14:13:58Kulturdirekte

Festet innlegg
P5 legger ned i Bergen 
08. november kl 12:02av Frank Johnsen

SLUTT: Tony Ågotnes avbildet på den første sendingen til P5 i Bergen, i 2009. Nå er det slutt.
SLUTT: Tony Ågotnes avbildet på den første sendingen til P5 i Bergen, i 2009. Nå er det slutt.
FOTO: Geir Martin Strande (arkiv)

Seks faste ansatte i Bergen blir rammet når P5 Hits legger ned lokalkontoret i Kløverhuset. Nå skal radiokanalen ha full fokus på rikssendingene fra Oslo.


Foreløpig har ingen i Bergen - der nærradioveteran Tony Ågotnes er den mest profilerte programlederen - mistet jobben.


– Vi er nå i en prosess med de ansatte og de tillitsvalgte for å finne ut av hvordan vi skal løse den overtalligheten som oppstår, sier sjef for P4, Kenneth Andresen. P5 Hits ligger under P4.


Siste sending fra Bergen skjer nyttårsaften. Så er det slutt.


– Det er jo ingen hyggelig melding å gi alle de flinke ansatte i Bergen som har levert fantastisk lokalradio i snart ni år. Men vi ønsker en tydeligere satsing på alle våre riksdekkende radiokanaler, åtte i stykket. Bergen er den byen i P5-nettverket som har holdt på lengst lokalt. Nå måtte vi ta en avgjørelse, sier Andresen.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Tonje Elisabet Aursland
  i går21:46

  Einar Nilsson vant «Skal vi danse»​


  FOTO: Scanpix

  Einar Nilsson vant «Skal vi danse» på TV 2. Nilsson som er kjent fra TV-seien «Tid for hjem» danset seg helt til topps sammen med danseren Anette Stokke, også hun er fra Bergen. 


  – Dette hadde jeg aldri trodd. Med Anette er alt mulig. Hun har fått meg til å tro på meg selv. Dette er prikken over i-en, sa Einar Nilsson som er utdannet maler og tapetserer.


  Begge tok til tårene da seieren var i boks.


  Paret kjempet mot fotballspilleren Jan Gunnar Solli og Rikke Lund i finalen, men det var til slutt Nilsson som vant seernes stemmer.


  – Herre min hatt, er det mulig, sa Nilsson. • av Guro Holm Bergesen
  16. november13:29

   Gunnhild Øyehaug på amerikansk topp ti-liste


  FOTO: Eirik Brekke (arkiv)

  Den engelske oversettelsen av forfatter Gunnhild Øyehaugs «Vente, Blinke», «Wait, Blink», er på Kirkus Rewievs topp ti-liste over de beste skjønnlitterære bøkene i 2018. Kirkus er et amerikansk tidsskrift for litteraturkritikk som ble grunnlagt i 1933. Oversettelsen er gjort av Kari Dickson. I tillegg til Øyehaug, som er født i Volda, men bor og jobber i Bergen, står forfattere som Haruki Murakami på topp ti-listen. 


 • av Kjetil Kopren Ullebø
  16. november10:04

  Lothepus får dialektpris 


  FOTO: Marita Aarekol

  Norsk Målungdom har kåra Leif Einar Lothe, betre kjend som Lothepus, til vinnar av dialektprisen for 2018.   – Leif Einar Lothe nyttar hardingdialekta i alt frå sprengingsoppdrag på bygda til kjendisgalla i byen. At han nyttar dialekta kvar enn han fer, og er tydeleg stolt av ho gjer han til eit godt dialektføredøme for ungdom, seier Fredrik Hope, leiar i Norsk Målungdom i ei pressemelding. 


  Han meiner at den språklege sjølvtilliten til Lothepus, tener som eit førebilete for ungdom, særleg i distrikta. 


  Tidlegare vinnarar av dialektprisen til Norsk Målungdom er Linda Eide og Daniel Kvammen.  


 • av Kjetil Kopren Ullebø
  15. november15:23

  Sigrid kan vinne to priser på P3 Gull 


  FOTO: Bård Bøe

  Torsdag ble de nominerte til årets P3 Gull-priser offentliggjort. Sigrid er nominert i klassen for beste liveartist, og beste låt, med «Strangers». I klassen for årets nykommer, er hele tre av fem nominerte artister fra Bergen, nemlig Halie, Myra og Boy Pablo. Sistnevnte ble i 2018 plutselig en Youtube-favoritt rundt om i verden, uten at han skjønte helt hvorfor. Les intervju med Boy Pablo her.   


  Sognerapperen Kjartan Lauritzen er på sin side nominert i klassen årets liveartist. Prisene deles ut lørdag 24. november.   


 • av Frank Johnsen
  15. november09:59

  Han overtar nærradiokonsesjonen i Bergen 


  BERGEN: Egil Solberg og A-Media tilrettelegger for lokalradiodrift i Bergen.
  BERGEN: Egil Solberg og A-Media tilrettelegger for lokalradiodrift i Bergen.
  FOTO: Privat

  I forrige uke kom nyheten om at P4 legger ned det lokale P5-kontoret med seks fast ansatte i Bergen. Dette skjer fra nyttår av.


  Nå er det klart at A-Media AS overtar den tekniske konsesjonen for å drive lokale DAB-sendinger fra Bergen.


  De har medvirket til en nærradioboom i Rogaland og Sunnhordland med 14 innholdskonsesjoner. Nå vil selskapet skape ny giv i Bergen.


  – Vi skal ikke lage radio selv, men legge til rette for at andre kan starte opp. Det er mye enklere og rimeligere å drive lokalradio på DAB. Inngangskostnaden er 4800 kroner – og vi er behjelpelige med alt, sier daglig leder i A-Media, Egil Solberg.


  Han forteller at det allerede har kommet innspill fra seriøse aktører som vil lage radio. Det er heller ikke utenkelig at noen fra dagens P5-kontor i Kløverhuset blir med videre i en ny konstellasjon.


  Solberg har som målsetting å utvikle mangfoldet. Samtidig må interessene til de ressurssvake lokalradioene ivaretas


  – Vi vet at Bergen er en attraktiv by for radioreklame. Byen har også en rik tradisjon for lokalradio. Vi vil bidra til at det på nytt blir mange sendinger, sier Solberg.


Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser