21:25:21Nyheterdirekte

Festet innlegg
Stiller ikke på Ap-listen
10. august kl 09:34av Anders Haga

BYRÅD: Anna Elisa Tryti
BYRÅD: Anna Elisa Tryti
FOTO: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti (Ap) vil ikke stå på listen foran neste års kommunevalg. Tryti sto ikke på listen i 2015 heller, men ble hentet inn som byutviklingsbyråd av Harald Schjelderup (Ap) etter valget.


– Vi har kjempegode kandidater fra Ap til alle plassene på den listen. Jeg har allerede sittet åtte år i bystyret tidligere, pluss fire år som byråd, sier Tryti, som viser til at det er en rekke gode ungdomskandidater som heller burde stå på listen.


Hun understreker at hun kommer til å være med i valgkampen og jobbe for at Ap skal vinne valget. Å fortsette som byråd dersom Ap vinner valget, vil hun imidlertid ikke utelukke.


– Det er ikke noe som det er naturlig å ta stilling til nå. Det får vi se når den tid kommer.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Per Willy Lindberg
  09:39

  Disse stiller til valg for Folkeaksjonen nei til mer bompenger


  På medlemsmøte har Folkeaksjonen nei til mer bompenger nominert bystyrekandidatene sine. Aksjonen opplyser i en epost at disse ti stiller som representanter til høstens kommunevalg. 


  1. Trym H. Aafløy, Fana


  2. Cecilie Tvedt, Fyllingsdalen 


  3. Gunnar Van der Meeren​, Laksevåg 


  4. Maren Hansen, Bergenhus 


  5. Stian Skare, Åsane 


  6. Rolf Scott, Fyllingsdalen 


  7. Christian Rolland, Åsane 


  8. Tore Landmark, Arna


  9. Svein Andreas Isaksen, Arna 


  10. Knut Inge Andersen, Ytrebygda 


 • av Anders Haga
  08:50

  På stedet hvil for demningen


  IKKE ORDNET: Demningen ved Munkebotn.
  IKKE ORDNET: Demningen ved Munkebotn.
  FOTO: Rune Sævig

  Arbeidene med demningen er ikke kommet i gang igjen etter at den midlertidige demningen brast i fjor høst. Bergen kommune bestemte seg for at arbeidet med demningen skulle lyses ut på nytt igjen. På tampen av januar har de fremdeles ikke funnet ut hvem som skal bygge den.


  - Vi har avventet den eksterne gjennomgangen av hendelsen, og jobber nå med en politisk sak om hvordan arbeidene skal fullføres, sier fagdirektør i Vann- og avløpsetaten, Magnar Sekse.


  På spørsmål om når den politiske saken blir levert, sier han de ikke har en frist på dette, men at de vil levere den så raskt det lar seg gjøre. Når demningen skal være bygget opp igjen er heller ikke klart.


  - Jeg kan dessverre ikke gi mer eksakt informasjon om når demningen kan stå klar før vi har vært gjennom den politiske behandling av saken.


 • av Anders Haga
  i går10:54

  Får representere De Kristne


  Bård Bøe
  Bård Bøe
  FOTO: Elisabeth Leirgul og Marita Moltu.

  En rekke personer har meldt overgang til andre partier enn det de var valgt inn for i denne bystyreperioden. En har gått fra Frp til Høyre, to har gått fra MDG til SV, én har gått ut av MDG og blitt uavhengig mens to har meldt overgang fra KrF til Partiet De Kristne.


  I motsetning til de andre meldte de to KrF-erne overgang til et parti som ikke sto på valg i forrige kommunevalg. Det oppsto derfor en diskusjon om de skulle få bruke det nye partinavnet sitt i forbindelse med bystyremøtene. Det har lederne for de største partiene bystyret nå sagt ja til.


  "Så fremt det klart fremgår av protokoller, nettsider og oversikter for øvrig at en representant er medlem av et parti som ikke er innvalgt i bystyret, skulle det ikke være spesielt problematisk å velge denne løsningen", argumenterer bystyredirektør Roar Kristiansen i en sak til lederne for partiene. Moltu selv er fornøyd.


  - Dette synes jeg er greit og ryddig, sier Moltu (PDK).


Vis flere

Siste nytt fra BT