17:21:58Nyheterdirekte

Festet innlegg
Reksten-båt funnet etter nesten 80 år
11. juli kl 22:14av Erlend Langeland Haugen

FOTO: H.Larsson-Feddes samling / Krigsseilerregisteret

Det Hilmar Reksten-eide handelsskapet DS «Octavian» forsvant sporløst i januar 1942. I nesten 80 år har etterlatte og historikere trodd skipet, med 16 nordmenn om bord, ble torpedert av en tysk ubåt og senket utenfor Newfoundland. Nå er vraket funnet - utenfor New Jersey.


Det er NRK som forteller den oppsiktsvekkende historien i en lang artikkel publisert onsdag kveld.


– Dette er helt utrolig. Historien må endres, sier marinarkeolog til NRK.Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Hilde Heian
  14:43

  Tuberkulosepasient i isolat på Haukeland


  En pasient ligger i isolat på Haukeland universitetssykehus med smitteførende tuberkulosesykdom.


  Vedkommende er trolig smittet i utlandet.


  Smittevernkontoret har kartlagt hvem personen har vært i kontakt med, og foretar nå undersøkelser i smitteutsatte miljøer.


  Et kommunalt sykehjem er også omfattet av smittesporingen, opplyser Bergen kommune i en pressemelding.


  - Årlig har vi mellom 10 og 20 personer som er smittet av tuberkulose, og det er en lite smittsom sykdom. Men det som er spesielt i dette tilfellet, er at vi undersøker litt flere miljøer enn normalt, fordi vedkommende har et større kontaktnett, sier smittevernoverlege Kari Stidal Øystese.


  De som skal undersøkes for smitte, vil bli kalt inn til undersøkelse på Smittevernkontoret fra én til tre ganger over en 12 ukersperiode. De fleste skal bare avgi blodprøve, mens noen i tillegg skal ha røntgenundersøkelse av lungene.


  - Vi har gjennomført en omfattende kartlegging, og er nå i gang med å kontakte personer som kan ha vært utsatt for smitterisiko. De får nødvendig informasjon, og innkalling til undersøkelse på Smittevernkontoret, uttaler smittevernoverlege Kari Stidal Øystese i pressemeldingen. 
 • av Anders Haga
  13:44

  Forsvarer ikke Thomsen


  AVVENTER: Siv Jensen, her på møte på UiB, vil ikke blande seg inn i problemene til Bergen Frp.
  AVVENTER: Siv Jensen, her på møte på UiB, vil ikke blande seg inn i problemene til Bergen Frp.
  FOTO: Ørjan Deisz

  I helgens årsmøte i Bergen Frp, fikk lokallagsleder Christoffer Thomsen et mistillitsforslag mot seg. Med stemmetallet 35-21, vedtok flertallet å kaste ham som leder. Thomsen nekter imidlertid å gå, og påpeker at han er valgt for to år.


  Tirsdag snakket BT med partileder Siv Jensen (Frp). Hun ønsker ikke å kommentere saken.


  – Det er et forhold som jeg ikke har satt meg godt inn i. Det må man løse lokalt, og det er jeg helt sikker på at man finner løsninger på.


  – Men som partileder, hva føler du om situasjonen som lokallaget står i?


  – Som partileder blander jeg meg som regel ikke inn i lokale spørsmål. Hvis det skulle komme på vårt bord, er det fordi det blir anket inn for sentralstyret og dermed lagt til behandling hos oss. Der er det ikke nå.


 • av Anne Elin Hovden
  i går14:34

  NHO truer med lockout


  Sykepleierstreiken, som nå er inne i sin 3. uke, har ført til at NHO nå vurderer lockout for alle 500 sykepleierne som omfattes av overenskomsten mellom NSF og NHO Service og handel/Abelia. Det skriver VG.


  -  Jeg kan bekrefte at vi reagerer så sterkt på flere sider av den pågående sykepleierstreiken, at vi vil be styret i NHO vurdere lockout. Dette er et virkemiddel vi ikke ønsker å bruke, men situasjonen er så alvorlig at det må vurderes, sier fungerende NHO-sjef, Ole Erik Almlid til VG.


  I Bergen er 24 sykepleiere tatt ut i streik, og streiken rammer Åstveit helsesenter og Haukeland pasienthotell


  - Vi reagerer sterkt på at NHO truer med lockout. Det må være en falitterklæring for NHO at de er nødt til å be om regjeringens hjelp for å få slutt på en lovlig streik for denne lavtlønnsgrupppen. For hvis det blir lockout, vil det tvinge frem en tvungen lønnsnemnd, sier streikeleder i Bergen, Mette Mikkelsen.


  I følge Mikkelsen fikk de ansatte på Åstveit helsesenter permitteringsvarsel før helgen. Men ifølge Mikkelsen bestrides det om permitteringsvarselet er sendt ut på riktig måte.


  - Permitteringer skal drøftes med de tillitsvalgte på forhånd. Det er ikke gjort. De tillitsvalgte fikk permitteringsvarsel på e-post fredag på lik linje med sine kolleger, sier hun.


Vis flere

Siste nytt fra BT