00:40:10Nyheterdirekte

Festet innlegg
Vil ikke bygge bro over Masfjorden
22. november kl 15:26av Pål Andreas Mæland

Fylkesrådmann Rune Haugsdal advarer mot å erstatte fergen Masfjordnes-Duesund med en ny bro. I innstillingen skriver han selv om prosjektet til rundt en milliard kroner kan fullfinansieres med statlige fergeavløsningsmidler, så er det ikke kostnadsfritt for fylkeskommunen å ta mot tilskudd fra denne ordningen. 


Han viser til at rentekostnadene vil være på et sted mellom 350 og 560 millioner kroner. 


"Basert på en samlet vurdering av klimaeffekter, trafikkgrunnlag versus nytte og den krevende økonomiske situasjonen for fylkeskommunen, advarer fylkesrådmannen fra å bygge bro over Masfjorden og å sende bompengesøknad, samt søknad om å motta tilskudd fra fergeavløsningsordningen," skriver Haugsdal.  


ILLUSTRASJON: Slik ser en for seg at broen mellom Masfjordnes og Duesund skal se ut. (Illustrasjon: Abo Plan & Ariktektur)
ILLUSTRASJON: Slik ser en for seg at broen mellom Masfjordnes og Duesund skal se ut. (Illustrasjon: Abo Plan & Ariktektur)

Les BTs artikkel om broplanene fra 9. oktober i år.   


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • i går21:05 av Linnea Skare Oskarsen

  Ny «nasjonalsang» for buekorpsene


  OVERREKKELSE: Buekorpsvetran Magne Larsen (t.v.) og styreleder i buekorpsmuseet Knut Arne Olsen holder den innrammede gave.
  OVERREKKELSE: Buekorpsvetran Magne Larsen (t.v.) og styreleder i buekorpsmuseet Knut Arne Olsen holder den innrammede gave.
  FOTO: Agnieszka Iwanska 

  I morgen er det Buekorpsenes dag, og i den forbindelse har Magne Larsen, Peter N. Keilen og Petter A. Zweidorff laget noe de selv omtaler som en helt ny «nasjonalsang» til ære for buekorpsbevegelsen.


  "Eg è så stolt", som sangen heter, skal skjenkes som gave og alle inntekter fra strømmetjenester skal uavkortet gå til Buekorpsmuseet.


  Det var buekorpsveteran, Magne Larsen som skrev låten for en stund tilbake og han fremførte denne på jubileumsfesten for Nordnæs bataillon den tredje mai i år. Siden den gang har gamlekarene fra Nordnæs Bataillon vært i studio og spilt inn sangen.


  Offisielt slipp vil skje på Zachariasbryggen lørdag 26 mai.


   


 • torsdag14:12 av Adrian Brudvik

  Sparket Fedje-rådmann og kommunen enige om sluttavtale


  Ingen har villet forklare hvorfor Fedje-rådmannen fikk sparken.
  Ingen har villet forklare hvorfor Fedje-rådmannen fikk sparken.
  FOTO: Marita Aarekol (arkiv)

  Tidligere har BT skrevet at den sparkede Fedje-rådmannen, Ingebjørn Vamråk, skulle møte kommunen i forhandlinger denne uken. 


  Nå har kommunen og den tidligere rådmannen blitt enige om å skille lag, med en sluttavtale som innebærer at hun får utbetalt mer etterlønn enn det som lå i den opprinnelige avtalen. 


  Les mer om saken her.


 • onsdag13:25 av Liv Solli Okkenhaug

  UDI sier opp avtalen med asylmottaket i Florø  Utlendingsdirektoratet (UDI) har sagt opp avtalen om drift av Solbakken asylmottak i Flora kommune i Sogn og Fjordane.


  Mottaket er kommunalt og har 130 plasser. Det har vært i drift siden 1993, da det ble åpnet for å gi plass til flyktninger fra krigen i det tidligere Jugoslavia.


  Når kontrakten utløper i august, er det 32 asylmottak med omkring 4.800 plasser igjen i Norge. Belegget på norske asylmottak har falt jevnt og trutt, og i dag bor det 3.900 personer på mottakene rundt om i landet. Rundt en tredel av beboerne har fått endelig avslag på asylsøknaden og har utreiseplikt.


  På det meste vinteren 2015/2016 hadde Utlendingsdirektoratet rundt 39.000 mottaks- og akuttplasser. UDI styrer mot at minimum 85 prosent av plassene i mottakene på landsbasis skal være i bruk, og på grunn av få asylsøkere varsler de at de vil fortsette å justere ned mottakskapasiteten utover høsten.


  Ved utgangen av april hadde rundt 950 personer søkt om asyl i Norge siden nyttår, men rundt en tredel av søknadene kommer fra tidligere enslige mindreårige asylsøkere som har fått lov til å søke om asyl på nytt etter Stortingets vedtak om «oktoberbarna» i fjor høst.


  (NTB)


Vis flere

Siste nytt fra BT