22:14:38Nyheterdirekte

Festet innlegg
16. april kl 16:12av Pål Andreas Mæland

Fylkesmann vil bli rådmann i storfylke


SØKER: Anne Karin Hamre er i dag fylkesmann i Sogn og Fjordane. Hun har søkt jobben som fylkesrådmann i det nye Vestland fylke.
SØKER: Anne Karin Hamre er i dag fylkesmann i Sogn og Fjordane. Hun har søkt jobben som fylkesrådmann i det nye Vestland fylke.
FOTO: HÅVARD BJELLAND (arkiv)

Fylkesmann i Sogn og Fjordane, Anne Karin Hamre, er blant søkerne til stillingen som fylkesrådmann i det nye Vestland fylke.


Hamre tapte kampen mot Lars Sponheim om å bli fylkesmann, det vil si statens representant, i det nye fylket. Nå vil hun altså bli fylkeskommunens øverste administrative leder. Også nåværende fylkesrådmann i Hordaland, Rune Haugsdal, står på søkerlisten.


Fellesnemnda skal ansette prosjektleder og fremtidig fylkesrådmann på sitt møte 4. mai. Dette er den offentlige søkerlisten: • Karen-Marie Eek-Larsen (57), Alversund, ass. fengselsleder

 • Thorbjørn Johan Gaarder (63), Oslo, chief credit officer

 • Anne Karin Hamre (53), Sogndal, fylkesmann 

 • Karl Petter Haugen (49), Strusshamn, underdirektør 

 • Rune Haugsdal (58), Eidsvågneset, fylkesrådmann

 • Tarjei Torvik (25), Bergen, student/arbeidssøker


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Cathrine Krane Hansen
  15:22

  Nordnes skole dyrere enn ventet


  FOTO: Bjørn Erik Larsen

  Bergen bystyre vedtok i februar 2018 gjennomføring av prosjektet Nordnes oppveksttun, som rommer rehabilitering av Nordnes skole og etablering av en barnehage. Dette skulle koste 308 millioner kroner. I november samme år konkluderte en ny, ekstern usikkerhetsanalyse en anbefalt totalramme på 363 millioner, altså 55 millioner mer enn budsjettert.


  I innstillingen til komité for finans, kultur og næring heter det at endret utforming av arealene medførte større kostnader til omprosjektering, samt økte kostnader ved prosjektledelse. Det foreslås at kostnadsrammene oppjusteres, og at økningen innarbeides i 2020 (40 mill.) og 2021 (15 mill.).


 • av Pål Andreas Mæland
  21. mars14:59

  Flere partier vil doble ovnspanten


  BLIR LOV: Nye vedovner (fra etter 1998) som oppfyller forskriften om rentbrennende ovner, vil fortsatt være tillatt. Nesten alle andre må vekk.
  BLIR LOV: Nye vedovner (fra etter 1998) som oppfyller forskriften om rentbrennende ovner, vil fortsatt være tillatt. Nesten alle andre må vekk.
  FOTO: JAN M. LILLEBØ (ARKIV)

  Onsdag skrev BT om forskningsrapporten som viser at det å bytte ut de 43.000 gamle vedovnene i Bergen med nye, rentbrennende nesten vil fjerne problemet med svevestøv fra ildsteder.


  – Dette viser at det var rett av byrådet å innføre panteordningen på 50 millioner kroner og et forbud fra 2021, sa miljøbyråd Julie Andersland (V).


  Henning Warloe (H) sier at sannheten er at bare et lite beløp så langt er utbetalt.


  – Sist vi spurte var det bare 6–7 millioner.  Når effekten etter to år er så liten, mener Høyre at tilskuddet til de som skifter ut ovn må økes, for å få opp farten, sier Henning Warloe (H).


  Høyre har foreslått å doble panten til 10.000 kroner, i hvert fall i sentrale strøk der utbytting er viktigst.


  Aps byrådslederkandidat Roger Valhammer opplyser at også Ap har lagt inn i sitt program at ovnspanten skal dobles. Det programmet gjelder riktignok i neste valgperiode, men det betyr at det reelt sett er flertall for doblingen. Også flere andre partier støtter forslaget. • av Kari Pedersen
  21. mars14:31

  Helse Førde i stort pluss


  PLANAR: Slik kan vestsida av Sentralsjukehuset i Førde bli etter utbygging og ombygging.
  PLANAR: Slik kan vestsida av Sentralsjukehuset i Førde bli etter utbygging og ombygging.
  FOTO: Håkon Formoe, NORDIC Office of Architecture (ILLUSTRASJON)

  Helse Førde kjem ut av 2018 med eit resultat på nær 60 millionar, noko som er kring 30 millionar kroner over budsjett. Sjukehuset er i gong med store ombyggingar og overskotet går i hovudsak til det.


  Administrerande direktør Arve Varden seier det gode resultatet skuldast høgare aktivitet enn berekna og dermed høgare inntekter. Samstundes sparte dei på pasientreisar, medisinar, avskrivingar og finansutgifter.


  Varden understrekar at tilsette i heile organisasjonen har æra for det fine resultatet i 2018. Difor ønskjer den administrerande direktøren å gje noko av overskotet tilbake til organisasjonen.


  - Eg vil be styret om å få bruke noko til det medisinsk-tekniske utstyret vårt, seier han i ei pressemelding.


Vis flere

Siste nytt fra BT