13:40:35Nyheterdirekte

Festet innlegg
13. januar kl 07:10av Kari Pedersen

Flere ble født i Sogn og Fjordane

Mens fødselstallene synker kraftig i og rundt Bergen, går det motsatt vei i Sogn og Fjordane. I 2017 ble det født 937 babyer i fylket, det høyeste fødselstallet siden 2012. 

- Det er svært gledelig at fødselstallet gikk opp i fjor. Vi håper det fortsetter, sier avdelingssjef for Kvinneklinikken i Helse Førde, Tom Guldhav på foretakets nettside. 

I 2012 ble det født nøyaktig 1000 barn. I årene etter har fødseltallet svingt rundt 900, før tallet altså endte med oppgang fra 891 til 937 i fjor. 

I Helse Bergens område gikk det motsatt vei. BT skrev i november at Kvinneklinikken ved Haukeland universitetsjukehus regnet med 4875 fødsler i 2017, 400 færre enn året før. 

Her har færre fødsler gitt underskudd på klinikken og ført til innstramminger på årets drift. 

Siste innlegg
 • 12:01 av Paul Andre Sommerfeldt

  Minen som ble funnet ved Askøy er uskadeliggjort 

   MISTENKELIG GJENSTAND: Her finner dykkerne gjenstanden som trolig stammer fra krigens dager i sjøen vest for Askøy.
  MISTENKELIG GJENSTAND: Her finner dykkerne gjenstanden som trolig stammer fra krigens dager i sjøen vest for Askøy.
  FOTO: Skjermdump/Facebook

  I forrige uke fant dykkere en mistenkelig gjenstand i sjøen vest for Askøy som trolig staffer fra krigens dager. Det var en gruppe dykkere som på relativt grunt farvann kom over det som kan være gammelt krigsmateriell.

  Ifølge Askøyværingen bekrefter oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter at det var eksplosiver som ble funnet. Disse ble uskadeliggjort fredag. 

  – Oppdraget om å uskadeliggjøre eksplosivene ble løst i dag. Vi får en mer detaljert rapport fra minedykkerkommandoen i neste uke, og vi kan gi mer informasjon da, sier Moen til avisen.  

 • i går16:25 av Paul Andre Sommerfeldt

  Bergenser ny sjef for Sjøkrigsskolen 

  NY SJEF: Bergenseren Bård Eriksen har tatt over som sjef for Sjøkrigsskolen.
  NY SJEF: Bergenseren Bård Eriksen har tatt over som sjef for Sjøkrigsskolen.
  FOTO: Jakob Østheim/Sjøforsvarsstaben

  Bård Eriksen fra Bergen tok fredag over som ny sjef for Sjøkrigsskolen. Han tar over etter Sigvart Sandvik, som har vært fungerende  sjef siden januar. I denne tiden har Eriksen vært nestkommanderende på skolen.

  - Det er med stolthet og ydmykhet jeg ser frem til å starte som sjef for Sjøkrigsskolen. Jeg kommer til å jobbe med veldig mange talentfulle kolleger og kadetter i en spennende tid, sier Eriksen i en uttalelse. 

  Den nye sjefen har over 30 år bak seg i Forsvaret. Han fullførte førstegangstjenesten i Hæren, og har siden da deltatt på en rekke militære operasjoner på land og til havs. I tillegg har han erfaring fra både spesialstyrker og MTB-våpenet.

  - Forsvarets høgskole er inne i en krevende omstilling. Bård Eriksen har den rette erfaringen til å lede de ansatte på Sjøkrigsskolen gjennom disse utfordringene, sier sjef for Forsvarets Høyskoler, Louise Dedichen. 

 • i går15:39 av Linnea Skare Oskarsen

  Hardangerbrua på frimerke

  NYTT FRIMERKE: Motivet viser Hardangerbrua, designet er det Jørn O. Jøntvedt som står for.
  NYTT FRIMERKE: Motivet viser Hardangerbrua, designet er det Jørn O. Jøntvedt som står for.
  FOTO: Statens vegvesen

  «Hardangerbrua må sies å være et av de mest spektakulære bruprosjektene i norgeshistorien. Brutårnene ruver over 200 meter over fjorden, og seilingshøyden er 55 meter. Med et hovedspenn på 1310 meter og en total lengde på 1380 meter havner Hardangerbrua på en åttendeplass blant verdens lengste hengebruer», melder Posten Norge. 

  Det er 30 meter lengre enn Golden Gate-broen i San Francisco. 

  Broen skal ha kostet 2,3 milliarder kroner og ble bygget for å forkorte reisetiden mellom øst og vest og den ble åpnet for ordinær trafikk den 17. august 2o13, heter det videre. 

Vis flere

Siste nytt fra BT