08:54:45Nyheterdirekte

Festet innlegg
12. juni kl 10:29av Atle Andersson
BLIR VERNET: Øystesevassdraget får fullt vern, varsler olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp). På bildet Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag ved Ørredalsfossen i vassdraget.
BLIR VERNET: Øystesevassdraget får fullt vern, varsler olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp). På bildet Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag ved Ørredalsfossen i vassdraget.
FOTO: Tor Høvik (arkiv)

Søviknes vil ha Øystese-vern


Regjeringen går inn for fullt vern av Øystesevassdraget. I løpet av høsten kommer olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) til å legge frem forslag i Stortinget om at vassdraget i Kvam får vernestatus.


To søknader om kraftutbygging i øvre og del av Øystesevassdraget er tidligere avvist av regjeringen. Neste skritt har vært forslag om å få vassdraget inn i den nasjonale verneplanen.


Da energi- og miljøkomiteen på Stortinget tidligere behandlet et forslag om vern, fikk det støtte av Ap, SV, MDG og KrF. Men også regjeringspartene har samme mål. I et brev til komiteen skriver Søviknes at arbeidet med vern er en "prioritert oppgave høsten 2018".


Bare Sp avviser forslaget. Partiet støtter en kraftutbygging i regi av det lokale selskapet Øystese Kraft AS i nedre del av vassdraget. Begrunnelsen er at denne utbyggingen vil ha positive ringvirkninger for lokalsamfunnet og at "produksjon av mer fornybar energi som skal være med på å bidra til det grønne skiftet". Senterpartiet kan slutte seg til at øverste delen av vassdraget blir vernet.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 22. juni13:35 av Pål Andreas Mæland

  Splittet fylkesutvalg sa ja til St. Paul


  BLIR STØRRE: St. Paul Gymnas i Bergen sentrum kan få 146 flere elever, dersom Utdanningsdirektoratet sier ja. Saken har splittet samarbeidspartiene i Hordaland fylkeskommune.
  BLIR STØRRE: St. Paul Gymnas i Bergen sentrum kan få 146 flere elever, dersom Utdanningsdirektoratet sier ja. Saken har splittet samarbeidspartiene i Hordaland fylkeskommune.
  FOTO: ØRJAN DEISZ

  KrF sikret flertall for å utvide private St. Paul Gymnas. Saken splittet som ventet samarbeidspartiene Ap, SV, Sp og KrF i fylkesutvalget torsdag.


  De tre førstnevnte stemte imot, mens KrF sikret flertall for 146 nye elevplasser ved St. Paul, sammen med Høyre, Frp, Venstre og MDG.


  Som BT tidligere har skrevet, mener venstresiden at utvidelsen vil gi for mange private skoleplasser i Bergen, og i tillegg for mange i sentrum.


  I en protokollmerknad ber derfor Ap, SV og Sp om at Utdanningsdirektoratet avviser søknaden fra St. Paul skole. Det er direktoratet som skal ta den endelige avgjørelsen. "Vi vil advare mot en utvikling der en samler privatskoler og stor elevgrupper sentralt i Bergen" heter det i merknaden.


 • 21. juni17:13 av Kari Pedersen

  Høgskulen på Vestlandet får 15 nye studieplasser i sykepleie  Forhandlingene om revidert budsjett har sørget for 15 flere studieplasser på treårig sykepleier til Høgskulen på Vestlandet. Fra før har VID vitenskapelige høgskole, med avdeling i Bergen, fått 15 flere studieplasser. 


  - Det er et stort behov for å utdanne flere sykepleiere, og jeg er derfor veldig glad for at vi kom til enighet om å bevilge ekstra studieplasser innen dette feltet. Dette var en viktig sak for KrF i forhandlingene, sier Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for KrF. 


  Budsjettavtalen har regjeringspartiene (H, Frp, V) gjort med KrF. 


 • 21. juni11:26 av Hilde Heian

  Passproblemer i hele landet


  Ved passkontoret i Fyllingsdalen forteller folk at de har ventet i flere timer, og de er ikke alene.


  - Politiet har IKT-problemer som berører flere av politiets systemer. Passystemet vårt er berørt av feilen. Vi jobber med feilsøking. Publikum kan kontakte politiet på vanlig måte. 02800 og nødnummeret 112 er uberørt av feilen, sier IKT-direktør Cato Rindal i Politidirektoratet i en pressemelding.


Vis flere

Siste nytt fra BT