11:16:58Nyheterdirekte

Festet innlegg
15. august kl 14:49av Hilde Heian

Personopplysninger på avveie etter datainnbrudd


Uvedkommende har fått tilgang til personopplysninger om lærere og elever på skolene i Bergen etter å ha kommet seg inn på skolenes brukeradminstrasjon «e-Feide», skriver Bergen kommune i en pressemelding onsdag ettermiddag.


Det var mandag kveld klokken 23.45 at dette ble oppdaget.


Alle tilganger ble umiddelbart stengt og sikkerhetstiltak ble innført.


Vedkommende har kommet seg inn i på et område i den elektroniske løsningen som bare et fåtall administratorer kommer inn i. Dermed har vedkommende fått tilgang til fødselsnummer, navn, adresse og kontaktinformasjon om elever og ansatte. Alle passord er blitt nullstilt etter hendelsen.


- Dette er en sak vi virkelig tar på alvor. Slikt skal ikke skje. Systemet vi har er godkjent i tråd med det nye personvernregelverket. Likevel avdekker hendelsen svakheter med sikkerheten til systemet, skriver kommunaldirektør Trine Samuelsberg i pressemeldingen. 


Saken er blitt meldt til Datatilsynet og vurderes å bli politianmeldt, ifølge Bergen kommune.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Paul Andre Sommerfeldt
  i går20:09

  Fedje-ordføreren til Stortinget for å overtale regjeringen 


  FARLIG LAST: Bildene viser deler av roret (øverst til venstre, med klokken), tårnet med periskop, propellen og stedet der ubåten er delt i to.
  FARLIG LAST: Bildene viser deler av roret (øverst til venstre, med klokken), tårnet med periskop, propellen og stedet der ubåten er delt i to.
  FOTO: DCF SUBSEA

  Onsdag kunne BT melde at KrF ikke fikk med seg regjeringspartiene på at tildekkingen av kvikksølv-ubåten utenfor Fedje skal settes på vent. 


  Torsdag møter Fedje-ordfører og representanter fra aksjonsgruppen for heving av vraket opp på Stortinget for å møte Hordalandsbenken i et siste forsøk på å få regjeringen til å lande på en annen løsning.  


  - Vi mener vurderingene som er gjort baserer seg på en feil virkelighetsoppfatning. Det er kjørt et veldig fokus på at det er farlig å fjerne den, mens det å la den bli liggende er kjørt ned, sier Fedje-ordfører Stian Herøy (H).  


  Ordføreren mener den beste løsningen er at vraket blir hevet.    - Jeg kommer til å sloss for at kvikksølvet skal vekk. Denne saken har ridd oss som ei mare i 15 år, og vi håper å lande en løsning som er mer tilfredsstillende for lokalsamfunnet. Så får vi se hva vi klarer å oppnå, sier Herøy.  


  I budsjettforslaget i oktober i år kunngjorde regjeringen at de vil sette av 30 millioner kroner i 2019 til å starte opp arbeidet med å dekke til ubåten. 


  Arbeidet på havbunnen skal etter planen være ferdig i 2020.   


 • av Kari Pedersen
  i går18:25

  Bystyret valgte sykkelvei på østsiden   Høyre og Frp ble stående ganske alene i diskusjonen om den nye sykkelvegen fra Fana til Lagunen. Mindretallet vil ha sykkelveg på vestsiden av Fanavegen. Byrådet som fikk støtte fra flertallet, vil anlegge sykkelvegen på østsiden.


  Høyre og Frp ville stanse deler av den ferdige reguleringsplanen og tenke nytt fra Fana Blikk og sørover. I et leserbrev i BT blir det argumentert sterkt for en slik løsning. 


  Flertallet påpekte at på vestsiden ligger Skjold kirke og skole og en sykkelvei forbi der kan også gi problemer.   


 • av Atle Andersson
  i går15:59

  Nasjonalt klimasenter til Sogndal


  NYTT SENTER: Tre av initiativtakerne til det nye klimasenteret, fra v. forskerne Halvor Dannevig, Torunn G. Hønsi og Carlo Aall.
  NYTT SENTER: Tre av initiativtakerne til det nye klimasenteret, fra v. forskerne Halvor Dannevig, Torunn G. Hønsi og Carlo Aall.
  FOTO: Bård Basberg/Vestlandsforskning

  Regjeringen har bevilget penger til oppstart av et nasjonalt kunnskapssenter om bærekraftig klimatilpasning i Sogndal.


  Målet er at senteret skal hjelpe samfunnet til å tåle klimaendringene bedre.


  - Det nye Vestland fylke vil fungere som et levende laboratorium for å skaffe ny og brukerrettet kunnskap om hvordan samfunnet best kan redusere skadene av klimaendringene, sier leder for senteret, Carlo Aall til Vestlandsforsknings egen hjemmeside.


  KrF sikret gjennomslag for senterbevilgningen i forhandlingene om statsbudsjettet, opplyser Aall. 


  Det er bevilget 10 millioner kroner i statsbudsjettet 2019 til oppstart av senteret, og etter det 5 millioner kroner årlig. En rekke faglige partnerinstitusjoner skal bidra inn i det nye senteret.


Vis flere

Siste nytt fra BT