20:22:20Kulturdirekte

Festet innlegg
Nå debuterer hun som regissør 
05. februar kl 10:10av Kjetil Kopren Ullebø

FOTO: Tobias Willumstad Myrland

Aurora Aksnes, bedre kjent bare som Aurora, skal lage sin første musikkvideo. Det er bergensbandet Evigheten som har bedt Aurora om å regissere deres første musikkvideo.


- Vi synes det er utrolig kjekt at Aurora ville debutere som regissør til en av våre låter. Det var veldig lærerikt å jobbe med henne og hun var dyktig og profesjonell i rollen som regissør, skriver bandet i en melding til BT. 


Aurora har regi på videoen til låten «Eksistensen» som slippes i vår. Bandet Evigheten består av blant andre Njål Paulsberg og Tonje Indrehus, og bandet har ved flere anledninger fått ros i BTs spalter. Låten «Balansen» ble av BTs Alisa Larsen omtalt som «Underfundig og fullstendig avhengighetsskapende».  


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Erik Fossen
  15:59

  Ett steg nærmere kulturhus i Kavlifabrikken 


  NYTT LIV? «Bydelen mangler et hjerte, et lokalsenter med innhold som bidrar til liv» skrev Vill Urbanisme da ideen om et kulturhus i Damsgårdsveien 59 ble lansert.
  NYTT LIV? «Bydelen mangler et hjerte, et lokalsenter med innhold som bidrar til liv» skrev Vill Urbanisme da ideen om et kulturhus i Damsgårdsveien 59 ble lansert.
  FOTO: MINA RÆGE (ARKIV)

  I høst lanserte en gruppe kulturaktører ideen om å etablere et kombinert kultur- og næringsbygg i ​Damsgårdsveien 59, den gamle Kavlifabrikken. 


  Nå har BOB kjøpt eiendommen, men selskapet vil ikke si noe om sine planer før de har konferert med kommunen. 


  - Det er uavklart hva man får anledning til å gjøre på eiendommen, da må vi vurdere ulike scenarier, sier konserndirektør for eiendomsutvikling Ole H. Kleppe. 


  Han er ikke avvisende til prosjektet med arbeidstittelen «Musikkfabrikken», der man blant annet ser for seg scene, kulturskole, bibliotek, utstillingsrom og skjenke-/spisested. 


  - Lykkes man med et sånt konsept, så er det en berikelse for ethvert byområde, sier Kleppe. 


 • av Frank Johnsen
  14. mars17:50

   Hjerteslag gjør sin største konsert noensinne


  BERGENFEST: Hjerteslag avslutter lørdagskvelden på Bergenfest. (Fra venstre) Ole Andre Hjelmås, Torjus Raknes, Robert Eidevik og Petter Sætre. Nikolas Aarland var ikke til stede.
  BERGENFEST: Hjerteslag avslutter lørdagskvelden på Bergenfest. (Fra venstre) Ole Andre Hjelmås, Torjus Raknes, Robert Eidevik og Petter Sætre. Nikolas Aarland var ikke til stede.
  FOTO: Paul S. Amundsen

  Hjerteslag går i fotsporene til Kygo og Sigrid. For nå blir de headliner på den travleste kvelden på Bergenfest.


  – Vi varmet opp for The Killers på Telenor Arena i februar i fjor, men det var en litt annen greie. Konserten på Bergenfest blir den største i karrieren, slår bassist Ole Andre Hjelmås fast.


  At Hjerteslag skal være siste band ut på lørdagen, med 20 artister på plakaten, er del av Bergenfests bevisste satsing på kortreist musikk.


  Bergensyndlingene Razika starter ballet den dagen på hovedscenen. Så venter rockeikoner som Robert Plant og Patti Smith, før Hjerteslag skal drysse stadionrock over 9000 bergensere. For lørdagen blir alltid utsolgt.


  Artistene som har hatt oppgaven av å avslutte på Bergenfest siden 2014, er Lana Del Rey, Kygo, Highasakite, Pet Shop Boys og James Bay/Sigrid.


