15:40:05Kulturdirekte

Festet innlegg
Garage er konkurs
12. oktober kl 09:42av Erik Fossen

SLUTT: Daglig leder Henning Christensen (til h.) og kollega/medeier Sjur Gullaksen måtte stenge dørene på Garage nylig. Nå er driftsselskapet konkurs.
SLUTT: Daglig leder Henning Christensen (til h.) og kollega/medeier Sjur Gullaksen måtte stenge dørene på Garage nylig. Nå er driftsselskapet konkurs.
FOTO: Jannica Luoto

Lørdag 29. september hadde rockestedet Garage sin siste åpningsdag, etter lang tids konflikt med huseieren. Nå er driftsselskapet Musikkhuset AS konkurs. Det var BA som først omtalte saken.


Det skal være selskapets styre som selv har gått til skifteretten og meldt oppbud. Konkursen trådte i kraft onsdag. 


De siste tre regnskapsårene (2015-2017) hadde selskapet synkende omsetning og gikk med til sammen 2,7 millioner i underskudd. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Frank Johnsen
  14. desember11:14

   Han blir ny filmsjef i Bergen


  NY SJEF: Magnus Thomassen overtar sjefsstolen i Zefyr.
  NY SJEF: Magnus Thomassen overtar sjefsstolen i Zefyr.
  FOTO: Jonas Bostrøm, Montag

  Advokat Magnus Thomassen fra Bergen overtar direktørposten i det bergensbaserte film- og mediefondet Zefyr etter Lars L. Marøy, som ble sjef for VilVite i sommer.


  Thomassen, som jobber for konsulentselskapet Acapo, er spesialist på opphavsrett, varemerkerett og patentrett.


  Han er også utdannet filmprodusent fra Den norske filmskolen på Lillehammer, og jobbet blant annet som produksjonsassistent på de seks første «Varg Veum»-filmene med Trond Espen Seim. Thomassen har vært styremedlem i Pål Øies selskap Handmade Films in Norwegian Woods i noen år.


  Styreleder i Zefyr, Tom Remlov, fikk inn 15 søknader – mange av dem sterke.


  – Vi hadde i hvert fall fire kandidater som absolutt kunne akslet denne jobben. Det at Magnus både er advokat med sin spisskompetanse der og har filmutdannelse, bransjeerfaring og stort nettverk, gjorde ham til den helt rette. Han er et ungt menneske med mye erfaring, litt som Zefyr, sier Remlov.


  Thomassen tiltrer jobben 1. april.


  – Dette er en av få jobber der jeg kan få bruk for den spesielle kombinasjonen filmprodusent og advokat. Det er jo filmbransjen jeg egentlig kommer fra, så jeg ser frem til å komme tilbake, sier Thomassen.


  Han kjenner veldig mange av de aktørene i film-Bergen som vil søke om fondsstøtte.


  – Det blir ikke noe problem. Alt handler om integritet. Jeg har erfaring med dette som advokat, det å tre inn i en formell rolle. Filmbransjen i Norge er liten, så mange vil automatisk kjenne hverandre, sier Thomassen.


  Mediefondet Zefyr, som eies av Bergen kommune og Rogaland fylkeskommune, forvalter statlig støtte og investerer privat kapital i spillefilm, dokumentarer, TV-serier, dataspill og VR-produksjoner.


  Det er det største regionale filmfondet i Norge med over 40 millioner kroner i arbeidende kapital, og har virksomhetsområde på hele vestlandet, i Agder-fylkene og Telemark. Hovedkontoret er i Bergen.


   


 • av Frank Johnsen
  12. desember16:31

  Bergen får sitt «nynorskens hus»


  LOGEN: Her kjem det eit nynorskens hus.
  LOGEN: Her kjem det eit nynorskens hus.
  FOTO: Alice Bratshaug

  Bergen kommune vil vedta å løyve ein million kroner for at Hordaland Teater kan skape eit «nynorskens hus» på Logen.


  – Vi ønskjer eit nynorskhus midt på Bergens Broadway, sa teatersjef for Hordaland Teater, Solrun Toft Iversen, då  draumane vart presentert i BT i september.


  No kan desse bli realisert, for byrådet, Senterpartiet og Sondre Båtstrand (uavh) går inn for at denne millionløyvinga skal vere årleg. Dei har fleirtal i bystyret, som gjer det endelege vedtaket 19. desember.


  Dermed tyder alt på at gamle Logen bar blir ein bastion for nynorsk kultur og samtale. Og Hordaland teater kan få eit heilt anna spenn i innhaldstilbodet.


  – Her blir det samtalar, quiz, forteljarstunder, talk shows, konsertar og liknande. Mange vestlandsprofilar blir med. Vi kan og bruke storsalen til å utvikle nye konsept. Det treng ikkje berre å handle om teater, slik som mandatet er no, seier teatersjef Solrun Toft Iversen.


