09:21:34Nyheterdirekte

Festet innlegg
Haukeland begikk liknende feil i 1999
12. september kl 09:53av Adalheidur Oldeide

DJABRAIL: Seks år gamle Djabrail døde etter feilbehandling ved Haukeland i september i fjor.
DJABRAIL: Seks år gamle Djabrail døde etter feilbehandling ved Haukeland i september i fjor.
FOTO: Privat

Etterforskningen av den såkalte Djabrail-saken har avdekket at en liknende sak skjedde på Haukeland sjukehus i 1999, skriver NRK.


14. september i fjor døde seks år gamle  Djabrail Sulejmanov etter at han ble feilbehandlet ved Haukeland. Seksåringen var innlagt ved sykehuset for behandling av hjernesvulst, men den 22. august satte en lege en sprøyte med cellegift i guttens hjerne, i stedet for å gi den intravenøst. Feilen førte til at gutten døde. 


I august ble politiet ferdig med sin etterforskning av saken. Den har blant annet avdekket at sykehuset i 1999 byttet om medisiner under cellegiftbehandling av en pasient, ifølge NRK. 


Saken er nå sendt over til statsadvokaten som vil ta stilling til om det blir tatt ut tiltale i saken.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Bjarte Solheim
  06:14

  Dark Room-etterforsker Hilde Reikrås får Redd Barnas rettighetspris 


  FOTO: Ørjan Deisz

  Hilde Reikrås får Redd Barnas rettighetspris for sitt arbeid med å avdekke omfattende overgrep mot barn på internett, og for å snakke om hvor viktig det er å forebygge overgrep.


  - Det er utrolig stas, jeg er så glad og stolt over å ha fått denne prisen. Det betyr at alt arbeidet som jeg og teamet legger ned blir lagt merke til, og at vi når frem med det budskapet vi har, sier Reikrås i en pressemelding fra Redd Barna. 


  Hilde Reikrås leder Operasjon Dark Room, etterforskningen Vest politidistrikt driver for å avdekke overgrep på internett.


  Hun synes jobben er tøff, men har stor motivasjon til å fortsette.


  - Vi har reddet barn fra et liv med seksuelle overgrep. Vi må være der før overgrepene skjer. Barn møter ikke opp på politistasjonen for å anmelde, sier Reikrås.


  Redd Barnas rettighetspris deles hvert år ut til noen som har gjort en spesiell innsats for å styrke barns rettigheter eller bekjempe brudd på barns rettigheter, i eller utenfor Norge.


  Prisen deles ut i Oslo i dag.


 • av Pål Andreas Mæland
  i går21:04

  Sykehusleder suspendert etter varsel om seksuell trakassering


  VARSEL: Mellomlederen som er suspendert arbeider ved Haukeland universitetssykehus
  VARSEL: Mellomlederen som er suspendert arbeider ved Haukeland universitetssykehus
  FOTO: EIRIK BREKKE (ARKIV)

  To kvinnelige ansatte på Haukeland universitetssjukehus har varslet om seksuell trakassering fra en mannlig leder, melder NRK.


  Mannen er suspendert fra stillingen sin. Helse Bergen forteller at det er kommet to varsler fra kvinnelige ansatte.


  «Arbeidsgiver er i gang med en grundig undersøkelse av innholdet i varslene, og den ansatte er suspendert inntil videre», skriver klinikkdirektøren med ansvar for avdelingen i en e-post til NRK.


  «Vi tar alltid slike varsler på største alvor og vi følger saken tett opp i samarbeid med personalavdelingen», skriver direktøren.


 • av Pål Andreas Mæland
  i går19:29

  Hun kan bli SVs vestlandstopp


  LISTETOPP: Marthe Hammer er foreslått øverst på SV-listen for Vestland.
  LISTETOPP: Marthe Hammer er foreslått øverst på SV-listen for Vestland.
  FOTO: ARKIV

  Nominasjonskomiteen foreslår Marthe Hammer som listetopp for Vestland SV i neste års fylkestingsvalg. Hammer er 39 år og bosatt i Bergen. Hun sitter i dag i fylkestinget i Hordaland, som nestleder i utvalg for miljø og samferdsel. 


  På andreplass er foreslått Åsmund Berthelsen (66) fra Sunnfjord SV. Her er det dissens, da et komitemedlem ønsker Symphorien Pombe fra Sund SV i stedet.


  Tredjeplassen innehas av Marianne Sæhle, Bergen og fjerdeplassen av Pombe (med Berthelsen som dissens). På femteplass er Aud Karin Isane fra Sogndal.


Vis flere

Siste nytt fra BT