22:52:20Kulturdirekte

Festet innlegg
 Hjerteslag gjør sin største konsert noensinne
14. mars kl 17:50av Frank Johnsen

BERGENFEST: Hjerteslag avslutter lørdagskvelden på Bergenfest. (Fra venstre) Ole Andre Hjelmås, Torjus Raknes, Robert Eidevik og Petter Sætre. Nikolas Aarland var ikke til stede.
BERGENFEST: Hjerteslag avslutter lørdagskvelden på Bergenfest. (Fra venstre) Ole Andre Hjelmås, Torjus Raknes, Robert Eidevik og Petter Sætre. Nikolas Aarland var ikke til stede.
FOTO: Paul S. Amundsen

Hjerteslag går i fotsporene til Kygo og Sigrid. For nå blir de headliner på den travleste kvelden på Bergenfest.


– Vi varmet opp for The Killers på Telenor Arena i februar i fjor, men det var en litt annen greie. Konserten på Bergenfest blir den største i karrieren, slår bassist Ole Andre Hjelmås fast.


At Hjerteslag skal være siste band ut på lørdagen, med 20 artister på plakaten, er del av Bergenfests bevisste satsing på kortreist musikk.


Bergensyndlingene Razika starter ballet den dagen på hovedscenen. Så venter rockeikoner som Robert Plant og Patti Smith, før Hjerteslag skal drysse stadionrock over 9000 bergensere. For lørdagen blir alltid utsolgt.


Artistene som har hatt oppgaven av å avslutte på Bergenfest siden 2014, er Lana Del Rey, Kygo, Highasakite, Pet Shop Boys og James Bay/Sigrid.


– Vi synes Hjerteslag er et av landets beste rockeband, som vi har fulgt fra tidlig i karrieren ved å gi bandet stadig større scener å boltre seg på, sier Frank Nes i Bergenfest.


Dette blir Hjerteslags tredje konsert på Bergenfest. De varmet også opp for DumDum Boys på Bastionen i fjor sommer.


– Vi er blitt godt kjent på området. Men det er jo ekstra stas å spille på den største scenen, sier Hjelmås.


– Det er ingenting som slår det å spille hjemme, i den byen vi liker best, for de folkene vi liker best, sier gitarist Torjus Raknes.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Frank Johnsen
  15:12

  Boy Pablo får 100.000 fra festival 


  STIPEND: Boy Pablo får penger til å videreutvikle talentet.
  STIPEND: Boy Pablo får penger til å videreutvikle talentet.
  FOTO: Marita Aarekol

  Bergenfest har de siste årene delt ut stipender til fremadstormende bergensartister – i samarbeid med gatekunstneren Dolk og en gruppe sponsorer.


  I år deles det ut 250.000 kroner.


  Den ferske spellemannprisvinneren Boy Pablo, fjorårets popkomet i Bergen, får den største pengesummen – 100.000 kroner i et videreutviklingsstipend som øremerkes utenlandssatsingen.


  Girson Dias får 50.000 kroner, mens Romskip, Iris, Jarle Skavhellen og Angelo Reira alle mottar 25.000 kroner.


  Tidligere har blant annet Halie, Myra, Great News, Machomayne og 9 Grader Nord fått stipend fra Bergenfest.


 • av Frank Johnsen
  14:43

  Sentralbadet blir forsinket med et helt år


  SENTRALBADET: Bergen kommune vil heve taket med 3,5 meter.
  SENTRALBADET: Bergen kommune vil heve taket med 3,5 meter.
  FOTO: Rune Sævig

  Byrådet foreslår å heve taket i bassengdelen på Sentralbadet med 3,5 meter for å få best mulig utnyttelse av det nye scenekunsthuset som skal komme der.


  Initiativet til dette kommer fra Carte Blanche og BIT Teatergarasjen, som skal bli primærbrukere av det nye kulturhuset.


  Dette får konsekvenser for fremdriften. Siden endringsforslaget kommer så seint i prosessen, kan ikke scenekunsthuset åpnes før høsten 2023, cirka et år etter opprinnelig plan.


