20:07:11Nyheterdirekte

Festet innlegg
16. april kl 16:12av Pål Andreas Mæland

Fylkesmann vil bli rådmann i storfylke


SØKER: Anne Karin Hamre er i dag fylkesmann i Sogn og Fjordane. Hun har søkt jobben som fylkesrådmann i det nye Vestland fylke.
SØKER: Anne Karin Hamre er i dag fylkesmann i Sogn og Fjordane. Hun har søkt jobben som fylkesrådmann i det nye Vestland fylke.
FOTO: HÅVARD BJELLAND (arkiv)

Fylkesmann i Sogn og Fjordane, Anne Karin Hamre, er blant søkerne til stillingen som fylkesrådmann i det nye Vestland fylke.


Hamre tapte kampen mot Lars Sponheim om å bli fylkesmann, det vil si statens representant, i det nye fylket. Nå vil hun altså bli fylkeskommunens øverste administrative leder. Også nåværende fylkesrådmann i Hordaland, Rune Haugsdal, står på søkerlisten.


Fellesnemnda skal ansette prosjektleder og fremtidig fylkesrådmann på sitt møte 4. mai. Dette er den offentlige søkerlisten: • Karen-Marie Eek-Larsen (57), Alversund, ass. fengselsleder

 • Thorbjørn Johan Gaarder (63), Oslo, chief credit officer

 • Anne Karin Hamre (53), Sogndal, fylkesmann 

 • Karl Petter Haugen (49), Strusshamn, underdirektør 

 • Rune Haugsdal (58), Eidsvågneset, fylkesrådmann

 • Tarjei Torvik (25), Bergen, student/arbeidssøker


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Pål Andreas Mæland
  15:15

  Askøy fjerner eiendomsskatten


  TAPTE: Ordfører Terje Mathiassen (Ap) og styringskoalisjonen fikk flertallet imot seg da budsjettet for neste år skulle vedtas.
  TAPTE: Ordfører Terje Mathiassen (Ap) og styringskoalisjonen fikk flertallet imot seg da budsjettet for neste år skulle vedtas.
  FOTO: EIRIK BREKKE

  En utbryter fra Ap sørget for flertall for at Askøy kommune fjerner eiendomsskatten neste år. Det ble klart da kommunestyret i Askøy behandlet budsjettet torsdag, melder BA.


  Ap-avhopper Kurt Heggernæs redegjorde for at han støttet budsjettforslaget uten eiendomsskatt.


  – I dag kommer jeg til å gå for opposisjonen sitt forslag, og så håper jeg  at vi får vekk eiendomsskatten, sa han ifølge Askøværingen.


  Sammen med Frp, Høyre, KrF, Venstre og en uavhengig representant dannet dermed Heggernæs flertall for å fjerne eiendomsskatten. 


  Koalisjonen som har styrt Askøy siden valget i 2015, har dermed mistet flertallet i en så viktig sak som budsjettet.


  - Det er en vanskelig situasjon. Samtidig er det ingen umulig situasjon, og det er ikke første gangen det skjer på Askøy at den styrende posisjonen mister flertallet i kommunestyret, sier ordfører Terje Mathiassen (Ap) til Askøyværingen.


 • av Hilde Heian
  12:31

  NRK: Flere hundre postansatte kan miste jobben


  FOTO: Haakon Kristiansen (arkiv)

  Arbeidsplasser i Bergen står i fare og kan forsvinne i løpet av 2019 når Posten Norge vurderer å fremskynde sentraliseringen av brevpost, melder NRK


  Ved terminalen i Kanalveien er det ca. 85 årsverk som arbeider med ruteklargjøring av brevpost. På landsbasis er det rundt 300 årsverk som kan forsvinne neste år.


  - De ansatte fikk beskjeden i dag. Den endelige beslutning er ikke tatt, men det ligger ganske sterke føringer her, sier distriktstillitsvalgt Helge Mathisen i LO-forbundet Postkom til NRK. 


  Posten Norge bekrefter overfor NRK at det haster å se på tiltak for å effektivisere driften. Brevvolumet har falt kraftig de siste 20 årene. I 2018 har fallet eskalert.


 • av Hilde Olsen Aalvik
  i går15:24

  Fem pelsdyrbønder går til sak mot staten


  Bakgrunnen for dette er at regjeringen vil legge ned pelsdyrnæringen.


  - Dette er mennesker som uten en demokratisk prosess har fått kastet om på hele livet sitt. Regjeringen går inn for å legge ned en lønnsom næring, som ikke er til skade for samfunnet eller andre. Det har ikke blitt gjort i nyere tid og vi mener det er i strid med blant annet grunnloven, sier advokat Christian Flemmen Johansen, som representerer de seks bøndene.


  Olav Haugen fra Lærdal er en av de fem pelsdyrbøndene som nå går til sak mot staten. 


  - Et forbud vil ikke bare gjøre at jeg mister arbeidsplassen min, det vil også gjøre livsverket jeg har bygd opp over 20 år verdiløst. Jeg vil stå igjen med åtte millioner i gjeld og en gård som ikke kan legges om til annen drift. Dette legger en enorm byrde på både meg og familien min, sier Haugen. 


  Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted har ennå ikke sett stevningen, og kan derfor ikke kommentere saken. 


  - Vi tar saken til etterretning, men vi har ikke sett stevningen, så jeg kan ikke kommentere saken ennå. Når vi mottar stevningen blir den behandlet på vanlig måte, sier Sejersted. 


Vis flere

Siste nytt fra BT