00:28:41Politikk og samfunndirekte

Festet innlegg
Publisert 12. oktober kl 14:17

- Vi er et steg nærmere et nytt politihus

Regjeringens beslutning om å utrede et nytt politihus på trekanttomten på Nygårdstangen, skaper stor begeistring i Vest politidistrikt. 

- Vi er et steg nærmere et nytt politihus. Det er noe vi gleder oss over i dag, sier Ida Melbo Øystese, visepolitimester i Vest politidistrikt.

Hun sier at de kunne risikert at regjeringen heller gikk inn for å pusse opp dagens bygg, eventuelt å bli spredd over flere lokasjoner. At regjeringen nå for første peker på Nygårdstangen som den fremtidige tomten for et nytt politihus, omtaler hun som svært gledelig.

- Vi har veldig slitte og gamle lokaler i dag. De er bygget for en helt annen tid og er preget av tidens tann, sier Melbo Øystese, som er innstilt på at bygging av nytt politihus vil ta mange år.

- Men det vil gi oss et løft å ha et slikt prosjekt gående. At det er lys i tunnelen gir oss alle nye energi, sier hun.  

GLEDENS DAG: Ida Melbo Øystese, visepolitimester i Vest politidistrikt, gleder seg over de nye signalene fra regjeringen.
GLEDENS DAG: Ida Melbo Øystese, visepolitimester i Vest politidistrikt, gleder seg over de nye signalene fra regjeringen.
Vegar Valde

.

  Siste innlegg

  • i går14:11 Anders Haga

   Hordaland har mest gjeld i landet

   Til tross for at gjeldsgraden er urovekkende høy i Hordaland fylkeskommune, foreslår fylkesrådmann Rune Haugsdal å øke den med nærmere én milliard for å finansiere investeringer i 2018. Haugsdal påpeker at de samtidig øker avdragene som betales, for å redusere gjelden fortere.

   - Men dette er utfordringen og dilemmaet for fylket fremover. Vi må balansere den videre finansieringen med gjeldsnivået, som må bremses.

   Hordaland er faktisk det fylket som ligger dårligst an når det kommer til gjeldsgraden. Mens driftsbudsjettet i 2018 anslås til 7,6 milliarder, vil lånegjelden bikke 10 milliarder ved inngangen av 2018. 

   - Vi har en gjeldsgrad på 113 prosent. Riksrevisjonen anbefaler maks 75 prosent, sier Haugsdal.

   Dersom fylkespolitikerne følger den vedtatte investeringsplanen, uten å komme opp med nye tiltak, vil man i fremtiden kunne begynne å redusere gjeldsgraden.

  • i går11:19 Cathrine Krane Hansen

   Nye skoleprosjekter

   I tillegg til å ferdigstille nybygg og rehabilitering på videregående skoler i Odda, Voss og Bergen (Tertnes og Bergen katedralskole), skal byggearbeidet ved Åsane videregående skole starte våren 2018. Bygget skal også huse opplæringskontor, Åsane tannklinikk og bydelskulturhus. Den totale kostnadsrammen er på 880 millioner kroner, og fylkesrådmannen foreslår 190 millioner i 2018.

   Det foreslås også startmidler til planlegging og nybygg ved Askøy (6 mill.), Stord (5 mill.) og Bømlo (1 mill.) videregående skoler.

  • i går11:02 Gerd Margrete Tjeldflåt

   Øker fergeprisen med fem prosent

   DYRERE: Passasjerer på ferge kan måtte betale mer etter nyttår. Her er fergen mellom Krokeide og Austevoll.
   DYRERE: Passasjerer på ferge kan måtte betale mer etter nyttår. Her er fergen mellom Krokeide og Austevoll.
   Bjørn Erik Larsen (arkiv).

   Også på vann blir transport dyrere neste år viss fylkesrådmannen får det som han vil. Han foreslår en økning i pris på 5 prosent på fergebilletter. Dette er mer enn regjeringen la opp til i sitt statsbudsjett, og fylkesrådmannen begrunner dette med en stor vekst i kostnader på ferge i årene som kommer.  

   Prisen for å ta hurtigbåt vil stige med rundt 2,5 prosent.

  Vis flere

  Siste nytt fra BT