23:45:53Nyheterdirekte

Festet innlegg
13. januar kl 07:10av Kari Pedersen

Flere ble født i Sogn og Fjordane


Mens fødselstallene synker kraftig i og rundt Bergen, går det motsatt vei i Sogn og Fjordane. I 2017 ble det født 937 babyer i fylket, det høyeste fødselstallet siden 2012. 


- Det er svært gledelig at fødselstallet gikk opp i fjor. Vi håper det fortsetter, sier avdelingssjef for Kvinneklinikken i Helse Førde, Tom Guldhav på foretakets nettside. 


I 2012 ble det født nøyaktig 1000 barn. I årene etter har fødseltallet svingt rundt 900, før tallet altså endte med oppgang fra 891 til 937 i fjor. 


I Helse Bergens område gikk det motsatt vei. BT skrev i november at Kvinneklinikken ved Haukeland universitetsjukehus regnet med 4875 fødsler i 2017, 400 færre enn året før. 


Her har færre fødsler gitt underskudd på klinikken og ført til innstramminger på årets drift. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 22:43 av Linnea Skare Oskarsen

  To fjellklatrere står fast på fjellhylle


  Det er igangsatt en redningsaksjon på Vetle Skagastølstind i Sogn og Fjordane. To klatrere skal stå fast på en fjellhylle. 


  - De to klatrerne er to menn som nå befinner seg på en 2320 meters høyde. De skal være trygge, sier vakthavende redningsleder Johan Mannsåker. 


  Alpine redningsgrupper fra Jostedal og Lom vil sammen med luftambulansen fra Dombås gjøre forsøk på uthenting, skriver Hovedredningssentralen i Sør-Norge på Twitter litt etter klokken 22.30, fredag kveld.


  - Det er tåke i området, men luftambulansen har nå landet på Turtagrø og vil nå legge en plan for hvordan de skal hente de to mennene ned, sier Mannsåker. 


 • i går22:16 av Linnea Skare Oskarsen

  Brannvesenet roser bergenserne


  – Generelt er folk veldig flinke til å overholde regelen om å ikke tenne opp bål utendørs, selv om det finnes noen unntak, sier Sigbjørn Villanger, vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland, torsdag kveld.


  Totalforbudet mot å grille og tenne bål utendørs har blitt gjeninnført etter en svært tørr periode. 

  I Bergen måtte brannvesenet rykke ut å slukke to bål, torsdag kveld. Villanger sier dette tilhører sjeldenheten denne perioden.


  – Så tørt som det har vært er dette veldig bra, sier han. 


 • onsdag15:40 av Arne Edvardsen

  Må fortsatt koke vannet etter vannledningsbrudd


  Bergen vann har tatt nye prøver i dag etter vannledningsbruddet i Møllendalsveien. Kokevarselet for beboere på Nygårdshøyden vil ikke bli opphevet før tidligst torsdag. Det er gjort funn av tarmbakterier i noen av prøvene. Dette gjør at man ikke kan friskmelde vannet i dag. Seksjonsleder for Vannproduksjon i Bergen vann, Frode Aasen, sier til NRK Hordaland at funnene i dag kan tyde på en eldre forurensning i drikkevannet. Nå vil de bytte ut noen av delene på vannledningsnettet og ta nye prøver.


Vis flere

Siste nytt fra BT