. I mai åpner også en toalettcontainer på Dreggekaien.


  For at det skal bli enkelt å finne frem har kommunen engasjert gatekunstneren Skurk til å lage skilt utenfor alle stedene som leier ut sine toaletter.


 • av Karoline Risnes
  12. april12:31

  Helge Eidsnes blir ny lufthavndirektør på Flesland


  FOTO: Ørjan Deisz

  Eidsnes kommer fra stillingen som regionssjef i Statens Vegvesen.


  - Jeg er svært glad for å få en så god jobb i et flott selskap. Bergen lufthavn er en svært viktig lufthavn både regionalt og nasjonalt for oss som bor her, næringsliv og reiseliv, sier han.


  Eidsnes har tidligere vært brannsjef i Bergen brannvesen. Han begynner som lufthavndirektør på Flesland i august, og ser fram til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver.


  - Jeg går fra et viktig samfunnsoppdrag til et annet. Det er en passe blanding av det jeg kan og nye ting. Jeg gleder meg til å møte de ansatte som jeg skal få være med å lede, sier Eidsnes.


  - Jeg er svært glad for at Eidsnes har takket ja til denne stillingen. Han er en meget kompetent og erfaren leder. Han har levert gode resultater og har bred kompetanse, både fra operativ drift og på strategisk nivå. Vi ser frem til at han nå skal lede en av Norges viktigste lufthavner og bidra i konsernledelsen, skriver konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Pedersen i en pressemelding.


Vis flere

Siste nytt fra BT