01:39:44Nyheterdirekte

Festet innlegg
Osterøy dropper tentamen 
06. desember kl 10:53av Cathrine Krane Hansen

På Osterøy ungdomsskole i Hordaland har skoleledelsen valgt å droppe tentamen fordi elevene blir stresset av skolearbeidet. Elevene jubler over tiltaket.


Dermed er det bare eksamen elevene er nødt til å ta, en prøve skolene også er pålagt å ha, skriver lokalavisen Bygdanytt.


– Vi trenger ikke prøver for å finne ut hvor elevene står faglig. En prøve gir bare svar på hvor eleven står akkurat der og da, og hva de vet om spørsmålene de får. Nå får både vi og elevene isteden ro på oss til å gjennomføre undervisningen på en best mulig måte for at elevene skal stå best mulig rustet til å komme inn det stedet de ønsker, sier lærerne Solveig Hole og Tore Langeland til avisen.


Det var en undersøkelse på de to ungdomsskolene på Osterøy – Osterøy i Lonevåg og Danielsen på Valestrand – som viste at mange av elevene føler seg stresset av skolearbeidet. Halvparten av jentene og fire av ti av guttene svarte at de stresser med skolearbeidet, og at det gjør dem utslitt.


Elever som er intervjuet, sier kanskje ikke overraskende at de jubler over at tentamensordningen er kuttet ut, og at det dermed er blitt færre prøver.


– Dette har selvsagt redusert stressnivået blant elevene, sier de.


(NTB)


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • i går15:40 av Arne Edvardsen

  Må fortsatt koke vannet etter vannledningsbrudd


  Bergen vann har tatt nye prøver i dag etter vannledningsbruddet i Møllendalsveien. Kokevarselet for beboere på Nygårdshøyden vil ikke bli opphevet før tidligst torsdag. Det er gjort funn av tarmbakterier i noen av prøvene. Dette gjør at man ikke kan friskmelde vannet i dag. Seksjonsleder for Vannproduksjon i Bergen vann, Frode Aasen, sier til NRK Hordaland at funnene i dag kan tyde på en eldre forurensning i drikkevannet. Nå vil de bytte ut noen av delene på vannledningsnettet og ta nye prøver.


 • i går14:52 av Marita Ramsvik

  Risikerer å måtte stenge vanntilførselen enkelte steder på Askøy


  VANNINGSFORBUD: På grunn av kritisk vannmangel har Askøys innbyggere fått forbud mot å sløse med vannet.
  VANNINGSFORBUD: På grunn av kritisk vannmangel har Askøys innbyggere fått forbud mot å sløse med vannet.
  FOTO: Helge Sunde

  I går skrev BT om at vannstanden er kritisk i flere vannmagasiner på Askøy.


  Særlig kritisk er det i vannverket Ingersvannet, hvor det bare er mellom fire til fem meter nedtappet vann på onsdag. 


  – Vi har iverksatt flere grep. Vi har blant annet redusert trykket i magasinene, og vi har overført 75 prosent av vannet i Ingersvannet over til Kleppe vannverk, sier avdelingsleder for drift av vann og avløp i Askøy kommune, Otto Kaurin Nilsen.


  Ifølge Nilsen har disse to tiltakene i fellesskap gjort at de har klart å utsette vannkrisen i noen dager til, men at ting fort kan snu. 


  Derfor vurderer kommunen diverse tiltak. Ifølge BA er datodusjing blant forslagene som vurderes. Til BT sier Nilsen at kommunen enda ikke vet hva de skal gjøre, men at de skal ta en beslutning snart. 


  – Dersom et helt vannverk går tomt blir det katastrofe. I ytterste konsekvens må vi slå av vanntilførselen til enkelte områder, sier han. 


  Nå oppfordrer avdelingslederen at hver enkelt innbygger tar ansvar. 


  – Det er frustrerende å motta meldinger om at folk vasker biler og vanner blomster. Dette er sløsing, sier han. 


 • i går10:20 av Marita Ramsvik

  Postmannen kan bli erstattet av robot


  ILLUSTRASJON: Slik kan brev- og pakkeroboten komme til å se ut.
  ILLUSTRASJON: Slik kan brev- og pakkeroboten komme til å se ut.
  FOTO: Buddy Mobility / Posten

  Posten Norge skal sammen med Buddy Mobility utvikle verdens første selvkjørende brev- og pakkerobot.


  I enkelte områder vil roboten kunne erstatte postkassen slik vi kjenner den i dag, og skal både kunne levere og hente post fra totalt 100 hustander hver. 


  – Brev- og pakkeroboten får avansert styring og sensorikk. Den skal kjøre i kun 6 km/t, som betyr at det er liten risiko for omgivelsene. Det øker også sannsynligheten for at vi raskere kan ta roboten i bruk, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge i en pressemelding. 


  Posten deltar på Arendalsuka i august, hvor prototypen av brev- og pakkeroboten vil vises frem. Planen er å teste ut roboten i et boligområde i Kongsberg mot slutten av året.


Vis flere

Siste nytt fra BT