06:54:30Nyheterdirekte

Festet innlegg
Haukeland begikk liknende feil i 1999
12. september kl 09:53av Adalheidur Oldeide

DJABRAIL: Seks år gamle Djabrail døde etter feilbehandling ved Haukeland i september i fjor.
DJABRAIL: Seks år gamle Djabrail døde etter feilbehandling ved Haukeland i september i fjor.
FOTO: Privat

Etterforskningen av den såkalte Djabrail-saken har avdekket at en liknende sak skjedde på Haukeland sjukehus i 1999, skriver NRK.


14. september i fjor døde seks år gamle  Djabrail Sulejmanov etter at han ble feilbehandlet ved Haukeland. Seksåringen var innlagt ved sykehuset for behandling av hjernesvulst, men den 22. august satte en lege en sprøyte med cellegift i guttens hjerne, i stedet for å gi den intravenøst. Feilen førte til at gutten døde. 


I august ble politiet ferdig med sin etterforskning av saken. Den har blant annet avdekket at sykehuset i 1999 byttet om medisiner under cellegiftbehandling av en pasient, ifølge NRK. 


Saken er nå sendt over til statsadvokaten som vil ta stilling til om det blir tatt ut tiltale i saken.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Kari Pedersen
  i går14:10

  KK-jordmor leder Jordmorforeningen  Kari Aarø (44) er nyvalgt leder av Den norske jordmorforeningen. Aarø har 18 års bred erfaring som jordmor ved Kvinneklinikken på Haukeland universitetssjukehus. I en pressemelding varsler Aarø at hun vil arbeide for å øke bemanningen og grunnlønnen for jordmødre i helseforetakene. 


  Arbeidet for fødsel- og barselomsorgen engasjerer den nyvalgte foreningslederen.


  – Kvinner skal kunne velge om de vil bli på sykehuset etter fødsel eller om de ønsker oppfølging av jordmor hjemme i barseltiden, uttaler hun. 


  Jordmorforeningen er landets største fagforening for jordmødre og jordmorstudenter. 


 • av Anders Haga
  21. september11:38

  - Skal bygge Europas største landstrømanlegg


  FOTO: Bjørn Erik Larsen.

  Bergen Havn og BKK går sammen for å etablere et felles selskap som skal bygge "Europas største landstrømanlegg". Det kommer frem i en pressemelding fra de to aktørene.


  BT skrev torsdag om planene for det nye anlegget som skal kunne betjene tre cruiseskip med landstrøm samtidig.


  - Ambisjonen er at anlegget skal stå klart ved starten av cruise-sesongen i 2020. I tillegg vil vi med støtte fra Bergen

  kommune ta i bruk et mobilt anlegg som kan betjene cruiseskip som er klare for landstrøm allerede i 2019, sier havnedirektør Johnny Breivik.


  Det nye selskapet skal utvikle og drifte anlegg som skal forsyne skip med ren energi, sier konserndirektør i Innovasjon og Utvikling i BKK, Ingrid von Streng Velken.


  - Bergen er et naturlig sted å starte, men det er helt klart et mål å bidra til at landstrøm blir standard i alle havner, sier Velken.


 • av Pål Andreas Mæland
  20. september11:53

  Fylkeshuset skal jamnast med jorda


  TO TÅRN:Skisse av slik kan det nye fylkeshuset sjå ut med to tårn (t.v.), den nye og høgare Wigandgården (t.h.) og mediebyen (heilt t.h.)
  TO TÅRN:Skisse av slik kan det nye fylkeshuset sjå ut med to tårn (t.v.), den nye og høgare Wigandgården (t.h.) og mediebyen (heilt t.h.)
  FOTO: HORDALAND FYLKESKOMMUNE

  Fylkesutvalet i Hordaland går inn for å rive det noverande fylkeshuset og bygge to heilt nye tårn på tomta.


  På utvalets møte torsdag tilrådde politikarane planane for bygginga.  Byggekostnaden er no på 941 millionar kroner, som er 50 millionar meir enn tidlegare. 


  Årsaka er at heile det noverande fylkeshuset skal jamnast med jorda. Å bygge heilt nytt fylkeshus frå bakken av gjev meir tilgjengeleg areal og auka leigeinntekter. 


  Det nye fylkeshuset blir på 27.000 kvadratmeter og får plass til heile administrasjonen på 600 personar. Ledig areal skal leigast ut.


  Utflytting av noverande fylkeshus skjer i januar 2020. I februar 2020 startar riving av det gamle og bygging av det nye. Byggetida er tre år, og då må dei tilsette vere i mellombels lokaler på Sandsli.


Vis flere

Siste nytt fra BT