17:19:35Nyheterdirekte

Festet innlegg
Bar på Bryggen stenger tappekranene
03. januar kl 10:52av Eivind Fondenes

KONKURS: Una Bryggeri & Kjøkken har stengt dørene.
KONKURS: Una Bryggeri & Kjøkken har stengt dørene.
FOTO: Vegar Valde

Una Bryggeri & Kjøkken la ned driften på første arbeidsdag i det nye året. Årsaken er dårlig lønnsomhet. 


– Vi har hatt dårlig lønnsomhet en stund, men etter svikt i omsetningen i november og desember ser vi dessverre ikke noen annen utvei enn å avvikle driften, skriver styreleder Per Jørgensen i en pressemelding. 


Serveringsstedet har vært i drift siden 2014. Ifølge regnskapestallene har de hatt negativt resultat hvert år siden den gang. 


– Av respekt for kreditorer, huseier, eiere og ansatte mener vi det er riktig å legge ned nå når vi ikke ser det som realistisk å fortsette driften på en forsvarlig måte, skriver han i pressemeldingen.  


I 2016 gikk Una Restauranter i etasjen over konkurs. Una Bryggeri & Kjøkken tok over driften, noe som ifølge Jørgensen førte til en ytterligere økonomisk belastning for selskapet. 


20 ansatte mister jobben som følge av konkursen, to heltidsansatte og 18 deltidsansatte. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 15:20 av Anders Haga

  Bybudsjettet forklart på to og et halvt minutt  BTs kommentator Morten Myksvoll tar deg gjennom hovedlinjene i byrådets budsjettforslag her.


 • 15:16 av Atle Andersson

  Krever slutt på lusegift-utslipp


  Norges Fiskarlag krever øyeblikkelig stopp i utslipp av avlusningskjemikalier til sjøen.


  Organisasjonen mener det er sannsynliggjort at bruk av legemidler mot lakselus er ødeleggende for havmiljøet og bestander av krepsdyr.


  Fiskarlaget viser blant annet til en rekke tilfeller av massedød av krill i nærheten av oppdrettsanlegg som nylig har brukt disse stoffene.


  – Vi vet nå at de fleste legemidler mot lakselus er langt mer problematiske for livet i sjøen enn tidligere antatt. Krepsdyr som hummer, reke, krill og raudåte er særlig utsatt. Det har til og med vist seg at legemidler mot lakselus kan være så giftige at det ikke er mulig å oppdage eller påvise dødelig dose i laboratoriet etterpå, sier leder Kjell Ingebrigtsen i Norges Fiskarlag.


  Han viser til at stoffene deltametrin og azametifos ser ut til å være særlig problematiske, spesielt når de brukes i kombinasjon. 


 • 13:47 av Anders Haga

  Overrasket over Pride-kutt


  SKEPTISK: Ove-Sverre Bjørdal (Sp) retter krav til byrådets budsjettforslag.
  SKEPTISK: Ove-Sverre Bjørdal (Sp) retter krav til byrådets budsjettforslag.
  FOTO: Tor Høvik

  – Jeg er forundret over at Bergen Pride får kuttet sitt tilskudd, sier Ove-Sverre Bjørdal (Sp) som en av sine første kommentarer til budsjettforslaget.


  Han sier det er tidlig å si alle kravene de vil komme med for å støtte budsjettet.


  – Men vi savner en klarere prioritering av gode tilbud i alle bydelene.


  Han etterlyser mer satsing på mat i institusjonene og bibliotek i butikk, og mener eiendomsskatten for næring øker litt for mye.


  Byrådet opplyser at de ikke har hørt fra FRI ennå om det blir Pride Park på Festplassen i 2019, og at dette derfor er kuttet frem til de har hørt om hvilke planer FRI har og hva dette eventuelt vil koste.


Vis flere

Siste nytt fra BT