22:47:41Nyheterdirekte

Festet innlegg
Oppdretter tapte klagesak - må stenge anlegg
05. desember kl 12:20av Atle Andersson

Erko Seafood AS må stanse driften ved to oppdrettsanlegg på grunn av dårlig miljøtilstand og lave oksygennivåer i Masfjorden. Det er klart etter at Miljødirektoratet har fattet endelig vedtak i saken.

Selskapet fikk i vår inndratt utslippstillatelsen for oppdrettsanleggene Bergsvik og Barlingebotten, noe som betyr at driften må stanses. Det var Fylkesmannen i Hordaland som fattet det opprinnelige vedtaket.

- Slik miljøtilstanden i Masfjorden har forverret seg de siste årene er vi tilfreds med avgjørelsen som stadfester at forurensningen til dette fjordområdet må stoppes. Miljøtilstanden er nå vesentlig dårligere enn forutsatt da tillatelsene ble gitt, sier miljøvernsjef Kjell Kvingedal.

Seniorrådgiver Tom N. Pedersen hos Fylkesmannen har tidligere uttalt at «Masfjorden holder på å bli kvalt».

Erko Seafood har avvist at utslippene fra oppdrettsanleggene er skyld i oksygensvikten, og engasjerte advokatfirmaet Wikborg Rein. Det har så langt ikke lyktes BT å få kommentar fra Erko-ledelsen til den endelige avgjørelsen fra Miljødirektoratet.

Direktoratet gir imidlertid Erko tillatelse til å drive de to oppdrettsanleggene frem til fisken er slakteklar i april neste år. Selskapet har tidligere anslått at de ville tape flere titall millioner kroner hvis utslippstillatelsene ble trukket tilbake allerede i 2017.

Siste innlegg

 • 10:06 av Eystein Røssum

  Arne Strand på veg heim

  Assisterande direktør Arne Strand ved Chr. Michelsen Institutt er vorte betre, og blir etter planen sendt heim til Noreg i løpet av dagen, skriv CMI i ei pressemelding. 

  "Helsetilstanden til Arne Strand er forbedret, og det er tatt en medisinsk beslutning om at han skal transporteres hjem til Norge. Det jobbes for å få ham uttransportert i løpet av dagen. Han vil trenge ytterligere medisinsk oppfølging etter hjemkomst, og vil ikke være tilgjengelig for pressen med det første", heiter det i pressemeldinga. 

  Afghanistan-eksperten Strand vart skadd i terrorangrepet mot Intercontinental Hotel i Kabul, der minst 23 menneske mista livet.

 • i går21:15 av Christian Nicolaisen

  Matselskap legger ned

  Selskapet Brødboksen legger ned med umiddelbar virkning. Kundene får ikke matvarene sine tirsdag morgen, skriver NTB.

  Mandag kveld meldte selskapet, som leverer ferskt brød og andre dagligvarer til rundt 10.000 kunder i Oslo, Bergen og Stavanger, at de har meldt oppbud.

  Det tre år gamle selskapet har hatt en «formidabel» vekst, men har gått med underskudd i flere år.

  – Dessverre lærte vi at det er vanskelig å finne den riktige balansen mellom vekst, effektiv drift og lønnsomhet, står det videre i meldingen.

 • i går07:41 av Ørjan Torheim

  53 mobbesaker siden august i Hordaland

  53 mobbesaker ble sendt inn til Fylkesmannen i Hordaland i perioden 1. august til 31. desember 2017. Det er nest mest i landet.

  Oslo og Akserhus topper med 95 saker, mens det i Sogn og Fjordane var 12.

  I Elevundersøkelsen 2017 sier 6,6 prosent at de er blitt mobbet minst to til tre ganger i måneden. Året før svarte 6,3 prosent det samme. Det fremgår av en pressemelding fra Utdanningsdirektoratet som er sendt ut gjennom NTB.

Vis flere

Siste nytt fra BT