00:33:47Nyheterdirekte

Festet innlegg
13. januar kl 07:10av Kari Pedersen

Flere ble født i Sogn og Fjordane

Mens fødselstallene synker kraftig i og rundt Bergen, går det motsatt vei i Sogn og Fjordane. I 2017 ble det født 937 babyer i fylket, det høyeste fødselstallet siden 2012. 

- Det er svært gledelig at fødselstallet gikk opp i fjor. Vi håper det fortsetter, sier avdelingssjef for Kvinneklinikken i Helse Førde, Tom Guldhav på foretakets nettside. 

I 2012 ble det født nøyaktig 1000 barn. I årene etter har fødseltallet svingt rundt 900, før tallet altså endte med oppgang fra 891 til 937 i fjor. 

I Helse Bergens område gikk det motsatt vei. BT skrev i november at Kvinneklinikken ved Haukeland universitetsjukehus regnet med 4875 fødsler i 2017, 400 færre enn året før. 

Her har færre fødsler gitt underskudd på klinikken og ført til innstramminger på årets drift. 

Siste innlegg

 • i går10:06 av Eystein Røssum

  Arne Strand på veg heim

  Assisterande direktør Arne Strand ved Chr. Michelsen Institutt er vorte betre, og blir etter planen sendt heim til Noreg i løpet av dagen, skriv CMI i ei pressemelding. 

  "Helsetilstanden til Arne Strand er forbedret, og det er tatt en medisinsk beslutning om at han skal transporteres hjem til Norge. Det jobbes for å få ham uttransportert i løpet av dagen. Han vil trenge ytterligere medisinsk oppfølging etter hjemkomst, og vil ikke være tilgjengelig for pressen med det første", heiter det i pressemeldinga. 

  Afghanistan-eksperten Strand vart skadd i terrorangrepet mot Intercontinental Hotel i Kabul, der minst 23 menneske mista livet.

 • mandag21:15 av Christian Nicolaisen

  Matselskap legger ned

  Selskapet Brødboksen legger ned med umiddelbar virkning. Kundene får ikke matvarene sine tirsdag morgen, skriver NTB.

  Mandag kveld meldte selskapet, som leverer ferskt brød og andre dagligvarer til rundt 10.000 kunder i Oslo, Bergen og Stavanger, at de har meldt oppbud.

  Det tre år gamle selskapet har hatt en «formidabel» vekst, men har gått med underskudd i flere år.

  – Dessverre lærte vi at det er vanskelig å finne den riktige balansen mellom vekst, effektiv drift og lønnsomhet, står det videre i meldingen.

 • mandag07:41 av Ørjan Torheim

  53 mobbesaker siden august i Hordaland

  53 mobbesaker ble sendt inn til Fylkesmannen i Hordaland i perioden 1. august til 31. desember 2017. Det er nest mest i landet.

  Oslo og Akserhus topper med 95 saker, mens det i Sogn og Fjordane var 12.

  I Elevundersøkelsen 2017 sier 6,6 prosent at de er blitt mobbet minst to til tre ganger i måneden. Året før svarte 6,3 prosent det samme. Det fremgår av en pressemelding fra Utdanningsdirektoratet som er sendt ut gjennom NTB.

Vis flere

Siste nytt fra BT