05:39:09Nyheterdirekte

Festet innlegg
14. november kl 16:30av Pål Andreas Mæland
FOTO: MARITA AAREKOL (arkiv)

Bybanen kan bli 1,4 milliarder dyrere

En ny rapport viser at Bybanen til Fyllingsdalen blir 1,4 milliarder kroner dyrere enn tidligere regnet med.

Det er kvalitetssikringsrapporten (KS2) som viser at kostnadene nå er 7,6 millarder kroner. Tidligere har de vært beregnet til 6,2 millarder.

Det er tre hovedgrunner til kostnadsøkningen:

 • Det skal bygges mer enn tidligere antatt - flere gang- sykkelveier, tilførselsvei til Oasen og depot. Dette er beregnet til en 490 millioner.
 • Dårlige grunnforhold og usikkerthet rundt grunnkjøp. Dette gjelder særlig Minde, Løvstakken og Mindemyren, og er beregnet til 490 millioner.
 • Generell prisstigning: 200 millioner kroner

Fylkesrådmann Rune Haugsdal sier i en pressemelding at fylkeskommunen likevel vil gå videre med planleggingen av utbyggingen.

- Men vi vil se hvor vi kan redusere kostnadene. Uansett vil høyere kostnader ikke medføre økt bompengeavgift utover det som er alt ligger i byvekstavtalen, sier fylkesrådmannen.

Siste innlegg

 • i går14:24 av Anne Jo Lexander

  Står samlet om å bli digital foregangsfylke

  HER SKAL DET SAMARBEIDES: - Avtalen vil sette bergensregionen i førersetet for å realisere regjeringens ambisjoner for å digitalisere Norge, sier digitaliseringsdirektør Kjetil Århus.
  HER SKAL DET SAMARBEIDES: - Avtalen vil sette bergensregionen i førersetet for å realisere regjeringens ambisjoner for å digitalisere Norge, sier digitaliseringsdirektør Kjetil Århus.
  FOTO: Bjørn Erik Larsen

  Se for deg din personlige, kommunale nettside, der alt du trenger av søknader og innsyn i saksgang er samlet på ett sted. Det er ett av fire konkrete prosjekter som Hordalands-kommunene samarbeider om.

  Fredag ettermiddag ble samarbeidsavtalen underskrevet av ti kommuner, og ifølge digitaliseringsdirektør for Bergen kommune, Kjetil Århus, har samtlige kommuner i Hordaland sagt ja til å være med. Avtalen skal sikre samtlige 33 kommuner en felles tilnærming til digitale løsninger, uavhengig den enkelte kommunes ressurser.

  ÅPNET INNOLAB: Kommunen benyttet anledningen til å åpne innovasjonslaben Innolab. Lokalene er tilgjengelig for dem som vil utvikle kommunen og som trenger et arbeidsrom.
  ÅPNET INNOLAB: Kommunen benyttet anledningen til å åpne innovasjonslaben Innolab. Lokalene er tilgjengelig for dem som vil utvikle kommunen og som trenger et arbeidsrom.
  FOTO: Bjørn Erik Larsen

  - Det vil bidra til å forhindre et digitalt klasseskille mellom kommuner med og uten digital kompetanse, sier Århus.

  Han legger ikke skjul på at ambisjonen er at resten av kommune-Norge skal ta etter Hordalands-modellen.

 • torsdag10:51 av Kari Pedersen

  Hordaland på influensatoppen 

  FOTO: scanpix

  Influensasesongen er på retur, men på vår kant av landet nyses og hostes det fortsatt en god del. Forrige uke hadde Hordaland høy forekomst av influensa og mer enn noen andre fylker, melder Folkehelseinstituttet.

  2,6 prosent av alle som kom til lege i Norge, hadde symptomer på influensa. I Hordaland var forekomsten 4,2 prosent, som er 0,2 prosentpoeng mer enn uken før. 

  Årets influensa har så langt kostet 22 mennesker livet. Totalt 3847 mennesker har vært innlagt på sykehus med mistanke om eller påvist influensa.  

 • torsdag10:38 av Anne Jo Lexander

  Hardangerbadet blir realitet

  NYTT: Slik skal Hardangerbadet se ut når det er ferdig, ifølge planene.
  NYTT: Slik skal Hardangerbadet se ut når det er ferdig, ifølge planene.
  FOTO: ILLUSTRASJON: ABO PLAN OG ARKITEKTUR

  Trond Mohn er blant dem som har spyttet inn «et titall millioner» til realiseringen av det omstridte badeanlegget, ifølge en pressemelding fra Kvam herad, Jondal kommune og Hardangerbadet Eigedom AS. 

  Nå som anlegget er fullfinansiert, vil det første spadetaket vil skje rett etter påske, ifølge daglig leder i Hardangerbadet, Martin Vik.

  Han forteller at det lokale næringslivet har trådd til med vel 33 millioner kroner i aksjekapital. Med blant annet Trond Mohn sitt bidrag i sluttfasen, er det samlet inn 95 millioner kroner.

  - Mohn har kommet inn med så mye at prosjektet ble fullfinansiert, og vi er kommet i havn, sier Vik, uten å gå inn på det eksakte beløpet Mohn bidro med.

  Planen er at Hardangerbadet åpner for badende høsten 2019.

  Hardangerbadet vil koste over 300 millioner kroner, ifølge pressemeldingen. 

  Anlegget vil ha tre eiere: LAB E-Invest AS for Hardangerfjord hotell, Kvammabadet KF for den kommunale delen av badetilbudet, og Hardangerbadet Eigedom AS, som står for leke- og familiebassenget, et visningssenter for laks og helsesenteret Helse i Hardanger.

Vis flere

Siste nytt fra BT