  Byrådet forutsetter at endringene kan gjennomføres innenfor budsjettrammen på 690 millioner kroner (bevilget av staten, fylket og kommunen), og at det gis dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene. En heving av takhøyden er klart i strid med gjeldende reguleringsplan, viser et fagnotat fra Etat for utbygging.


  I de nye endringsforslaget, går også primærbrukerne vekk fra å etablere to bokser i bassengrommet. Nå skal den ene scenen bygges åpen.


  Byrådet vil også at et eventuelt påbygg på inntil fire etasjer, skal tas med i den videre prosjekteringen. 


  – Det er ingen dramatikk i dette. Planene er videreutviklet, og nå skal vi se på muligheten for bare én black box istedenfor to, etter innspill fra dem som skal bruke huset. Det synes vi er et godt forslag siden den vil bevare mer av den opprinnelige svømmehallen som et åpent rom, sier kulturbyråd Julie Andersland


 • av Frank Johnsen
  i går08:54

  Osingen skal filme Stephen Kings klassiker


  HOLLYWOOD: Andre Øvredal vokste opp på Lysekloster i Os.
  HOLLYWOOD: Andre Øvredal vokste opp på Lysekloster i Os.
  FOTO: Tor Høvik

  Andre Øvredal fra Os skal filmatisere en av de første romanene Stephen King skrev, «The Long Walk».


  Boken kom ut i 1979 under psevdonymet Richard Bachman, fem år etter Kings legendariske skrekkroman «Carrie», men var påbegynt allerede på 1960-tallet.


  Da Øvredal lanserte sin første amerikanske film, «The Autopsy of Jane Doe», for to år siden, var det to grøssergiganter som tvitret sin beundring.


  Den ene var Guillermo del Toro, som Øvredal nettopp samarbeidet med på «Scary Stories to Tell in the Dark». Filmen får USA-premiere 9. august.


  Den andre som tvitret var Stephen King, som har solgt over 300 millioner bøker verden over.


  – Jeg har vært stor fan av King siden tenårene. Så jeg er veldig ydmyk over å nå skulle få filmatisere den første boken han noensinne skrev. Jeg håper jeg ikke mislykkes, skriver Øvredal på Facebook.


  Det er et av Hollywoods største filmselskaper, New Line Cinema, som skal produsere "The Long Walk", som handler om en dystopisk fremtid der en gjeng tenåringsgutter blir med på en årlig marsj der alle som ikke klarer å gå over syv kilometer i timen, blir skutt. Vinneren får det han ønsker for resten av livet.


 • av Cathrine Krane Hansen
  Søndag13:51

  First Aid Kit avlyser


  Duoen First Aid Kit skulle spille på Bergenfest torsdag 13. juni. Nå har de avlyst hele sommerturneen, skriver BA, som siterer fra bandets Instagramkonto.


  Der skriver Klara og Johanna Söderberg at avslysingen skyldes «uforutsette medisinske grunner». Søstrene garanterer at de kommer tilbake igjen, men beklager at de må avlyse 20 konserter i sommer.


 • av Cathrine Krane Hansen
  18. mai12:39

  Sissel feirer 50 med 50 låter


  FOTO: Tor Høvik

  2019 er et stort år for Sissel Kyrkjebø. Ikke bare fyller hun 50 år, men 26. mai går startskuddet for hennes nye prosjekt «Reflections». Fra denne dagen og ett år frem i tid, gir hun ut 50 låter. 


  - Denne gangen har jeg lyst til å gi lytteren et innblikk i mine tanker og bakgrunnen for musikken jeg gir ut. For hver låt som slippes legger jeg derfor ut en video hvor jeg snakker om låten, i tillegg til en egen musikkvideo, forteller Kyrkjebø i en pressemelding. 


  Hun har gjort nye innspillinger av tidløse låter som strekker seg fra 1920-tallet og frem til i dag. Første låt ut er hennes versjon av «Unchained Melody», som slippes 26.mai. 


  Siden hun slapp sitt første soloalbum som 16-åring har Sissel Kyrkjebø hatt suksess i inn- og utland. Gjennom en lang karriere har hun samarbeidet med artister som Diana Krall, Placido Domingo, Warren G, Bryn Terfel og José Carreras. 


Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser