09:31:40Kulturdirekte

Siste innlegg

Tips oss
 • i går12:07 av Erik Fossen

  Museumstyver skal ha kontaktet gull-firma

  MANGLER ENNÅ: Dette armbåndet i gull, fra Hatteberg i Kvinnherad, er fremdeles savnet etter tyveriet fra Universitetsmuseet i august.
  MANGLER ENNÅ: Dette armbåndet i gull, fra Hatteberg i Kvinnherad, er fremdeles savnet etter tyveriet fra Universitetsmuseet i august.
  UNIVERSITETSMUSEET I BERGEN

  Ifølge politiet skal en av mennene som er siktet for tyveriet fra Universitetsmuseet, vært i kontakt med selskap som kjøper og selger gull. Dette skriver BA i dag.

  Selv om mange gjenstander kom til rette i begynnelsen av november, savner museet fremdeles rundt 100 gjenstander. Blant disse er det lite gull, med unntak for en armring fra Hattebergfunnet i Kvinnherad.

  Forrige uke fikk to menn på 47 og 51 år forlenget sin varetekstfengsling med fire uker. 

 • 08. desember11:02 av Frank Johnsen

  Os-regissør har fått ny Hollywood-jobb 

  Hollywood: Andre Øvredal skal lage spenningsfilm i USA.
  Hollywood: Andre Øvredal skal lage spenningsfilm i USA.
  Tor Høvik

  Andre Øvredal fra Os overtar roret etter spenningsmester Guillermo del Toro når han neste sommer skal regissere «Scary Stories to Tell in the Dark» for CBS Films. Dette forteller bransjebladet Deadline.

  Manusforfatterne bak «The Lego Movie» har tatt utgangspunktet i Alvin Schwartz’ bøker om en gjeng med tenåringer som etterforsker merkelige mord i nabolaget sitt. Del Toro skal fremdeles være produsent.

  Andre Øvredal fikk internasjonal oppmerksomhet med «Trolljegeren» og «The Autopsy of Jane Doe».

  Tidligere år regisserte han «Mortal» i Hardanger, en alternativ superheltfilm med et budsjett på 50 millioner kroner. Filmen får premiere neste år. Så venter Hollywood.

 • 08. desember09:47 av Frank Johnsen

  Feirer bursdagen på festningen 

  KONSERT: Alan Walker spiller på Bergenhus festning i sommer.
  KONSERT: Alan Walker spiller på Bergenhus festning i sommer.
  Ørjan Deisz

  Alan Walker fyller 21 år den 24. august . Det feires på Bastionen på Bergenhus Festning. Der blir det konsert med gjester.

  Dette blir Walkers første konsert i Bergen siden han opptrådte to ganger på Røkeriet før jul i fjor. Den ene av konsertene der ble også sendt på TV 2.

  - Det er veldig bevisst å markere dagen i Bergen, særlig fordi jeg spiller såpass sjelden her. Det er også første gang jeg gjør noe ut av bursdagene mine på den måten. Jeg må nok markere det litt ekstra på scenen, sier Walker.

  Alan Walker har allerede nådd mange milepæler i sin korte karriere. Blant annet er låten «Faded» strømmet 753 millioner ganger på Spotify, som er soleklar rekord for en norsk artist.

Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser