22:47:56Nyheterdirekte

Festet innlegg
Vil skåne Hordaland for massiv vindkraftutbygging 
12. september kl 14:47av Atle Andersson

KAMP MOT VIND: Vindkraftverk er omstridt. Nå ber Hordalands-politikere om at det ikke blir åpnet for utbygging i store områder i fylket. Bildet er tatt i Vågsøy i Sogn og Fjordane.
KAMP MOT VIND: Vindkraftverk er omstridt. Nå ber Hordalands-politikere om at det ikke blir åpnet for utbygging i store områder i fylket. Bildet er tatt i Vågsøy i Sogn og Fjordane.
FOTO: Arkiv: Tor Høvik

- Områdene i Hordaland som nå blir analysert for fremtidig vindkraft har så stor verdi at de er uaktuelle for utbygging.


Det er hovedbudskapet i en uttalelse fra fylkespolitikerne til NVE som for tiden arbeider med nasjonal ramme for vindkraft på land. Her skal myndighetene utpeke områder som er egnet for vindkraftverk.


Flertallet i utval for kultur, idrett og regional utvikling (KIRU) mener NVE må ta ut analyseområdene i Hordaland.  Stølsheimen, Kvamskogen og Bergsdalen er blant områdene som nå blir vurdert av NVE.


Uttalelsen ble vedtatt med stemmene til KrF, Ap og Sp, opplyser utvalgsleder Beate Husa (KrF). 


- Inngrepene for å etablere vindkraft på land vil bli store og skjemmende. Hordaland har allerede gitt avkall på store deler av naturen til nytte for fellesskapet, mener utvalget.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Anders Haga
  11:38

  - Skal bygge Europas største landstrømanlegg


  FOTO: Bjørn Erik Larsen.

  Bergen Havn og BKK går sammen for å etablere et felles selskap som skal bygge "Europas største landstrømanlegg". Det kommer frem i en pressemelding fra de to aktørene.


  BT skrev torsdag om planene for det nye anlegget som skal kunne betjene tre cruiseskip med landstrøm samtidig.


  - Ambisjonen er at anlegget skal stå klart ved starten av cruise-sesongen i 2020. I tillegg vil vi med støtte fra Bergen

  kommune ta i bruk et mobilt anlegg som kan betjene cruiseskip som er klare for landstrøm allerede i 2019, sier havnedirektør Johnny Breivik.


  Det nye selskapet skal utvikle og drifte anlegg som skal forsyne skip med ren energi, sier konserndirektør i Innovasjon og Utvikling i BKK, Ingrid von Streng Velken.


  - Bergen er et naturlig sted å starte, men det er helt klart et mål å bidra til at landstrøm blir standard i alle havner, sier Velken.


 • av Pål Andreas Mæland
  i går11:53

  Fylkeshuset skal jamnast med jorda


  TO TÅRN:Skisse av slik kan det nye fylkeshuset sjå ut med to tårn (t.v.), den nye og høgare Wigandgården (t.h.) og mediebyen (heilt t.h.)
  TO TÅRN:Skisse av slik kan det nye fylkeshuset sjå ut med to tårn (t.v.), den nye og høgare Wigandgården (t.h.) og mediebyen (heilt t.h.)
  FOTO: HORDALAND FYLKESKOMMUNE

  Fylkesutvalet i Hordaland går inn for å rive det noverande fylkeshuset og bygge to heilt nye tårn på tomta.


  På utvalets møte torsdag tilrådde politikarane planane for bygginga.  Byggekostnaden er no på 941 millionar kroner, som er 50 millionar meir enn tidlegare. 


  Årsaka er at heile det noverande fylkeshuset skal jamnast med jorda. Å bygge heilt nytt fylkeshus frå bakken av gjev meir tilgjengeleg areal og auka leigeinntekter. 


  Det nye fylkeshuset blir på 27.000 kvadratmeter og får plass til heile administrasjonen på 600 personar. Ledig areal skal leigast ut.


  Utflytting av noverande fylkeshus skjer i januar 2020. I februar 2020 startar riving av det gamle og bygging av det nye. Byggetida er tre år, og då må dei tilsette vere i mellombels lokaler på Sandsli.


 • av Hilde Heian
  i går11:37

  Nå er navnet på denne broen klart


  FOTO: Bergen kommune

  Etter en navnekonkurranse er navnet på den nye gang- og sykkelbroen mellom Ado Arena og Bergen hovedbrannstasjon bestemt. Den skal hete Nonnekloppen. 


Vis flere

Siste nytt fra BT