16:03:04Nyheterdirekte

Festet innlegg
15. august kl 14:49av Hilde Heian

Personopplysninger på avveie etter datainnbrudd


Uvedkommende har fått tilgang til personopplysninger om lærere og elever på skolene i Bergen etter å ha kommet seg inn på skolenes brukeradminstrasjon «e-Feide», skriver Bergen kommune i en pressemelding onsdag ettermiddag.


Det var mandag kveld klokken 23.45 at dette ble oppdaget.


Alle tilganger ble umiddelbart stengt og sikkerhetstiltak ble innført.


Vedkommende har kommet seg inn i på et område i den elektroniske løsningen som bare et fåtall administratorer kommer inn i. Dermed har vedkommende fått tilgang til fødselsnummer, navn, adresse og kontaktinformasjon om elever og ansatte. Alle passord er blitt nullstilt etter hendelsen.


- Dette er en sak vi virkelig tar på alvor. Slikt skal ikke skje. Systemet vi har er godkjent i tråd med det nye personvernregelverket. Likevel avdekker hendelsen svakheter med sikkerheten til systemet, skriver kommunaldirektør Trine Samuelsberg i pressemeldingen. 


Saken er blitt meldt til Datatilsynet og vurderes å bli politianmeldt, ifølge Bergen kommune.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Hilde Olsen Aalvik
  14:01

  Os kommune har sagt opp brannsjef Stein Gjøsund​


  Brannsjefen stiller seg uforstående til oppsigelsen melder Midtsiden. 


  Det er ikke en enkelthendelse, men utfordringer over tid, som skal ha ledet til at han med øvste ansvar for arbeidsmiljøet nå må gå, skriver Midtsiden.


  - Jeg kan bekrefte at brannsjef Stein Gjøsund har blitt oppsagt. Det har de siste årene vært utfordringer med arbeidsmiljøet på brannstasjonen, sier rådmann Christian F. Fotland til Midtsiden. 


  Brannsjefen skal ha fått tilbud om en annen stilling i Os kommune. Oppsigelsestiden er fem måneder, noe som betyr at han kan stå i stillingen frem til 31. juli i år.


  Gjøsund har vært brannsjef i Os siden han tok over etter Klaus Helland i 2003.


  – Oppsigelsen kom uventet. Jeg kjenner naturligvis til utfordringene våre, men stiller meg uforstående til reaksjonen fra kommuneledelsen, sier Gjøsund til Midtsiden. 


 • av Kari Pedersen
  13:01

  Tidlig start på pollensesongen  Pollensesongen starter vanligvis i begynnelsen av mars, men det milde været har satt fart i våren. I dag starter Norges Astma- og allergiforbund sin daglige pollenvarseltjeneste. Det er to uker tidligere enn vanlig. 


  Lengst er sesongen kommet nord på Vestlandet. Varselet viser beskjeden spredning av or i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. 


  Etter or kommer hassel (bildet). Pollenspredningen fra or og hassel varer normalt tre til fire uker.


  Den tidlige starten i år er ikke ensbetydende med hvor kraftig pollensesongen blir.

  - En ting er hvor mye pollen som produseres, hvor mye som spres er derimot en helt annen sak. Det er væravhengig. Mye regn vil rense lufta for pollen, mens varmt og fint vær kan by på utfordringer for dem som er allergiske, sier Hallvard Ramfjord, NAAFs pollenanalytiker.


  NAAF råder allergikere til å starte medisineringen. Medisinene bør tas en ukes tid før spredningen tar til for fullt for å oppnå best mulig effekt. 


 • av Anders Haga
  10:44

  Slutter ikke nå


  BLIR: Byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) fortsetter som Erlend Horns (V) sjef foreløpig.
  BLIR: Byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) fortsetter som Erlend Horns (V) sjef foreløpig.
  FOTO: Marita Aarekol

  Forrige uke valgte Ap Roger Valhammer som sin nye byrådslederkandidat før valget. Dagens byrådsleder, Harald Schjelderup, gir seg nemlig etter denne perioden. Før møtet utelukket ikke dagens byrådsleder, Harald Schjelderup, at han ville tre til side før høstens valg.


  – Jeg har ingen kommentar til det utover at jeg skal sette med ned med de to i ro og mak og diskutere valgkampen. Jeg gjør det som er best for partiet og byrådet, sa Schjelderup til BT.


  Nå har han snakket med Valhammer og ordfører Marte Mjøs Persen.


  - Vi er enige om at jeg sitter som byrådsleder så lenge jeg sitter som byrådsleder, sier Schjelderup, og legger til at utgangspunktet med det er at han sitter som byrådsleder frem til oktober.


Vis flere

Siste nytt fra BT