12:02:08Nyheterdirekte

Festet innlegg
Pris til bossnettet i Bergen
28. august kl 12:40av Torunn Alice Aarøy

ÅPNET: I 2015 kastet byrådsleder Harald Schjelderup den første posen med boss i Skottegaten.
ÅPNET: I 2015 kastet byrådsleder Harald Schjelderup den første posen med boss i Skottegaten.

Mandag fikk bossnettet i Bergen en internasjonal pris i konkurranse med 26 andre land. Det skjedde på verdenskonferansen for kommunalteknikk i Kansas City, USA, skriver Bergen kommune på sine hjemmesider. Bossnettet fikk prisen «Årets prosjekt». Den ble delt ut for første gang i år. Bergen er den første byen i verden med bossnett i hele sentrumskjernen. Samfunnsøkonomiske gevinster, servicegrad, standard og positive effekter for felleskapet har vært vurdert før prisutdelingen. 


- Dette er et viktig bidrag på vår vei mot å gjøre Bergen til Norges grønneste by. Innenfor teknologi på avfallshåndtering kan vi så gar si at vi er i verdenstoppen, sier byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti på kommunens hjemmesider.Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Arne Edvardsen
  09:56

  Avduker minnesmerke tre år etter Turøy-ulykken  Mandag 29. april er det tre år siden 13 mennesker mistet livet på vei hjem fra Gullfaks B-plattformen i Nordsjøen. Dagen blir markert ved at det avdukes et minnesmerke på en kolle like ved Turøybrua.


  MINNESTEIN: Mandag 29. april blir et minnesmerke etter helikopterstyrten ved Turøy avduket. Det er kunstneren Arne Mæland fra Os som har utformet minnesmerket.
  MINNESTEIN: Mandag 29. april blir et minnesmerke etter helikopterstyrten ved Turøy avduket. Det er kunstneren Arne Mæland fra Os som har utformet minnesmerket.

  Kunstneren Arne Mæland fra Os har utformet minnesmerket som består av en stor granittstein fra Øygarden. Minnesmerket tar utgangspunkt i den røffe naturen på stedet der helikopteret styrtet.


  Minnesteinen har fått navnet «The house of memories» eller «Minnehuset». Avdukingen skjer mandag 29. april klokken 15. • av Ådne Lunde
  i går10:29

  Vil gjøre Norge til storprodusent av hydrogen  Store og internasjonale aktører som Equinor, Shell, Air Liquide, Statkraft, og Nel er bare noen av de mange selskapene som er samlet til Norsk hydrogensymposium i Odda onsdag og torsdag. Her skal de diskutere hva som skal til for at Norge skal bli en storprodusent av hydrogen.


  - Vi har nok en gang klart å samle godt over 100 personer i Odda i to dager for å snakke om hydrogen. Vi er veldig fornøyde med den store interessen, sier Øyvind Stueland i Hardanger Industri i en pressemelding.

  Norsk hydrogensymposium arrangeres for andre år på rad på industrihistorisk grunn i den gamle kraftstasjonen i Tyssedal (bildet) i regi av Hardanger Industri, Odda kommune og Greenstat.


 • av Torunn Alice Aarøy
  Tirsdag10:34

  Planlegger ny skolestreik


  STREIK: Fra elevstreiken i mars i år.
  STREIK: Fra elevstreiken i mars i år.
  FOTO: Rune Sævig

  24. mai planlegger skoleelever en ny streik i Bergen.


  - Ikke fordi det er gøy å streike, men fordi ingenting blir gjort, skriver Jarand Helle Bøyum i Hordaland Natur og Ungdom i en pressemelding. 


  Han understreker at klimasaken må bli tatt på alvor. 


  14. mars demonstrerte rundt 4000 elever for klimasaken på Torgallmenningen. Uken etter ble det arrangert en ny demonstrasjon. 


Vis flere

Siste nytt fra BT