08:27:43Nyheterdirekte

Festet innlegg
Barnehageeier må betale tilbake
12. juni kl 10:27av Cathrine Krane Hansen

Eieren av Cultiva barnehage AS i Bergen har tatt ut for mye i lønn og spart penger på ikke å ha tilstrekkelig bemanning, ifølge Bergen kommune. Nå har kommunen besluttet at hun skal betale tilbake 2 054 000 kroner av offentlige tilskudd til kommunen.


"I vurderingen har kommunen lagt vekt på at regelbruddene representerer en betydelig økonomisk verdi, dvs. at et

betydelig beløp i offentlige tilskuddsmidler er brukt i strid med barnehagelovens krav", heter det i vedtaket. Eieren mener selv at tilskuddene er brukt i tråd med loven. Hun har fungert som eier, daglig leder og pedagog, uten overtidsbetaling. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 22. juni13:35 av Pål Andreas Mæland

  Splittet fylkesutvalg sa ja til St. Paul


  BLIR STØRRE: St. Paul Gymnas i Bergen sentrum kan få 146 flere elever, dersom Utdanningsdirektoratet sier ja. Saken har splittet samarbeidspartiene i Hordaland fylkeskommune.
  BLIR STØRRE: St. Paul Gymnas i Bergen sentrum kan få 146 flere elever, dersom Utdanningsdirektoratet sier ja. Saken har splittet samarbeidspartiene i Hordaland fylkeskommune.
  FOTO: ØRJAN DEISZ

  KrF sikret flertall for å utvide private St. Paul Gymnas. Saken splittet som ventet samarbeidspartiene Ap, SV, Sp og KrF i fylkesutvalget torsdag.


  De tre førstnevnte stemte imot, mens KrF sikret flertall for 146 nye elevplasser ved St. Paul, sammen med Høyre, Frp, Venstre og MDG.


  Som BT tidligere har skrevet, mener venstresiden at utvidelsen vil gi for mange private skoleplasser i Bergen, og i tillegg for mange i sentrum.


  I en protokollmerknad ber derfor Ap, SV og Sp om at Utdanningsdirektoratet avviser søknaden fra St. Paul skole. Det er direktoratet som skal ta den endelige avgjørelsen. "Vi vil advare mot en utvikling der en samler privatskoler og stor elevgrupper sentralt i Bergen" heter det i merknaden.


 • 21. juni17:13 av Kari Pedersen

  Høgskulen på Vestlandet får 15 nye studieplasser i sykepleie  Forhandlingene om revidert budsjett har sørget for 15 flere studieplasser på treårig sykepleier til Høgskulen på Vestlandet. Fra før har VID vitenskapelige høgskole, med avdeling i Bergen, fått 15 flere studieplasser. 


  - Det er et stort behov for å utdanne flere sykepleiere, og jeg er derfor veldig glad for at vi kom til enighet om å bevilge ekstra studieplasser innen dette feltet. Dette var en viktig sak for KrF i forhandlingene, sier Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for KrF. 


  Budsjettavtalen har regjeringspartiene (H, Frp, V) gjort med KrF. 


 • 21. juni11:26 av Hilde Heian

  Passproblemer i hele landet


  Ved passkontoret i Fyllingsdalen forteller folk at de har ventet i flere timer, og de er ikke alene.


  - Politiet har IKT-problemer som berører flere av politiets systemer. Passystemet vårt er berørt av feilen. Vi jobber med feilsøking. Publikum kan kontakte politiet på vanlig måte. 02800 og nødnummeret 112 er uberørt av feilen, sier IKT-direktør Cato Rindal i Politidirektoratet i en pressemelding.


Vis flere

Siste nytt fra BT