08:45:10Nyheterdirekte

Festet innlegg
Publisert 14. november kl 10:11
ENIGE: Sp og Ap ble enige, og sikret flertall for sitt asylsforslag.
ENIGE: Sp og Ap ble enige, og sikret flertall for sitt asylsforslag.
MARITA AAREKOL

Ap fikk flertall for ny asylpolitikk

Arbeiderpartiets foreslag om at asylsaker fra afghanere som nå har passert 18 år og skal sendes ut av landet, skal vurderes på nytt, ble vedtatt i Stortinget.

Med 66 stemmer mot 44 vedtok Stortinget at unge afghanere skal få sine saker vurdert på nytt.

Det var et klart nederlag for innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og regjeringen. Det var alle andre partier enn de to regjeringspartiene som stemte for Aps fire forslag som ble vedtatt med bredt forslag.

Siste innlegg

 • i går10:10 av Kjell Narve Østerbø

  Askøy-aksjonen kan få Frivillighetspris 

  Plasthvalen satte fart i Kurt Kristiansen på Askøy. I februar etablerte han aksjonen "Vi rydder Askøy". Her er Kristiansen i gang med å dele ut plastsekker under en dugnad på Herdla.

  Aksjonen engasjerer dykkere, padlere, kommunen og lokalbefolkningen. 

  Nå er Kurt Kristiansen nominert til Frivillighetsprisen 2017 sammen med ni andre ildsjeler og organisasjoner.

  Selv vil den nominerte heller trekke frem alle ildsjelene rundt seg på Askøy enn å snakke om seg selv. - I år har vi hatt 63 ryddeaksjoner på Askøy, og smalet inn rundt 15 tonn med søppel. Så nå er Askøy ryddet, sier Kristiansen.

  - Men jobben er jo dessverre ikke gjort en gang for alle. Vi fortsetter neste år, og da med blant annet hjelp fra sportsdykkere på Askøy som kan bidra med å få opp boss som ligger under vann, sier ildsjelen.

  De tre ildsjel-nominerte som får flest sms-stemmer går videre til finale og vinneren plukkes av jury. Prisen deles ut 5. desember og er på 50.000 kroner. 

 • 16. november18:27 av Anders Haga

  Bysykler hele året

  Elias Dahlen (arkiv)

  Bergen kommune har konkludert med at Urban Infrastructure Partner skal få levere bysykler på en permanent basis fra neste år. Det er samme firma som leverte midlertidige bysykler i år.

  Syklene skal være på plass i mai og avtalen varer i åtte år, med mulighet for å forlenge den med to år. Ordningen skal koste åtte millioner kroner. I tillegg vil det komme sponsorer på syklene. Det vil være på forskjerm og bakskjerm, men ikke på stativer eller andre faste installasjoner.

  I 2018 kommer det 400 nye sykler, dette økes med 400 i 2019 og deretter 200 til i 2020. Totalt blir det dermed over 1000 bysykler fordelt på 100 stativer i Bergen om noen år.

 • 16. november15:57 av Anders Haga

  Dag Steinfeld beklager utbruddene

  BEKLAGER: Dag Steinfeld beklager at han oppførte seg dårlig mot journalistene. Han mener selv han oppførte seg slik de oppførte seg mot ham.
  BEKLAGER: Dag Steinfeld beklager at han oppførte seg dårlig mot journalistene. Han mener selv han oppførte seg slik de oppførte seg mot ham.
  Håvard Bjelland (Arkiv)

  I etterkant av den tidligere SSB-direktøren Christine Meyers pressekonferanse i forrige uke, uttalte Steinfeld seg til de fremmøtte mediene. Det endte med uttrykk som "Hvis du bare tenkte dobbelt så mye som du snakker" og "Kan du ikke bare slutte å bable".

  Nå har Steinfeld lagt ut en form for beklagelse på sin Facebook-side, etter sitt møte med pressen: skriver Nettavisen:

  "Min tabbe, som jeg også beklager, var at jeg lot meg omringe fysisk av ca 30 stk av dem som glefset,kommenterte og spurte i munnen på hverandre uten å ville høre på mine svar, hvoretter jeg dessverre alene og i en «noe»stresset situasjon i tre enkle men for arrogante og aggressive kommentarer, ble like lite «tenkende» som sauen og like glefsende som ulveflokken som hadde omringet meg"

Vis flere

Siste nytt fra BT