10:13:18Nyheterdirekte

Festet innlegg
- Friele har ikke fulgt med i timen
12. september kl 20:44av Pål Andreas Mæland

FÅR KRITIKK: Geir Dale (Ap) mener tidligere ordfører Herman Friele bommer når han kritiserer dagens byråd for fortettingspolitikken.
FÅR KRITIKK: Geir Dale (Ap) mener tidligere ordfører Herman Friele bommer når han kritiserer dagens byråd for fortettingspolitikken.
FOTO: EIRIK BREKKE (arkiv)

Geir Steinar Dale (Ap), leder for komité for byutvikling, reagerer på uttalelsene tidligere ordfører Herman Friele (H) kom med da det ble kjent at Friele kan gjøre comeback i bypolitikken.


- At det er så viktig at alle skal bo i blokk, det forstår jeg ikke, sa Friele, og varslet at han vil engasjere seg imot den rådende fortettingspolitikken.


- Det er litt interessant å registrere at en av byens rikeste menn er skeptisk til at folk bor i blokk, sier Dale.


Han mener uansett at Friele ikke har fulgt med i timen:


- Betongblokkene som reises nå er et resultat av Høyre-byrådets egne planer og deres egen regjerings arealpolitikk, sier Dale.


Han hevder at det sittende byrådet (Ap, V, KrF) har endret politikken og legger til rette for mer varierte boliger nå.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Adalheidur Oldeide
  onsdag21:36

  Rapport etter Votlo-skredet klar


  FOTO: Bjørn Erik Larsen

  Det er ikkje mogeleg å peike på berre ei årsak til skredet, slår rapporten frå konsulentselskapet Sweco fast. Avisa Bygdanytt omtala rapporten først. 


  Sweco fekk i oppdrag frå Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) å vurdere ulike årsaker til skredet på Votlo den 7. desember i fjor. 38 år gamle Kristine Anette Andersen mista livet som følgje av skredet.


  I rapporten går det fram at både naturlege og menneskeskapte årsaker er vurdert som forklaring. Konklusjonen er at det truleg var ei rekkje årsaker til at skredet gjekk.


  Øystein Strand Lohne i Sweco opplyser til Bygdanytt at det har vore utfordrande å få full oversikt over årsaka til skredet, mellom anna på grunn av drenering under bakken som gjorde det vanskeleg å slå fast kva som var naturleg og kva som var tilført vatn.


  – Difor var det også vanskeleg å peike på enkeltfaktorar som utløysande årsak, men at det truleg er ein kombinasjon av fleire faktorar som utløyste skredet, seier Lohne til avisa.


 • av Hilde Heian
  onsdag14:43

  Tuberkulosepasient i isolat på Haukeland


  En pasient ligger i isolat på Haukeland universitetssykehus med smitteførende tuberkulosesykdom.


  Vedkommende er trolig smittet i utlandet.


  Smittevernkontoret har kartlagt hvem personen har vært i kontakt med, og foretar nå undersøkelser i smitteutsatte miljøer.


  Et kommunalt sykehjem er også omfattet av smittesporingen, opplyser Bergen kommune i en pressemelding.


  - Årlig har vi mellom 10 og 20 personer som er smittet av tuberkulose, og det er en lite smittsom sykdom. Men det som er spesielt i dette tilfellet, er at vi undersøker litt flere miljøer enn normalt, fordi vedkommende har et større kontaktnett, sier smittevernoverlege Kari Stidal Øystese.


  De som skal undersøkes for smitte, vil bli kalt inn til undersøkelse på Smittevernkontoret fra én til tre ganger over en 12 ukersperiode. De fleste skal bare avgi blodprøve, mens noen i tillegg skal ha røntgenundersøkelse av lungene.


  - Vi har gjennomført en omfattende kartlegging, og er nå i gang med å kontakte personer som kan ha vært utsatt for smitterisiko. De får nødvendig informasjon, og innkalling til undersøkelse på Smittevernkontoret, uttaler smittevernoverlege Kari Stidal Øystese i pressemeldingen. 
 • av Anders Haga
  onsdag13:44

  Forsvarer ikke Thomsen


  AVVENTER: Siv Jensen, her på møte på UiB, vil ikke blande seg inn i problemene til Bergen Frp.
  AVVENTER: Siv Jensen, her på møte på UiB, vil ikke blande seg inn i problemene til Bergen Frp.
  FOTO: Ørjan Deisz

  I helgens årsmøte i Bergen Frp, fikk lokallagsleder Christoffer Thomsen et mistillitsforslag mot seg. Med stemmetallet 35-21, vedtok flertallet å kaste ham som leder. Thomsen nekter imidlertid å gå, og påpeker at han er valgt for to år.


  Tirsdag snakket BT med partileder Siv Jensen (Frp). Hun ønsker ikke å kommentere saken.


  – Det er et forhold som jeg ikke har satt meg godt inn i. Det må man løse lokalt, og det er jeg helt sikker på at man finner løsninger på.


  – Men som partileder, hva føler du om situasjonen som lokallaget står i?


  – Som partileder blander jeg meg som regel ikke inn i lokale spørsmål. Hvis det skulle komme på vårt bord, er det fordi det blir anket inn for sentralstyret og dermed lagt til behandling hos oss. Der er det ikke nå.


Vis flere

Siste nytt fra BT