02:55:33Nyheterdirekte

Festet innlegg
15. august kl 14:49av Hilde Heian

Personopplysninger på avveie etter datainnbrudd


Uvedkommende har fått tilgang til personopplysninger om lærere og elever på skolene i Bergen etter å ha kommet seg inn på skolenes brukeradminstrasjon «e-Feide», skriver Bergen kommune i en pressemelding onsdag ettermiddag.


Det var mandag kveld klokken 23.45 at dette ble oppdaget.


Alle tilganger ble umiddelbart stengt og sikkerhetstiltak ble innført.


Vedkommende har kommet seg inn i på et område i den elektroniske løsningen som bare et fåtall administratorer kommer inn i. Dermed har vedkommende fått tilgang til fødselsnummer, navn, adresse og kontaktinformasjon om elever og ansatte. Alle passord er blitt nullstilt etter hendelsen.


- Dette er en sak vi virkelig tar på alvor. Slikt skal ikke skje. Systemet vi har er godkjent i tråd med det nye personvernregelverket. Likevel avdekker hendelsen svakheter med sikkerheten til systemet, skriver kommunaldirektør Trine Samuelsberg i pressemeldingen. 


Saken er blitt meldt til Datatilsynet og vurderes å bli politianmeldt, ifølge Bergen kommune.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Anders Haga
  i går11:38

  - Skal bygge Europas største landstrømanlegg


  FOTO: Bjørn Erik Larsen.

  Bergen Havn og BKK går sammen for å etablere et felles selskap som skal bygge "Europas største landstrømanlegg". Det kommer frem i en pressemelding fra de to aktørene.


  BT skrev torsdag om planene for det nye anlegget som skal kunne betjene tre cruiseskip med landstrøm samtidig.


  - Ambisjonen er at anlegget skal stå klart ved starten av cruise-sesongen i 2020. I tillegg vil vi med støtte fra Bergen

  kommune ta i bruk et mobilt anlegg som kan betjene cruiseskip som er klare for landstrøm allerede i 2019, sier havnedirektør Johnny Breivik.


  Det nye selskapet skal utvikle og drifte anlegg som skal forsyne skip med ren energi, sier konserndirektør i Innovasjon og Utvikling i BKK, Ingrid von Streng Velken.


  - Bergen er et naturlig sted å starte, men det er helt klart et mål å bidra til at landstrøm blir standard i alle havner, sier Velken.


 • av Pål Andreas Mæland
  torsdag11:53

  Fylkeshuset skal jamnast med jorda


  TO TÅRN:Skisse av slik kan det nye fylkeshuset sjå ut med to tårn (t.v.), den nye og høgare Wigandgården (t.h.) og mediebyen (heilt t.h.)
  TO TÅRN:Skisse av slik kan det nye fylkeshuset sjå ut med to tårn (t.v.), den nye og høgare Wigandgården (t.h.) og mediebyen (heilt t.h.)
  FOTO: HORDALAND FYLKESKOMMUNE

  Fylkesutvalet i Hordaland går inn for å rive det noverande fylkeshuset og bygge to heilt nye tårn på tomta.


  På utvalets møte torsdag tilrådde politikarane planane for bygginga.  Byggekostnaden er no på 941 millionar kroner, som er 50 millionar meir enn tidlegare. 


  Årsaka er at heile det noverande fylkeshuset skal jamnast med jorda. Å bygge heilt nytt fylkeshus frå bakken av gjev meir tilgjengeleg areal og auka leigeinntekter. 


  Det nye fylkeshuset blir på 27.000 kvadratmeter og får plass til heile administrasjonen på 600 personar. Ledig areal skal leigast ut.


  Utflytting av noverande fylkeshus skjer i januar 2020. I februar 2020 startar riving av det gamle og bygging av det nye. Byggetida er tre år, og då må dei tilsette vere i mellombels lokaler på Sandsli.


 • av Hilde Heian
  torsdag11:37

  Nå er navnet på denne broen klart


  FOTO: Bergen kommune

  Etter en navnekonkurranse er navnet på den nye gang- og sykkelbroen mellom Ado Arena og Bergen hovedbrannstasjon bestemt. Den skal hete Nonnekloppen. 


Vis flere

Siste nytt fra BT