22:17:20Nyheterdirekte

Festet innlegg
14. november kl 11:11av Pål Andreas Mæland
ENIGE: Sp og Ap ble enige, og sikret flertall for sitt asylsforslag.
ENIGE: Sp og Ap ble enige, og sikret flertall for sitt asylsforslag.
FOTO: MARITA AAREKOL

Ap fikk flertall for ny asylpolitikk


Arbeiderpartiets foreslag om at asylsaker fra afghanere som nå har passert 18 år og skal sendes ut av landet, skal vurderes på nytt, ble vedtatt i Stortinget.


Med 66 stemmer mot 44 vedtok Stortinget at unge afghanere skal få sine saker vurdert på nytt.


Det var et klart nederlag for innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og regjeringen. Det var alle andre partier enn de to regjeringspartiene som stemte for Aps fire forslag som ble vedtatt med bredt forslag.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Torunn Alice Aarøy
  14:11

  Skjælaaen slutter i jobben 


  SLUTTER: Rune Skjælaaen avbildet i 2014.
  SLUTTER: Rune Skjælaaen avbildet i 2014.
  FOTO: Tor Høvik

  Pasient- og brukerombud i Hordaland, Rune Skjælaaen, slutter i jobben og går av med AFP. Det skjer i slutten av oktober.


  Den som overtar etter ham, er Lisa Førde Refsnes. 


  Hun er i dag pasient- og brukerombud i Sogn og Fjordane. Hun er konstituert i Skjælaaens stilling inntil videre. Ombudet venter på en avklaring i forbindelse med regionreformen. Den vil trolig føre til at Hordaland og Sogn og Fjordane blir region Vestland i 2020.


  Lisa Førde Refsnes er jurist og har vært pasient- og brukerombud i Sogn og Fjordane siden 2013, skriver Skjælaaen i en pressemelding.


 • av Cathrine Krane Hansen
  13:20

  Hyttefolk mot vindturbiner


  Det er nok med «monstermastene», skriver Kvamskogen Velforening i sin høringsuttalelse om vindturbiner.
  Det er nok med «monstermastene», skriver Kvamskogen Velforening i sin høringsuttalelse om vindturbiner.

  NVE skal vurdere 43 områder for vindkraftutbygging på land, og Kvamskogen er ett av disse. Flere har protestert mot dette, og nå har Kvamskogen Vel kommet med høringsuttalelse. Mer enn 600 hytter er knyttet til foreningen, og totalt er det om lag 2200 hytter på Kvamskogen.


  «I tillegg er Kvamskogen frilufts- rekreasjon- og naturområde for svært mange i Bergen, i Samnanger og i Kvam ... Vi mener det ikke er akseptabelt å bygge vindturbinpark på noen områder på Kvamskogen», heter det i uttalelsen fra ​velforeningen.


  I uttalelsen listes det opp flere argumentene mot vindturbinpark: Den vil ødelegge naturen, skape livsfarlige isklumper fra rotorbladene og medføre mye støy. Dessuten har området nok med de såkalte «monstermastene».


 • av Cathrine Krane Hansen
  12:32

  BBC lager program om E39


  BBC skal blant annet intervjue Tysnes-ordfører Kåre Martin Kleppe om bro over Bjørnefjorden.
  BBC skal blant annet intervjue Tysnes-ordfører Kåre Martin Kleppe om bro over Bjørnefjorden.
  FOTO: Rune Sævig

  BBC World Radio, som har cirka 30 millioner lyttere i hele verden, kommer til Vestlandet for å lage spesialprogram om fergefritt E39. Etter en tur innom Teknologidagene i Trondheim, kommer reportasjeteamet til Bergen og Tysnes lørdag 3. november. 


  BBC er spesielt interessert i kryssingen av Bjørnefjorden. På Tysnes skal de blant annet intervjue ordfører Kåre Martin Kleppe og lokalbefolkning om betydningen av bro over Bjørnefjorden, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen som er byggherre for E39.


  Veiprosjektet vekker også interesse i akademia. For tiden pågår det om lag 50 doktorgrader eller post doc-prosjekt om veistrekningen fra Kristiansand til Trondheim.


Vis flere

Siste nytt fra BT