23:50:38Nyheterdirekte

Festet innlegg
12. juni kl 10:29av Atle Andersson
BLIR VERNET: Øystesevassdraget får fullt vern, varsler olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp). På bildet Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag ved Ørredalsfossen i vassdraget.
BLIR VERNET: Øystesevassdraget får fullt vern, varsler olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp). På bildet Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag ved Ørredalsfossen i vassdraget.
FOTO: Tor Høvik (arkiv)

Søviknes vil ha Øystese-vern


Regjeringen går inn for fullt vern av Øystesevassdraget. I løpet av høsten kommer olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) til å legge frem forslag i Stortinget om at vassdraget i Kvam får vernestatus.


To søknader om kraftutbygging i øvre og del av Øystesevassdraget er tidligere avvist av regjeringen. Neste skritt har vært forslag om å få vassdraget inn i den nasjonale verneplanen.


Da energi- og miljøkomiteen på Stortinget tidligere behandlet et forslag om vern, fikk det støtte av Ap, SV, MDG og KrF. Men også regjeringspartene har samme mål. I et brev til komiteen skriver Søviknes at arbeidet med vern er en "prioritert oppgave høsten 2018".


Bare Sp avviser forslaget. Partiet støtter en kraftutbygging i regi av det lokale selskapet Øystese Kraft AS i nedre del av vassdraget. Begrunnelsen er at denne utbyggingen vil ha positive ringvirkninger for lokalsamfunnet og at "produksjon av mer fornybar energi som skal være med på å bidra til det grønne skiftet". Senterpartiet kan slutte seg til at øverste delen av vassdraget blir vernet.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Anne Elin Hovden
  15:18

  Jordmødre og sykepleiere slår alarm om KK


  FOTO: TOR HØVIK (arkiv)

  Underbemanning skapet stort arbeidspress og fare for pasientene, ifølge sykepleiere og jordmødre på Kvinneklinikken, skriver NRK Hordaland. Sykepleierforbundet og jordmorforeningen ved Haukeland Universitetsykehus har bestemt seg for å varsle forholdene inn for Arbeidstilsynet og Fylkeslegen, får NRK opplyst.Varselet skal ennå ikke ha blitt sendt.


  Jordmødre og sykepleiere skal i lang tid ha vært bekymret for at bemanningen er så lav at pasientene utsettes for risiko. 


  BT skrev i forrige uke at Haukeland kommer dårligst ut i landet i en undersøkelse om barseltilbudet. Misnøyen dreide seg mest om relasjon til personalet, rammer og organisering og informasjon.


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  i går23:07

  BA vil ut av Media City Bergen 


  VIL FLYTTE: Ansvarlig redaktør Sigvald Sveinbjørnsson i BA mener avisen har inngått en leiekontrakt som har vist seg å være for liten.
  VIL FLYTTE: Ansvarlig redaktør Sigvald Sveinbjørnsson i BA mener avisen har inngått en leiekontrakt som har vist seg å være for liten.
  FOTO: Ørjan Deisz

  BAs ansvarlige redaktør Sigvald Sveinbjørnsson vurderer å trekke avisen ut fra Media City etter kun to år i medieklyngen. Det skriver Dagens Næringsliv. 


  Årsaken skal være at redaktøren ikke er fornøyd med plassen de har til rådighet som følge av opplagsvekst og økning av den redaksjonelle staben.


  - Vi har et kontor på 615 kvadratmeter og er litt over 50 medarbeidere. Det var ikke planen at vi skulle være så mange da avtalen ble signert, sier redaktøren til DN. 


  Avisen inngikk en femårskontrakt med huseieren Entra da mediebyen åpnet for to år siden. Ifølge DN er Entra i dialog med BA om å finne en løsning på plassproblemene.  


 • av Hilde Olsen Aalvik
  i går14:01

  Os kommune har sagt opp brannsjef Stein Gjøsund​


  OS-BRANNSJEF: Stein Gjøsund, her avbildet i 2012.
  OS-BRANNSJEF: Stein Gjøsund, her avbildet i 2012.
  FOTO: Eirik Brekke (arkiv)

  Brannsjefen stiller seg uforstående til oppsigelsen melder Midtsiden. 


  Det er ikke en enkelthendelse, men utfordringer over tid, som skal ha ledet til at han med øvste ansvar for arbeidsmiljøet nå må gå, skriver avisen.


  - Jeg kan bekrefte at brannsjef Stein Gjøsund er blitt oppsagt. Det har de siste årene vært utfordringer med arbeidsmiljøet på brannstasjonen, sier rådmann Christian F. Fotland.


  Brannsjefen skal ha fått tilbud om en annen stilling i Os kommune. Oppsigelsestiden er fem måneder, noe som betyr at han kan stå i stillingen frem til 31. juli i år.


  Gjøsund har vært brannsjef i Os siden han tok over etter Klaus Helland i 2003.


  - Oppsigelsen kom uventet. Jeg kjenner naturligvis til utfordringene våre, men stiller meg uforstående til reaksjonen fra kommuneledelsen, sier Gjøsund til Midtsiden.


Vis flere

Siste nytt fra BT