  Ho meiner at Logen no blir eit urbant forsamlingshus midt i Bergen sentrum, og at dette berre vil understreke at byen er nynorskens hovudstad.


 • av Frank Johnsen
  11. desember10:07

  «Julegøy»-duo kan vinne Humorprisen


  NOMINERT: Christoffer Schjelderup kan vinne Humorprisen for beste sceneshow.
  NOMINERT: Christoffer Schjelderup kan vinne Humorprisen for beste sceneshow.
  FOTO: Tor Høvik

  «Julegøy»-kollegaene Christoffer Schjelderup og Kevin Vågenes kan bli vinnere når Humorprisen for første gang deles ut i januar.


  Komiker Morten Ramm er blant dem som har tatt initiativet til den nye prisen – en slags arvtager til Komiprisen som ble nedlagt for to år siden.


  Christoffer Schjelderup er nominert i klassen Årets Sceneshow for «Tro, Hat og ærlighet». Dag Sørås’ «Emokrati» og Schøyen, Skåber og Ness’ «Tre elefanter i rommet» er konkurrenter.


  –Det er kjempestas. Faktisk er jeg fornøyd med å bare være nominert, for da kan det bare gå oppover. Jeg spiller også showet mitt i Oslo den dagen, så det er ikke lange veien å gå, sier Schjelderup.


  NOMINERT: Kevin Vågenes kan vinne tre humorpriser.
  NOMINERT: Kevin Vågenes kan vinne tre humorpriser.
  FOTO: Ørjan Deisz

  Han spiller «Julegøy» for fulle hus på Ole Bull Scene. Blant annet med Kevin Vågenes, som har fått hele tre nominasjoner: «Årets humorprogram» for «Parterapi», «Årets morsomste på TV» og «Årets morsomste på nett».


  – Kevin må vinne minst én, men det er jo synd på de andre hvis han tar alle tre, sier Schjelderup.


  De spilte to forestillinger av «Julegøy» i går, på en mandag. Ikke et sete var ledig.


  – Jeg føler meg litt som en statist i en Beatles-verden. Det er gøy med hysteri. Kevin er stjernen og trekker mesteparten av folket. Det er jubelbrus hver gang han kommer inn. Heldigvis er det et godt publikum. Det er gøy for alle fire, sier Schjelderup.


  Else Kåss Furuseth er programleder for den nystartede Humorprisen på Christiania Teater 18. januar.


 • av Frank Johnsen
  11. desember09:26

  Fyllingsdalen teater er reddet 


  GLAD: Teatersjef Jørn Kvist kan juble over ekstra tilskudd.
  GLAD: Teatersjef Jørn Kvist kan juble over ekstra tilskudd.
  FOTO: Bård Bøe

  Fyllingsdalen teater fikk 500.000 friske kroner fra byrådet til driften i 2019.


  Det betyr at teatersjef Jørn Kvist kan puste lettet ut.


  – Vi ser lysere på fremtiden. Det var tøft i høst. Da visste vi ikke om vi måtte legge ned driften i 2019. Plutselig ble det mye oppmerksomhet rundt saken vår. Mange bryr seg, sier Kvist.


  Les mer om de økonomiske utfordringene her.


  Bergen kommune øker driftsstøtten fra 700.000 kroner til 1,2 millioner. På toppen av dette økte fylket støtten sin med 200.000 kroner. Totalt blir det 700.000 kroner ekstra inn på konto.


  – I tillegg har vi hatt et godt møte med politikerne på Stortinget. Signalene var så positive, at jeg har stor tro på at vi kommer inn som post på statsbudsjettet i 2020, sier Kvist.


  Han starter 2019-sesongen med premiere på «Pippi Langstrømpe» 21. februar.


 • av Erik Fossen
  10. desember11:40

  Eirik Ingebrigtsen kan få P2-lytternes romanpris


  NOMINERT: Eirik Ingebrigtsen fra Os er med i konkurransen om P2-lytternes gunst.
  NOMINERT: Eirik Ingebrigtsen fra Os er med i konkurransen om P2-lytternes gunst.
  FOTO: OKTOBER FORLAG

  Forfatteren Eirik Ingebrigtsen er nominert til P2-lytternes romanpris for boken "Kvit bok, mørk vinter".


  Ingebrigtsen er fra Os, men bor nå i Oslo. Han debuterte i 2001 og har tidligere mottatt Sult-prisen og Nynorsk litteraturpris. 


  En fagjury har plukket de seks nominerte. Nå skal lytterne til NRK P2 kåre en vinner av romanprisen, som deles ut i februar. De andre nominerte er:


  Kim Leine - "Rød mann/Sort mann".


  Trude Marstein - "Så mye hadde jeg".


  Per Petterson - "Menn i min situasjon".


  Maria Kjos Fonn - "Kinderwhore". ​


  Thaniga Rajah - "Det er lenge til skumring". 

Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser