08:44:11Nyheterdirekte

Festet innlegg
Over og ut for kjendistungt bryggeri 
12. juni kl 20:39av Kjetil Gillesvik

De hadde kjendiser som Kari Traa, Arne Hjeltnes og Arne Brimi med på eiersiden – noe de brukte for alt det var verdt i lanseringen. Det skulle imidlertid vise seg å ikke være nok for Voss Fellesbryggeri. Nå melder Avisa Hordaland at det er startet en prosess med å slå Voss-bryggeriet konkurs.


– Meldingen vi har fått, er at eierselskapet Norbrew har meldt oppbud og vi venter på at saken skal bli avgjort i skifteretten, sier bryggmester Rune Midtun i Voss Fellesbryggeri.


Daglig leder Steinar Knutsen i Norbrew bekrefter overfor BT at det er meldt oppbud for Voss Fellesbryggeri, men understreker at eierselskapet Norbrew fortsetter som før.


Nyheten kommer neppe overraskende på dem som har fulgt selskapet. 19. mars i år langet nevnte Midtun ut mot egne eiere i lokalavisen.


– Det ble satset for høyt og brukt for mye penger i starten, sa Midtun.


I de siste tilgjengelige regnskapstallene fra 2016 hadde Voss Fellesbryggeri inntekter på 3,3 millioner kroner. Til sammenlikning var driftskostnadene på 9,1 milloner kroner.


Kari Traa fikk et øl oppkalt etter seg. Utan en Traa, het det. – Jeg har alltid vært glad i øl, og da ideen kom, synes jeg den var artig. Jeg synes det var litt sånn vossagalskap, sa Traa til BA i mars 2016.
Kari Traa fikk et øl oppkalt etter seg. Utan en Traa, het det. – Jeg har alltid vært glad i øl, og da ideen kom, synes jeg den var artig. Jeg synes det var litt sånn vossagalskap, sa Traa til BA i mars 2016.
FOTO: Voss Fellesbryggeri

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Paul Andre Sommerfeldt
  Søndag16:12

  Frp sier nei til lakseskatt 


  FOTO: Gorm Kallestad/Scanpix

  Frps landsstyre tok søndag stilling til forslaget om ny skatt på havbruksnæringen. Et enstemmig landsstyre sa nei til ny grunnrenteskatt og produksjonsavgift på oppdrettsnæringen.


  I den vedtatte resolusjonen som oversendes landsmøtet står det at Frp ikke vil pålegge sjømatnæringer «nye særskatter og avgifter, herunder grunnrenteskatt, produksjonsavgift eller lignende som svekker den globale konkurransekraften.» 


  - Vi trenger ingen ny beskatning av fiskerinæringen. Frp er et parti som vil ta hele landet i bruk gjennom gode rammevilkår og smarte løsninger, ikke gjennom subsidier og nye krav. Derfor sier vi et klart nei til ressursrenteskatt for fiskeriene, sier Frps fiskeripolitiske talsmann, Bengt Rune Strifeldt. 


  Også Høyres landsmøte stemte nei til skatten denne helgen. Tilsvarende vedtak ble gjort på Venstres landsmøte i forrige uke.  


 • av Atle Andersson
  Søndag15:51

  Vil heller høste vind i høye luftlag


  FOTO: Arkivfoto

  - Vi bør høste energi fra høydevind i fremtiden, sier Osterøy-ordfører Jarle Skeidsvoll (bildet).


  Han er ordfører i en av nabokommunene til «Hordavind», det planlagte vindkraftverket i Modalen og Nordhordland som kan bli Europas største.


  Skeidsvoll omtaler prosjektet som «dramatisk», både i størrelse og kostnader.


  – Jeg er for at vi skal høste av naturressursene, også energi. Men vi må også ta hensyn til naturverdier. Derfor bør vi vurdere alternativer som utnytter vindenergi på en skånsom måte, sier Skeidsvoll.


  Han trekker frem kitemill-teknologien, som kort fortalt er kiter som flyr i høyder fra 500 til 1500 meter og er festet med vinsj til en turbin på bakken.


  – Selv om teknologien fortsatt er i en tidlig fase, er den spennende – ikke minst fordi den har et fotavtrykk i naturen som er langt mindre enn tradisjonelle landbaserte vindkraftanlegg, sier Skeidsvoll.


 • av Trygve Opheim
  14. mars21:18

  25 samfunnstopper støtter skolestreiken


  SAMFUNNSTOPPER: En stjernespekket liste med samfunnstopper stiller seg bak skolestreiken.
  SAMFUNNSTOPPER: En stjernespekket liste med samfunnstopper stiller seg bak skolestreiken.
  FOTO: Ørjan Deisz

  - En forbrytelse mot livet på jorden er i ferd med å finne sted. Den sjette masseutryddelsen av arter pågår, det globale økosystemet går mot et sammenbrudd om vi ikke handler omgående.


  Slik begynner oppropet som er signert av 25 samfunnstopper, deriblant en høyesterettsdommer og flere professorer og forfattere.


  På listen står navn som Ingvar Ambjørnsen, Karl Ove Knausgård og høyesterettsdommer emeritus Ketil Lund. 


  Oppropet viser til Grunnlovens § 112, første ledd. Der står det at «enhver har rett til et miljø som sikrer helsen, og til en natur der produksjonsevne og mangfold bevares. Naturens ressurser skal disponeres ut fra en langsiktig og allsidig betraktning som ivaretar denne rett også for etterslekten». 


  - I dag streiker skoleelever over hele Europa og i verden ellers for å kreve politisk handling mot klimaendringene som truer deres fremtid. De ber de voksne ta ansvar. Vi kan ikke la dem kjempe alene, står det videre. 


  - De økologiske krisene som allerede rammer både folk og land, og planeten og dens dyreliv, kan ikke lenger ignoreres, fornektes eller forbli ubesvart av noe menneske med ærefrykt for livet, med evne til rasjonell tenkning, etisk bevissthet eller moralsk ansvarsfølelse. 


  Avslutningsvis i oppropet står det at «man ikke kan la fremtidige generasjoner arve en døende planet fordi vi unnlot å handle nå». 


  - Vi handler i fred, av kjærlighet til jorden. Vi går til aksjon på vegne av livet.


Vis flere

Siste nytt fra BT