10:36:33Nyheterdirekte

Festet innlegg
Vil bygge betongfabrikk på Askøy – lover flere nye arbeidsplasser
11. juli kl 13:23av Eivind Fondenes

NY FABRIKK: Fabrikken skal etter planen bygges på denne tomten på Mjølkevidvarden på Askøy.
NY FABRIKK: Fabrikken skal etter planen bygges på denne tomten på Mjølkevidvarden på Askøy.
FOTO: Helge Sunde (arkiv)

Byggevareprodusenten Contiga AS har planer om å bygge ny hulldekkefabrikk nord på Askøy. 


Fabrikken skal bygges på en tomt på Mjølevikvarden. I dag holder søsterselskapet Norstone til på tomten, hvor det produseres grus og singel.


Contiga produserer bæreelementer i stål og betong. Fabrikken på Askøy skal produsere hulldekker, som er betongelementer som brukes i gulv og tak på større bygninger. 


– Vi har lenge hatt ønske om å bygge en fabrikk på Vestlandet. Vi har også merket at det er et behov for dette i byggevaremarkedet i Bergen, sier administrerende direktør Audun Harridsleff i Contiga AS. 


Om alt går etter planen vil fabrikken produsere rundt 250.000 kvadratmeter med hulldekker i året, og skape mellom 20 og 25 nye arbeidsplasser. 


I tillegg vil de ha behov for tjenester til vedlikehold av fabrikken. 


– Forhåpentligvis vil fabrikken generere arbeidsplasser hos andre lokale bedrifter også, sier han. 


Contiga-sjefen sier de vil levere byggesøknad i løpet av høsten, men at de allerede har fått positive signaler fra kommunen om byggeplanene.
Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Anne Elin Hovden
  i går14:34

  NHO truer med lockout


  Sykepleierstreiken, som nå er inne i sin 3. uke, har ført til at NHO nå vurderer lockout for alle 500 sykepleierne som omfattes av overenskomsten mellom NSF og NHO Service og handel/Abelia. Det skriver VG.


  -  Jeg kan bekrefte at vi reagerer så sterkt på flere sider av den pågående sykepleierstreiken, at vi vil be styret i NHO vurdere lockout. Dette er et virkemiddel vi ikke ønsker å bruke, men situasjonen er så alvorlig at det må vurderes, sier fungerende NHO-sjef, Ole Erik Almlid til VG.


  I Bergen er 24 sykepleiere tatt ut i streik, og streiken rammer Åstveit helsesenter og Haukeland pasienthotell


  - Vi reagerer sterkt på at NHO truer med lockout. Det må være en falitterklæring for NHO at de er nødt til å be om regjeringens hjelp for å få slutt på en lovlig streik for denne lavtlønnsgrupppen. For hvis det blir lockout, vil det tvinge frem en tvungen lønnsnemnd, sier streikeleder i Bergen, Mette Mikkelsen.


  I følge Mikkelsen fikk de ansatte på Åstveit helsesenter permitteringsvarsel før helgen. Men ifølge Mikkelsen bestrides det om permitteringsvarselet er sendt ut på riktig måte.


  - Permitteringer skal drøftes med de tillitsvalgte på forhånd. Det er ikke gjort. De tillitsvalgte fikk permitteringsvarsel på e-post fredag på lik linje med sine kolleger, sier hun.


 • av Anders Haga
  mandag14:34

  Får gjøre undersøkelser på Koengen


  SKAL UNDERSØKE: Bane Nor ønsker å bruke denne jernbanetunnelen fra Nygårdstangen til Koengen.
  SKAL UNDERSØKE: Bane Nor ønsker å bruke denne jernbanetunnelen fra Nygårdstangen til Koengen.
  FOTO: Tor Høvik

  Riksantikvaren har nå sagt ja til at Bane Nor og Jernbanedirektoratet får gjøre grunnundersøkelser på Koengen. Her ønsker jernbanen å lage en midlertidig terminal for biler som kommer med jernbanen fra øst, og som skal lastes om på lastebiler før de sendes videre til bilforretningene.


  Riksantikvaren sa tidligere konsekvent nei til undersøkelsene, men ble bedt av regjeringen om å gjøre en ny vurdering.


  Selv om de nå sier ja til at det gjøres undersøkelser i grunnen, betyr ikke det at selve terminalprosjektet har fått tommelen opp av kulturmyndighetene. De har nå sendt følgende kravliste til søknaden:  • Beskrivelse, foto og flyfoto som viser dagens situasjon og illustrasjoner som viser den midlertidige terminalen.

  • Plantegning som viser lokalisering av togvogner, trailere, parkerte biler,snuplasser.

  • Opplysninger om støy som følge av aktiviteten og forslag til avbøtende tiltak.

    


 • av Anne Elin Hovden
  mandag14:33

  Sykepleierstreiken: 60 pasienter på hotell


  FOTO: Bjørn Erik Larsen

  På grunn av sykepleierstreiken og stengt pasienthotell, er 60 pasienter ved Haukeland pr mandag plassert på ulike hoteller i Bergen. 40 av disse er pasienter ved kreftavdelingen som får cellegift- og strålebehandling, opplyser divisjonsdirektør i Helse Bergen, Askjell Utaker.


  - Det vi er mest bekymret for er at vi mister oversikten over deres medisinske tilstand. Normalt er disse på pasienthotellet, der det er sykepleiere tilstede 24 timer i døgnet som kan følge dem opp, sier Utaker. Han har siden i forrige uke rapportert til Helsetilsynet om at risikoen fra sykehusets side vurderes som for høy.


  Mandag var det 6-7 korridorpasienter som følge av streiken, som nå er inne i sin tredje uke.


  - Tilstrømmingen av øyeblikkelig hjelp-pasienter i helgen var ikke over det som er normalt, derfor har vi pr i dag kapasitet på sengepostene og situasjonen på sykehuset er håndterbar, sier Utaker.


  - Hvordan følger dere opp de pasientene som er på vanlige hoteller?


  - Vi følger nøye med på analysene som blir gjort på ettermiddagene av prøvene de har avlagt. Hvis resultatene går i feil retning, tar vi kontakt med pasientene og kaller dem tilbake på sykehuset, sier Utaker. 


  Helsetilsynet har ikke anledning til å uttale seg om hvordan de vurderer rapportene fra Helse Bergen. Dette er vanlig prosedyre i en streikesituasjon, opplyser seniorrådgiver Ståle Akkerman.    


Vis flere

Siste nytt fra BT