00:54:03Nyheterdirekte

Festet innlegg
Over og ut for kjendistungt bryggeri 
12. juni kl 20:39av Kjetil Gillesvik

De hadde kjendiser som Kari Traa, Arne Hjeltnes og Arne Brimi med på eiersiden – noe de brukte for alt det var verdt i lanseringen. Det skulle imidlertid vise seg å ikke være nok for Voss Fellesbryggeri. Nå melder Avisa Hordaland at det er startet en prosess med å slå Voss-bryggeriet konkurs.


– Meldingen vi har fått, er at eierselskapet Norbrew har meldt oppbud og vi venter på at saken skal bli avgjort i skifteretten, sier bryggmester Rune Midtun i Voss Fellesbryggeri.


Daglig leder Steinar Knutsen i Norbrew bekrefter overfor BT at det er meldt oppbud for Voss Fellesbryggeri, men understreker at eierselskapet Norbrew fortsetter som før.


Nyheten kommer neppe overraskende på dem som har fulgt selskapet. 19. mars i år langet nevnte Midtun ut mot egne eiere i lokalavisen.


– Det ble satset for høyt og brukt for mye penger i starten, sa Midtun.


I de siste tilgjengelige regnskapstallene fra 2016 hadde Voss Fellesbryggeri inntekter på 3,3 millioner kroner. Til sammenlikning var driftskostnadene på 9,1 milloner kroner.


Kari Traa fikk et øl oppkalt etter seg. Utan en Traa, het det. – Jeg har alltid vært glad i øl, og da ideen kom, synes jeg den var artig. Jeg synes det var litt sånn vossagalskap, sa Traa til BA i mars 2016.
Kari Traa fikk et øl oppkalt etter seg. Utan en Traa, het det. – Jeg har alltid vært glad i øl, og da ideen kom, synes jeg den var artig. Jeg synes det var litt sånn vossagalskap, sa Traa til BA i mars 2016.
FOTO: Voss Fellesbryggeri

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Atle Andersson
  i går15:47

  - Trenger mer penger til grønne ferger  Miljøstiftelsen Zero frykter at det grønne skiftet i samferdselen til sjøs vil stagnere hvis staten ikke legger mer penger i potten til utslippsfrie ferger og hurtigbåter.


  - Alle de store fergefylkene har anbud som utløper rundt 2022. Bare i Sogn og Fjordane gjelder det 18 samband. Dette er kontrakter for de neste åtte-ti årene. Valg om nullutslippsløsninger må derfor treffes nå, sier Marius Gjerseth, teknologiansvarlig i Zero.


  Miljøstiftelsen mener det trengs 300-400 millioner kroner for å få fart på det grønne skiftet i ferge- og hurtigbåttrafikken, og for at regjeringen skal nå målet om 50 prosents utslippskutt i maritim sektor innen 2030.


  Regjeringen bevilget 25 millioner kroner til utslippsfrie hurtigbåter i revidert budsjett nylig.


  Finansieringen må være et spleiselag mellom fylker og staten, mener Zero.


  - Fylkene trenger trygghet for at staten vil stille opp når de går i gang med anbudsprosessene. Da monner ikke 25 millioner særlig mye, sier Gjerseth.


  Miljøstiftelsen frykter at man låser seg til dieselferger frem til 2030 hvis staten ikke gir gir signaler om mer penger til grønne ferger og hurtigbåter. • av Aurora Berg
  i går09:53

  Mulig streik i Helse Bergen fra 29. mai


  Grunnen for streiken er at det ikke blir enighet i meklingen mellom arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og YS Spekter, skriver Delta i en pressemelding. 


  Det er pensjonsbestemmelser organisasjonene ikke kommer til enighet i. 


  Sykehuset Østfold , Sykehuset Sørlandet og St. Olavs hospital rammes også av streiken. 


  En eventuell streik vil ramme blant annet administrasjon, timeoppfølging, dokumentasjonsarbeid, renhold og pasient- og varetransport på de berørte sykehusene. 


 • av Ingrid Fredriksen
  Tirsdag19:43

  Advokat: Avviser ansvar for «Helge Ingstad»-kollisjon


  SANK: Fregatten «Helge Ingstad» kolliderte og sank i Hjeltefjorden i 2018.
  SANK: Fregatten «Helge Ingstad» kolliderte og sank i Hjeltefjorden i 2018.
  FOTO: Geir Martin Strande (arkiv)

  Den dramatiske skipskollisjonen mellom råoljetankeren Sola TS og det norske marineskipet KNM «Helge Ingstad» skyldtes ene og alene uaktsomhet fra fregattens side, mener advokaten for tankskipet Sola TS.


  Det melder VG tirsdag.


  Etterforskningen er i rute, sier avsnittsleder Frode Karlsen ved Vest politidistrikt. 


  Tre personer har fortsatt status som mistenkt, nemlig losen på tankskipet, vaktsjef på bro på fregatten, og vakthavende på sjøtrafikksentralen på Fedje.


  – Det gjenstår noen oppfølgingsavhør, men vi tar sikte på å ta saken til påtalemessig avgjørelse før sommeren. Den avgjørelsen vil kunne drøye utover høsten, antyder han til VG. 


Vis flere

Siste nytt fra BT