14:39:39Nyheterdirekte

Festet innlegg
- Vi er et steg nærmere et nytt politihus
12. oktober kl 16:17av Kjetil Gillesvik

Regjeringens beslutning om å utrede et nytt politihus på trekanttomten på Nygårdstangen, skaper stor begeistring i Vest politidistrikt. 

- Vi er et steg nærmere et nytt politihus. Det er noe vi gleder oss over i dag, sier Ida Melbo Øystese, visepolitimester i Vest politidistrikt.

Hun sier at de kunne risikert at regjeringen heller gikk inn for å pusse opp dagens bygg, eventuelt å bli spredd over flere lokasjoner. At regjeringen nå for første peker på Nygårdstangen som den fremtidige tomten for et nytt politihus, omtaler hun som svært gledelig.

- Vi har veldig slitte og gamle lokaler i dag. De er bygget for en helt annen tid og er preget av tidens tann, sier Melbo Øystese, som er innstilt på at bygging av nytt politihus vil ta mange år.

- Men det vil gi oss et løft å ha et slikt prosjekt gående. At det er lys i tunnelen gir oss alle nye energi, sier hun.  

GLEDENS DAG: Ida Melbo Øystese, visepolitimester i Vest politidistrikt, gleder seg over de nye signalene fra regjeringen.
GLEDENS DAG: Ida Melbo Øystese, visepolitimester i Vest politidistrikt, gleder seg over de nye signalene fra regjeringen.
FOTO: Vegar Valde

.

  Siste innlegg

  • 12:15 av Kari Pedersen

   Nestsjef på Haukeland gir seg 

   Anne Sissel Faugstad (65) har bestemt seg for å gå av som viseadministrerende direktør i Helse Bergen 31. august. Hun fortsetter som spesialrådgiver og skal jobbe med lederutvikling og rettledning, står det i en melding på foretakets nettside. 

   - Jeg har tenkt på dette noen måneder og har kommet til at tiden er inne for å trappe ned, uttaler Faugstad. 

   Stillingen som viseadministrerende vil bli lyst ut i løpet av våren, opplyser administrerende direktør Eivind Hansen. 

    

  • i går20:28 av Pål Andreas Mæland

   Ja til å kjøpe Vågedalen

   BLIR KOMMUNALT: Dette boligfeltet vil kommunen kjøpe. Byggene er fra krigens dager, og omtales som "kondemnable".
   BLIR KOMMUNALT: Dette boligfeltet vil kommunen kjøpe. Byggene er fra krigens dager, og omtales som "kondemnable".
   FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

   Bystyret ga grønt lys for at byrådet kan kjøpe boligområdet i Vågedalen, som BT tidligere har skrevet om.

   Kommunen ønsker å bruke 50 millioner kroner på sin forkjøpsrett for de ni eiendommene på Laksevåg. Kjøpet er omstridt, og en privat aktør mener kommunen ikke har lov til gjøre dette. Det var flertallet uenig i.

   - Dersom det hadde blitt fortsatt privat utleie i disse boligene, ville det kunne motvirke den fornyingen av området vi ønsker. Laksevåg er et av stedene med større levekårsutfordringer enn andre. Nå kan vi bryte noen trender, sa Stig Morten Frøiland (Ap).

   Høyre og Frp var kritisk til å bruke skattepenger på å kjøpe boliger som skal rives, og stilte spørsmål ved lovligheten og hva planen er.

   - Byråden sa til media at bare fantasien setter grenser. Kommunen har nok prosaiske oppgaver å bruke penger på om ikke fantasien skal tas i bruk også, sa Henning Warloe (H).

  • i går19:52 av Pål Andreas Mæland

    Full krig med sitt gamle parti

   NYTT "PARTI": Varaordfører Marita Moltu møtte i bystyret som uavhengig representant for første gang.
   NYTT "PARTI": Varaordfører Marita Moltu møtte i bystyret som uavhengig representant for første gang.
   FOTO: RUNE SÆVIG

   Allerede på sitt første møte som uavhengig representant, kom varaordfører Marita Moltu i klinsj med sitt gamle parti, KrF.

   Det skjedde da bystyret vedtok gransking av barnevernet - en av sakene som fikk Moltu til å bryte med partiet sitt. Moltu var blant dem som mente at bystyresiden og byombudet burde få påvirke personsammensetningen av granskingsutvalget. Det var Trygve Birkeland (KrF helt uenig i, noe han ga klar beskjed om.

   - Jeg registrerer at Birkeland tar i bruk frekkhetens nådegave. Det er notert, svarte Moltu.

   På bystyremøtet var det også to representanter som hadde skiftet parti: Diane Berbain og Randi Amundsen stilte nå for SV, etter å ha meldt seg ut av MDG mandag. Men de valgte å stemme med sitt gamle parti i en sak de hadde behandlet i sin gamle partigruppe.

  Vis flere

  Siste nytt fra BT