07:24:07Nyheterdirekte

Festet innlegg
Overførte tunnel-smell direkte for første gang
12. september kl 17:36av Paul Andre Sommerfeldt

DIREKTE: Vegdirektør Terje Moe Gustavsen hadde telefonkontakt med tunnelmannskapene. Avdelingsingeniør Ingrid Anette Padøy (t.v.) og kontrollingeniør Marie Djupevåg Eri var med på scenen.
DIREKTE: Vegdirektør Terje Moe Gustavsen hadde telefonkontakt med tunnelmannskapene. Avdelingsingeniør Ingrid Anette Padøy (t.v.) og kontrollingeniør Marie Djupevåg Eri var med på scenen.
FOTO: Stig Ryland, Bergen Næringsråd

Onsdag ble det siste gjennomslaget i søre del av Lyshorntunnelen på E39 Svegatjørn-Rådal markert på spenstig vis. Tunnelen går mellom Hamre og Endalausdalen i Os kommune.


Bergen Næringsråd fikk for første gang overført et tunnel-gjennomslag direkte under en transportkonferanse som fant sted i Terminus hall, melder Vegvesenet på sine nettsider. 


Via telefon ble gjennomslaget bokstavelig talt overført med et smell til høytaleranlegget. Slik fikk næringsrådet kjenne drønnet og trøkket fra fjell-sprengingen. 


Det var skytebas Jan Roar Lien fra Veidekke som utløste salven, på klarsignal fra vegdirektør Terje Moe Gustavsen. 


Det endelige gjennomslaget i den 9,2 km lange Lyshorntunnelen vil komme våren 2019. 


LEDET AN: Assisterende prosjektleder Arne Eltvik i Statens vegvesen takker tunnel-mannskapene for innsatsen frem mot gjennomslaget i søre delen av Lyshorntunnelen.
LEDET AN: Assisterende prosjektleder Arne Eltvik i Statens vegvesen takker tunnel-mannskapene for innsatsen frem mot gjennomslaget i søre delen av Lyshorntunnelen.
FOTO: Arne Bell

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Anders Haga
  i går14:34

  Får gjøre undersøkelser på Koengen


  TUNNELEN: Her munner jernbanetunnelen fra Nygårdstangen ut på Koengen.
  TUNNELEN: Her munner jernbanetunnelen fra Nygårdstangen ut på Koengen.
  FOTO: Tor Høvik

  Riksantikvaren har nå sagt ja til at Bane Nor og Jernbaneverket får gjøre grunnundersøkelser på Koengen. Her ønsker jernbanen å lage en midlertidig terminal for biler som kommer med jernbanen fra øst, og som skal lastes om på lastebiler før de sendes videre til bilforretningene.


  Riksantikvaren sa tidligere konsekvent nei til undersøkelsene, men ble bedt av regjeringen om å gjøre en ny vurdering.


  Selv om de nå sier ja til at det gjøres undersøkelser i grunnen, betyr ikke det at selve terminalprosjektet har fått tommelen opp av kulturmyndighetene. De har nå sendt følgende kravliste til søknaden:  • Beskrivelse, foto og flyfoto som viser dagens situasjon og illustrasjoner som viser den midlertidige terminalen.

  • Plantegning som viser lokalisering av togvogner, trailere, parkerte biler,snuplasser.

  • Opplysninger om støy som følge av aktiviteten og forslag til avbøtende tiltak.

    


 • av Anne Elin Hovden
  i går14:33

  Sykepleierstreiken: 60 pasienter på hotell


  FOTO: Bjørn Erik Larsen

  På grunn av sykepleierstreiken og stengt pasienthotell, er 60 pasienter ved Haukeland pr mandag plassert på ulike hoteller i Bergen. 40 av disse er pasienter ved kreftavdelingen som får cellegift- og strålebehandling, opplyser divisjonsdirektør i Helse Bergen, Askjell Utaker.


  - Det vi er mest bekymret for er at vi mister oversikten over deres medisinske tilstand. Normalt er disse på pasienthotellet, der det er sykepleiere tilstede 24 timer i døgnet som kan følge dem opp, sier Utaker. Han har siden i forrige uke rapportert til Helsetilsynet om at risikoen fra sykehusets side vurderes som for høy.


  Mandag var det 6-7 korridorpasienter som følge av streiken, som nå er inne i sin tredje uke.


  - Tilstrømmingen av øyeblikkelig hjelp-pasienter i helgen var ikke over det som er normalt, derfor har vi pr i dag kapasitet på sengepostene og situasjonen på sykehuset er håndterbar, sier Utaker.


  - Hvordan følger dere opp de pasientene som er på vanlige hoteller?


  - Vi følger nøye med på analysene som blir gjort på ettermiddagene av prøvene de har avlagt. Hvis resultatene går i feil retning, tar vi kontakt med pasientene og kaller dem tilbake på sykehuset, sier Utaker. 


  Helsetilsynet har ikke anledning til å uttale seg om hvordan de vurderer rapportene fra Helse Bergen. Dette er vanlig prosedyre i en streikesituasjon, opplyser seniorrådgiver Ståle Akkerman.    


 • av Pål Andreas Mæland
  i går09:53

  To fylkesordførerkandidatar vald


  VENSTRETOPP: Gunhild Berge Stang er listetopp for Vestland Venstre.
  VENSTRETOPP: Gunhild Berge Stang er listetopp for Vestland Venstre.
  FOTO: Venstre

  Vestland Venstre og Høgre har i helga vedteke sine vallister for fylkestingsvalet 2019.


  Gunhild Berge Stang frå Fjaler vart samrøystes vald til toppkandidat for Vestland Venstre til fylkestingsvalet i 2019. Gunhild er i dag ordførar i Fjaler og gruppeleiar for Venstre i Sogn og Fjordane fylkesting.


  Ho får med seg Geir Kjell Andersland frå Bergen på andreplass. Ungdomskandidaten Agnes Hoshovde Bernes fekk tredjeplass og Alfred Bjørlo er kandidat nr fire.


  Silja Ekeland Bjørkly frå Bergen er Vestland Høgres fylkesordførerkandidat. Med seg øverst på lista får ho Noralv Distad, Aurland, Svein K. Halleraker, Stord og Dan Femoen, Bergen.

Vis flere

Siste nytt fra BT