  – Vi synes Hjerteslag er et av landets beste rockeband, som vi har fulgt fra tidlig i karrieren ved å gi bandet stadig større scener å boltre seg på, sier Frank Nes i Bergenfest.


  Dette blir Hjerteslags tredje konsert på Bergenfest. De varmet også opp for DumDum Boys på Bastionen i fjor sommer.


  – Vi er blitt godt kjent på området. Men det er jo ekstra stas å spille på den største scenen, sier Hjelmås.


  – Det er ingenting som slår det å spille hjemme, i den byen vi liker best, for de folkene vi liker best, sier gitarist Torjus Raknes.


 • av Sigrid Gausen
  14. mars15:30

  Reklamen for operaen «Werther» ble for sterk kost for Facebook


  FOR MYE: Det var dette bildet Bergen Nasjonale Opera ikke fikk bruke som reklame.
  FOR MYE: Det var dette bildet Bergen Nasjonale Opera ikke fikk bruke som reklame.
  FOTO: Monika Kolstad

  På lørdag har Bergen Nasjonale Opera premiere på operaen «Werther». Da de skulle reklamere for forestillingen på Facebook, ble bildet til annonsen fjernet.


  Bildet, som viser de to hovedrolleinnehaverne i tett omfavnelse, ble tatt ned på grunn av at det viste «eksplisitt seksuell eller flørtende oppførsel». 


  Sue Janne Alsaker er kommunikasjonsansvarlig ved operaen og synes forbudet fra Facebook er rart.


  - Jeg ble veldig overrasket, men det er jo også veldig morsomt. Først prøvde vi med et annet bilde, der Werther er dekket av blod, men da var det for voldelig. Og så tar de ned et kyssebilde? Hun er jo helt tilkneppet og på bildet kysser de jo faktisk ikke, sier Alsaker.


 • av Sigrid Gausen
  14. mars14:17

  Emilie Nicolas kommer til Bergen


  KOMMER TIL BERGEN: Emilie Nicolas ga i 2018 ut albumet «Tranquille Emilie»
  KOMMER TIL BERGEN: Emilie Nicolas ga i 2018 ut albumet «Tranquille Emilie»
  FOTO: Pernille Sandberg

  31. oktober kommer stjerneskuddet Emilie Nicolas til Bergen. Hun skal spille på Forum Scene, som holder på å bli bygget om til en ny konsertarena i byen. 32-åringen sin musikk er en blanding av pop, R&B, jazz og elektronika. 


  I 2018 ga hun ut albumet  «Tranquille Emile» og ble nominert i klassene årets popartist og årets album ved Spellemannprisen 2018.


  Forum Scene på Danmarks plass skal etter planen stå ferdig i løpet av sommeren. Den nye konsertscenen kommer til å bestå av en hovedsal der det maksimalt vil være plass til 1500 publikummere.


  I tillegg kommer det to nye mindre scener i underetasjen. Én med plass til 200 publikummere, og en med plass til 80. 


  Les også: https://www.bt.no/kultur/i/bK0PAk/Kulturhuset-Forum-apner-i-sommer


 • av Erik Fossen
  14. mars12:57

  The Cardigans topper konsertkveld foran Grieghallen


  TIL BERGEN: Nina Persson og resten av The Cardigans har ikke gitt ut ny musikk på lenge, men spiller i Bergen i sommer.
  TIL BERGEN: Nina Persson og resten av The Cardigans har ikke gitt ut ny musikk på lenge, men spiller i Bergen i sommer.
  FOTO: ERLEND AAS / SCANPIX (ARKIV)

  Torsdag 6. juni spiller de svenske rockeveteranene The Cardigans på Edvard Griegs plass. På scenen skal også The September When og Eva Weel Skram, samt Jan Eggum og Halvdan Sivertsen sammen.


  Anledningen er at boligbyggelaget OBOS markerer 90-årsjubileum med rimelige sommerkonserter i Stavanger, Bergen, Oslo og på Tjøme. Plassen utenfor Grieghallen skal ha rom for omkring 5000 tilskuere, ifølge en pressemelding.


  Alle billettinntektene skal brukes til å støtte aktiviteter for barn og unge i byen.


Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser