16:31:19Nyheterdirekte

Festet innlegg
Publisert 14. november kl 11:11
ENIGE: Sp og Ap ble enige, og sikret flertall for sitt asylsforslag.
ENIGE: Sp og Ap ble enige, og sikret flertall for sitt asylsforslag.
FOTO: MARITA AAREKOL

Ap fikk flertall for ny asylpolitikk

Arbeiderpartiets foreslag om at asylsaker fra afghanere som nå har passert 18 år og skal sendes ut av landet, skal vurderes på nytt, ble vedtatt i Stortinget.

Med 66 stemmer mot 44 vedtok Stortinget at unge afghanere skal få sine saker vurdert på nytt.

Det var et klart nederlag for innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og regjeringen. Det var alle andre partier enn de to regjeringspartiene som stemte for Aps fire forslag som ble vedtatt med bredt forslag.

Siste innlegg

 • 12:39 av Kari Pedersen

  Statoil-topp skal styre sykehusene 

  Mangeårig Statoil-medarbeider Einar Strømsvåg blir ny styreleder i Helse Vest. Strømsvåg overtar etter Terje Vareberg, som har sittet i fire år. Også han med næringslivsbakgrunn.

  Strømsvåg sier at han med 35 års erfaring fra ulike industribedrifter og ledelse i store organisasjoner over hele verden har et godt utgangspunkt for styring av helsevesenet. 

  - Med 29.000 ansatte og 50 sykehus og institusjoner er det mye spennende å bryne seg på, sier han. 

  Strømsvåg mener det er viktig å fortsette det gode arbeidet i Helse Vest og er glad for at de politiske signalene til helsevesenet er tydelig. 

  Nye i I Helse Vest-styret er også Høyres Sigurd Hille og Katrine Trovik fra DNB.  

  I Helse Sør-Øst går Svein Gjedrem inn som styreleder. Han har de siste to årene vært styreleder i Helse Bergen. 

 • 10:56 av Per Willy Lindberg

  Norwegian kutter Bergen-Boston

  FOTO: Ørjan Deisz (arkiv)

  Flyselskapet Norwegian legger ned sommerruten mellom Bergen og Providence nær Boston i USA, skriver nettsiden Innsideflyer.

  Ruten har hatt to avganger i uken, men etterspørselen har vært for lav, ifølge selskapet.

  - Vi vil sammen med reiselivsnæringen gjøre ruten mellom Bergen og New York enda mer attraktiv. Her ligger det et kjempepotensial. 70 prosent av passasjerene er amerikanere som besøker bergensregionen, opplyser Astrid Mannion-Gibson i Norwegian. 

  De som har bestilt billetter flyr via London.

 • 08:55 av Malene Indrebø-Langlo

  Ap snur om lærerkrav – lærerne jubler

  FOTO: Roar Christiansen/Arkiv

  Arbeiderpartiet stiller seg ikke lenger bak kompetansekravene Stortinget vedtok for lærere i norsk, engelsk og matematikk. Lærerne jubler for kursendringen.

  – Arbeiderpartiet vil fjerne den såkalte «avskiltingen» av lærere utdannet før 2014, men styrke andre virkemidler for å sørge for fullt trykk på kompetanseheving i skolen, sier Arbeiderpartiets utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen. 

  I 2015 vedtok politikerne minstekrav om 30 studiepoeng for dem som underviste i de aktuelle kravene i barneskolen, og 60 studiepoeng i ungdomsskolen. Kravet gjaldt alle lærere, uansett når de ble utdannet og hvor lang erfaring de hadde. Til sammen berører det 33.000 lærere, ifølge Utdanningsforbundet.

  Lederen i LO-forbundet Skolenes landsforbund mottar nyheten med glede.

  – Endelig har Ap snudd. Det er viktig for alle lærerne som ble rammet av vedtaket. Det er viktig for elevene og det er viktig for omdømmet til lærerne i skolen. Vi har sammen med LO kjempet mot avskiltingen av norske lærere fra første stund. Jeg er glad for at Arbeiderpartiet endelig tar til fornuft, sier forbundsleder Anne Finborud i en pressemelding.

Vis flere

Siste nytt fra BT