00:53:26Nyheterdirekte

Festet innlegg
Vil ikke bygge bro over Masfjorden
22. november kl 15:26av Pål Andreas Mæland

Fylkesrådmann Rune Haugsdal advarer mot å erstatte fergen Masfjordnes-Duesund med en ny bro. I innstillingen skriver han selv om prosjektet til rundt en milliard kroner kan fullfinansieres med statlige fergeavløsningsmidler, så er det ikke kostnadsfritt for fylkeskommunen å ta mot tilskudd fra denne ordningen. 


Han viser til at rentekostnadene vil være på et sted mellom 350 og 560 millioner kroner. 


"Basert på en samlet vurdering av klimaeffekter, trafikkgrunnlag versus nytte og den krevende økonomiske situasjonen for fylkeskommunen, advarer fylkesrådmannen fra å bygge bro over Masfjorden og å sende bompengesøknad, samt søknad om å motta tilskudd fra fergeavløsningsordningen," skriver Haugsdal.  


ILLUSTRASJON: Slik ser en for seg at broen mellom Masfjordnes og Duesund skal se ut. (Illustrasjon: Abo Plan & Ariktektur)
ILLUSTRASJON: Slik ser en for seg at broen mellom Masfjordnes og Duesund skal se ut. (Illustrasjon: Abo Plan & Ariktektur)

Les BTs artikkel om broplanene fra 9. oktober i år.   


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • i går11:49 av Eystein Røssum

  Pussar opp NHH for ein halv milliard


  Rektor Øystein Thøgersen var glad for å kunne ta imot statsminister Erna Solberg og 555 millionar kroner til renovering av NHH.
  Rektor Øystein Thøgersen var glad for å kunne ta imot statsminister Erna Solberg og 555 millionar kroner til renovering av NHH.
  FOTO: EIRIK BREKKE

  Regjeringa har gitt klarsignal for å pusse opp Norges Handelshøykole (NHH) for 555 millionar kroner. Statsminister Erna Solbergs besøkte skulen i dag.


  Arbeidet byrjar til våren, og det rehabiliterte anlegget skal vere inflyttingsklart i januar 2021. NHH har halde til i Sandviken sidan 1963, og alt i fjor løyvde regjeringa 25 millionar kroner til eit forprosjekt for rehabiliteringa.


  - NHH er ein bauta innan forsking og utdanning, og ein viktig institusjon for Noreg, sa Erna Solberg til tilsette og studentar. Ho var difor glad for å kunngjere at Statsbygg kan stikke spaden i jorda på nyåret.

  - Og om to år kan de flytte inn i lokale som gir auka trivsel og moglegheiter for enda betre samarbeid, sa Solberg.


 • i går10:59 av Hilde Heian

  Løvstien fortsatt stengt


  FOTO: Bjørn Erik Larsen

  Løvstien er fortsatt stengt, melder Bergen kommune som forteller at de nå avventer rapport fra en geolog.


  Det er rasfare over sikringsvollen, og fare for steinsprang mot stien, melder Bergen kommune på Twitter tirsdag formiddag.


  Steinblokken som landet ved turstien søndag kveld veier mellom seks og åtte tonn. 


  Geolog Jann Atle Jensen fra Multiconsult som mandag var på befaring på stedet, sa mandag til Bergens Tidende at det kan ligge vesentlig større steiner oppe i fjellet, og at han tror at det vil komme flere ras.


 • søndag22:35 av Adrian Brudvik

  Askøy-ordfører trekker seg fra politikken


  FOTO: Eirik Brekke

  «Etter en lang tid i tenkeboksen har jeg kommet til at jeg ikke tar en ny kommunestyreperiode».


  Slik lyder begynnelsen av et innlegg som Askøy-ordfører Terje Mathiassen publiserte på Facebook tidligere i dag. Han har representert Arbeiderpartiet på Askøy i kommunestyret og ulike utvalg i 24 år, og opplyser at han ønsker å gi stafettpinnen videre til andre.


  – Jeg er utdannet lærer og har permisjon fra jobben for å være ordfører. Når det nye kommunestyret trer i kraft, vil jeg tilbake til skolen, sier han til BT.


  Han forteller at han ser frem til å kunne bestemme mer over sin egen fritid, og å tilbringe mer tid med familien. 


  – Politikken begynte som en hobby på 90-tallet, og ble etter hvert en livsstil som har preget meg i alle disse årene. Alt har sin tid, og nå synes jeg det er på tide å holde på med andre ting igjen, sier han.


  Mathiassen vil fortsatt være ordfører frem til valget i september 2019. 


Vis flere

Siste nytt fra BT