13:06:21Nyheterdirekte

Festet innlegg
Barnehageeier må betale tilbake
12. juni kl 10:27av Cathrine Krane Hansen

Eieren av Cultiva barnehage AS i Bergen har tatt ut for mye i lønn og spart penger på ikke å ha tilstrekkelig bemanning, ifølge Bergen kommune. Nå har kommunen besluttet at hun skal betale tilbake 2 054 000 kroner av offentlige tilskudd til kommunen.


"I vurderingen har kommunen lagt vekt på at regelbruddene representerer en betydelig økonomisk verdi, dvs. at et

betydelig beløp i offentlige tilskuddsmidler er brukt i strid med barnehagelovens krav", heter det i vedtaket. Eieren mener selv at tilskuddene er brukt i tråd med loven. Hun har fungert som eier, daglig leder og pedagog, uten overtidsbetaling. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Paul Andre Sommerfeldt
  i går10:02

  Skip fra Bergen var med å finne den argentinske ubåten  FORSKNINGSSKIP: Skipet «Seabed Constructor» var med på å oppdage ubåten som nå er funnet på 907 meters dyp utenfor Valdes-halvøya i Argentina.
  FORSKNINGSSKIP: Skipet «Seabed Constructor» var med på å oppdage ubåten som nå er funnet på 907 meters dyp utenfor Valdes-halvøya i Argentina.
  FOTO: Swire Seabed AS

  Lørdag ble det erklært tre dagers landesorg i Argentina etter at den savnede ubåten «ARA San Juan» ble funnet med 44 personer om bord. 


  Ubåten ble funnet av det amerikanske selskapet Ocean Infinity, som har sitt hovedsete i Houston. Oppdraget ble gjennomført med hjelp av det norske forskningsskipet «Seabed Constructor», melder VG. Forskningsskipet er en del av flåten til selskapet Swire Seabed AS, som holder til i Sandsviksbodene i Bergen. 


  Daglig leder Arvid Pedersen bekrefter overfor BT at båten var involvert i leteoppdraget, men ønsker ikke å kommentere selve aksjonen. 


  - Dette er i prinsippet en båt for subsea-operasjoner. Den er primært brukt i olje- og gassindustrien, har et stort dekk og kan nå en dybde på 6000 meter, sier Pedersen.  


  Båtens hjemhavn er i Bergen, men den brukes i dag på oppdrag over hele verden. Pettersen opplyser at skipet også tidligere har deltatt i letingen etter det savnede Malaysia Airlines-flyet i Indiahavet. 


  Lørdag kveld var det fortsatt uklart hva som kom til å skje videre med ubåten. Marinekommandør Jose Luis Villan sier det vil være opp til en føderal dommer å avgjøre hvorvidt det er mulig å berge deler av eller hele «ARA San Juan», ifølge NTB. 


 • av Pål Andreas Mæland
  17. november17:30

  14 stemte blankt da Brosvik ble KrF-topp


  KRF-TOPP: Trude Brosvik blir KrFs toppkandidat til fylkestingvalget i Vestland neste år.
  KRF-TOPP: Trude Brosvik blir KrFs toppkandidat til fylkestingvalget i Vestland neste år.
  FOTO: Marita Aarekol

  Trude Brosvik fra Gulen ble lørdag valgt til toppkandidat for Vestland KrF. Brosvik fikk topplassen etter Beate Husa trakk seg fra listen for heller å satse på bergenspolitikken.


  Topplassen har vært kontroversiell i partilaget, siden Brosvik har vært en tydelig "rød" talskvinne.


  – Min opplevelse er at Trude Brosvik ikke er en samlende kandidat for Vestland KrF, sa Pål Kårbø (KrF), fylkesvaraordfører i Hordaland til BT fredag.


  Men ingen stilte som motkandidat under valget lørdag, og Brosvik ble valgt med 93 stemmer, mot 14 blanke. Debatten var også lite preget av konflikten, ifølge rapportene.


  - Nå som valget er tatt, opplever jeg støtte fra alle, men jeg tror en del er skuffet, sier Brosvik i en kommentar til Firda.


  Tor Andre Ljosland (Bergen) fikk andreplassen, Kristina Vaktskjold Hamre (Alver) tredjeplass, Jon Olav Økland (KrFU) fjerdeplassen og Stein Robert Osdal (Selje) femteplassen.


 • av Kjersti Mjør
  17. november12:01

  Austevoll SV: - Dei svakaste blir ramma av lockout


  Tysdag blir sjukeheimen og heimetenesta i Austevoll ramma av lockouten, som NHO har varsla i konflikten med Norsk Sykepleierforbund. 


  Nystarta Austevoll SV er bekymra for kvaliteten på tenestene dersom lockouten trer i kraft.


  - Alle som bur på sjukeheimen eller treng tenester frå heimesjukepleien, blir ramma. Det er dei svakaste i kommunen. Likevel har ikkje ein einaste politikar i Austevoll uttrykt bekymring, seier Ida Sekkingstad i SV.  


  Aleris Omsorg AS, eit av selskapa som blir omfatta av lockouten, driv desse tenestene i Austevoll. SV er kritisk til at kommunestyret har forlenga Aleris-avtalen. 


  - Austevoll må ta tilbake pleie- og omsorgstenestene og slutte å setje dei ut til store bedrifter som skal tene pengar, seier Sekkingstad. 


Vis flere

Siste nytt fra BT