20:50:07Nyheterdirekte

Festet innlegg
Over og ut for kjendistungt bryggeri 
12. juni kl 20:39av Kjetil Gillesvik

De hadde kjendiser som Kari Traa, Arne Hjeltnes og Arne Brimi med på eiersiden – noe de brukte for alt det var verdt i lanseringen. Det skulle imidlertid vise seg å ikke være nok for Voss Fellesbryggeri. Nå melder Avisa Hordaland at det er startet en prosess med å slå Voss-bryggeriet konkurs.


– Meldingen vi har fått, er at eierselskapet Norbrew har meldt oppbud og vi venter på at saken skal bli avgjort i skifteretten, sier bryggmester Rune Midtun i Voss Fellesbryggeri.


Daglig leder Steinar Knutsen i Norbrew bekrefter overfor BT at det er meldt oppbud for Voss Fellesbryggeri, men understreker at eierselskapet Norbrew fortsetter som før.


Nyheten kommer neppe overraskende på dem som har fulgt selskapet. 19. mars i år langet nevnte Midtun ut mot egne eiere i lokalavisen.


– Det ble satset for høyt og brukt for mye penger i starten, sa Midtun.


I de siste tilgjengelige regnskapstallene fra 2016 hadde Voss Fellesbryggeri inntekter på 3,3 millioner kroner. Til sammenlikning var driftskostnadene på 9,1 milloner kroner.


Kari Traa fikk et øl oppkalt etter seg. Utan en Traa, het det. – Jeg har alltid vært glad i øl, og da ideen kom, synes jeg den var artig. Jeg synes det var litt sånn vossagalskap, sa Traa til BA i mars 2016.
Kari Traa fikk et øl oppkalt etter seg. Utan en Traa, het det. – Jeg har alltid vært glad i øl, og da ideen kom, synes jeg den var artig. Jeg synes det var litt sånn vossagalskap, sa Traa til BA i mars 2016.
FOTO: Voss Fellesbryggeri

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Per Willy Lindberg
  09:39

  Disse stiller til valg for Folkeaksjonen nei til mer bompenger


  På medlemsmøte har Folkeaksjonen nei til mer bompenger nominert bystyrekandidatene sine. Aksjonen opplyser i en epost at disse ti stiller som representanter til høstens kommunevalg. 


  1. Trym H. Aafløy, Fana


  2. Cecilie Tvedt, Fyllingsdalen 


  3. Gunnar Van der Meeren​, Laksevåg 


  4. Maren Hansen, Bergenhus 


  5. Stian Skare, Åsane 


  6. Rolf Scott, Fyllingsdalen 


  7. Christian Rolland, Åsane 


  8. Tore Landmark, Arna


  9. Svein Andreas Isaksen, Arna 


  10. Knut Inge Andersen, Ytrebygda 


 • av Anders Haga
  08:50

  På stedet hvil for demningen


  IKKE ORDNET: Demningen ved Munkebotn.
  IKKE ORDNET: Demningen ved Munkebotn.
  FOTO: Rune Sævig

  Arbeidene med demningen er ikke kommet i gang igjen etter at den midlertidige demningen brast i fjor høst. Bergen kommune bestemte seg for at arbeidet med demningen skulle lyses ut på nytt igjen. På tampen av januar har de fremdeles ikke funnet ut hvem som skal bygge den.


  - Vi har avventet den eksterne gjennomgangen av hendelsen, og jobber nå med en politisk sak om hvordan arbeidene skal fullføres, sier fagdirektør i Vann- og avløpsetaten, Magnar Sekse.


  På spørsmål om når den politiske saken blir levert, sier han de ikke har en frist på dette, men at de vil levere den så raskt det lar seg gjøre. Når demningen skal være bygget opp igjen er heller ikke klart.


  - Jeg kan dessverre ikke gi mer eksakt informasjon om når demningen kan stå klar før vi har vært gjennom den politiske behandling av saken.


 • av Anders Haga
  i går10:54

  Får representere De Kristne


  Bård Bøe
  Bård Bøe
  FOTO: Elisabeth Leirgul og Marita Moltu.

  En rekke personer har meldt overgang til andre partier enn det de var valgt inn for i denne bystyreperioden. En har gått fra Frp til Høyre, to har gått fra MDG til SV, én har gått ut av MDG og blitt uavhengig mens to har meldt overgang fra KrF til Partiet De Kristne.


  I motsetning til de andre meldte de to KrF-erne overgang til et parti som ikke sto på valg i forrige kommunevalg. Det oppsto derfor en diskusjon om de skulle få bruke det nye partinavnet sitt i forbindelse med bystyremøtene. Det har lederne for de største partiene bystyret nå sagt ja til.


  "Så fremt det klart fremgår av protokoller, nettsider og oversikter for øvrig at en representant er medlem av et parti som ikke er innvalgt i bystyret, skulle det ikke være spesielt problematisk å velge denne løsningen", argumenterer bystyredirektør Roar Kristiansen i en sak til lederne for partiene. Moltu selv er fornøyd.


  - Dette synes jeg er greit og ryddig, sier Moltu (PDK).


Vis flere

Siste nytt fra BT