22:37:26Nyheterdirekte

Festet innlegg
Flytter bomstasjon i Tellevikvegen
07. mai kl 10:12av Pål Andreas Mæland

SLIPPER BOM HER: Her på Tellevikvegen kommer det likevel ikke bomstasjon. Men beboerne Arild Markussen (til v.), Helge Bertelsen og Svend Lindhjem må fortsatt belage seg på bomstasjon litt nærmere Hordvik.
SLIPPER BOM HER: Her på Tellevikvegen kommer det likevel ikke bomstasjon. Men beboerne Arild Markussen (til v.), Helge Bertelsen og Svend Lindhjem må fortsatt belage seg på bomstasjon litt nærmere Hordvik.
FOTO: EIRIK BREKKE (arkiv)

Beboerne på Klauvaneset i Åsane slipper å betale bompenger når de skal til Salhus i fremtiden. BT har tidligere skrevet om de omstridte bomstasjonene som skal settes opp i nordre Åsane.


En av dem var tenkt satt opp i Tellevikvegen mellom Klauvaneset og Salhus.


Nå har Statens vegvesen snudd og gått tilbake til det opprinnelige forslaget 7-800 meter unna,skriver BA.


Det vil si at veivesenet nå vil plassere bomstasjonen mellom rundkjøringen i Tellevikvegen og avkjøring til Klauvarinden. Den plasseringen ble tidligere avfeid av hensyn til trafikksikkerhet.


Lokal trafikk mellom Hordvik og Salhus vil derimot fortsatt bli belastet for bompenger.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Anders Haga
  17:08

  Stad skipstunnel sprekker ikke  Kystverket har levert en ny rapport til Samferdselsdepartementet som slår fast at skipstunnelen kan bygges innenfor de rammene som ble vedtatt i Nasjonal transportplan. Departementet ba Kystverket utrede kostnadene etter at en ekstern kvalitetsrapport slo fast at prosjektet ville bli én milliard dyrere enn forutsatt.


  "Økningen skyldes i hovedsak prisjustering fra 2016 til 2018 kroner, og at de generelt hadde lagt på alle mulige usikkerhetsmarginer og påslag på kostnadene", kommer det frem i en pressmelding fra Randi Humborstad, prosjektleder for Stad skipstunnel


  I den nye rapport er prisen faktisk redusert, i tillegg til at samfunnsnytten er økt med cirka én milliard, ifølge styringsgruppen for Stad skipstunnel. Den sannsynlige prisen på tunnelen settes til 2,9 milliarder kroner. Kystverket foreslår nå byggestart i 2021 og åpning av verdens første skipstunnel i 2025.


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  12. juni23:13

  Normal strømforsyning i Kvam


  Strømmen er nå tilbake i hele Kvam etter et større strømbrudd onsdag kveld. Det melder Kvam kraftlag på sine nettsider.


  Dette gjelder alle kunder med unntak av kunder i området Botnen i Fyksesund.


  Ca 7000 abonnenter ble rammet av strømproblemene, som skyldtes et maskinutfall ved Bjølvo kraftverk i Ålvik. 


 • av Kjetil Gillesvik
  12. juni21:39

  Kvam uten strøm


  Flere tusen innbyggere i Kvam herad har mistet strømmen.


  - Vi har hatt et stort strømbrudd i Kvam. Det er sannsynligvis problemer med strømforsyningen inn til Kvam. Vi jobber med å finne en løsning, skriver Kvam kraftverk på sin hjemmeside. 


  De opplyser videre:


  - Grunnet en større feil er det strømutkobling i hele Kvam. Feilrettingstiden er ikke avklart. Mannskap arbeider på spreng med oppretting av normal forsyning. 


  Klokken 22 var strømmen tilbake for de berørte i Ålvik, Frøland og Samnanger. 


  - Bortimot 4000 kunder var uten strøm i ca et kvarter. Forsyningen har nå blitt lagt om via Dale, opplyser pressevakt Kirsten Øystese i BKK. 


  Kunder som er tilknyttet Kvam kraftverk skal fortsatt være strømløse.


  - Vi har hatt et maskinutfall ved Bjølvo kraftverk i Ålvik. Vi holder nå på å bygge opp nettet igjen, sier Alf Bjarne Steine ved Kvam kraftverk.


  I en driftsmelding blir det opplyst at oppbyggingen må gjøres i små etapper. Det kan derfor ta noe tid før alle har fått strømmen tilbake. 


  Mellom 6500 og 7000 kunder i Kvam er berørte av strømproblemene. 


  Strømbruddet fikk også konsekvenser for de reisende. Fergen som går mellom Tørrvikbygd og Jondal ble innstilt, men er nå tilbake i drift med noe forsinkede avganger. 


Vis flere

Siste nytt fra BT