05:26:09Nyheterdirekte

Festet innlegg
Publisert 12. oktober kl 14:17

- Vi er et steg nærmere et nytt politihus

Regjeringens beslutning om å utrede et nytt politihus på trekanttomten på Nygårdstangen, skaper stor begeistring i Vest politidistrikt. 

- Vi er et steg nærmere et nytt politihus. Det er noe vi gleder oss over i dag, sier Ida Melbo Øystese, visepolitimester i Vest politidistrikt.

Hun sier at de kunne risikert at regjeringen heller gikk inn for å pusse opp dagens bygg, eventuelt å bli spredd over flere lokasjoner. At regjeringen nå for første peker på Nygårdstangen som den fremtidige tomten for et nytt politihus, omtaler hun som svært gledelig.

- Vi har veldig slitte og gamle lokaler i dag. De er bygget for en helt annen tid og er preget av tidens tann, sier Melbo Øystese, som er innstilt på at bygging av nytt politihus vil ta mange år.

- Men det vil gi oss et løft å ha et slikt prosjekt gående. At det er lys i tunnelen gir oss alle nye energi, sier hun.  

GLEDENS DAG: Ida Melbo Øystese, visepolitimester i Vest politidistrikt, gleder seg over de nye signalene fra regjeringen.
GLEDENS DAG: Ida Melbo Øystese, visepolitimester i Vest politidistrikt, gleder seg over de nye signalene fra regjeringen.
Vegar Valde

.

  Siste innlegg

  • 15. desember20:46 av Malene Indrebø-Langlo

   Helse Førde kutter neste års driftsbudsjett med over 50 millioner

   Arkiv/Terje Ulvedal

   Etter et seks timers langt møte klarte Helse Førde-styret å samles om det store budsjettkuttet for 2018, melder Firda.

   De ansattes representanter var i utgangspunktet imot innsparingene, men måtte gi etter for presset fra flertallet. 

   De fryktet at innsparingene kom til å gå ut over de ansattes helse, miljø og sikkerhet, og urolige for at innbyggerne i Sogn og Fjordane ikke ville få forsvarlige helsetjenester. 

   – Når HMS-risikoen til de ansatt går opp, har dette også en innvirkning for kvaliteten vi leverer til pasientene, sa styrerepresentant, Artur Norevik til NRK.

   Argumentasjonen for driftsinnsparingen er at Helse Førde skal få råd til å ruste opp sentralsykehuset i Førde med 1,5 millioner kroner, samt investere i medisinteknologi utstyr i tiden fremover. 

   Mellom 30–40 årsverk skal bort, men kuttene skal ifølge styret ikke gå ut over tilbudet til Helse Førde.

  • 15. desember16:32 av Malene Indrebø-Langlo

   Fargespill ble Årets Bergenser

   Arkiv/Odd E. Nerbø

   Fredag ettermiddag kåret BA "Årets bergenser" for 20. gang. De nominerte er foreslått av leserne og er først og kulturpersonligheter, uoppfordrede ildsjeler og mennesker som gjennom sitt engasjement gjør landet litt tryggere. 

   – Fargespill gir et håpefullt svar på fremtidens integreringutfordringer, løsrevet fra innvandrings- og asylpolitikk, sier sjefredaktør i BA, Sigvald Sveinbjørnsson.

   Han forteller at Fargespill pekte seg tidlig ut. 

   – Gjennom dette året har prosjektet vokst kraftig, og langt utenfor bygrensene. Over hele landet popper det nå opp Fargespill-grupper. Nå har de til og med fått lokalkontor i Oslo, sier Sveinbjørnsson.

   Arkiv/Odd E Nerbø
  • 15. desember09:22 av Eystein Røssum

   Spår størst fall i bustadprisane i Bergen

   Eiendom Norge ventar at bustadprisane i Bergen vil falle med fem prosent i 2018. Bransjeorganisasjonen for eigedomsmeklarane meiner prisane her skal meir ned enn både i Stavanger, Trondheim og Oslo. Det går fram av årsprognosen som Eiendom Norge la fram fredag. Årsaka til det spesielt store fallet i Bergen vil ifølgje ei pressemelding vere at folketalsveksten i Bergen er låg, og at det blir bygd mykje nytt. 

   "Utbudet av bruktboliger er stort, og vi har fått tilbakemeldinger om at mange nye nyboligprosjekter vil bli lansert i første halvår 2018. Det vil trolig få betydning for boligprisutviklingen", uttaler adm.dir. Christian Vammervold Dreyer om situasjonen i Bergen i ei pressemelding. 

   Også i andre delar av landet meiner meklarbransjen at låg folketalsvekst kombinert med mange nybygg vil presse prisane ned. I Oslo ventar dei at nivået vil halde seg som i dag. I Trondheim spår dei eit fall på to prosent, i Stavanger eit fall på tre prosent. 

  Vis flere

  Siste nytt fra BT