22:44:56Kulturdirekte

Festet innlegg
Röyksopp arrangerer «jubileumsklubb» i Bergen 
11. oktober kl 13:41av Kjetil Kopren Ullebø

FOTO: Audun Braastad/NTB

I år er det 20 år siden Svein Berge og Torbjørn Brundtland begynte å lage musikk under navnet Röyksopp, et år etter at de hadde flyttet til Bergen. Og det er 30 år siden de to bergensbosatte tromsøværingene begynte å lage musikk sammen som tenåringer i hjembyen. Dette skal markeres med jubileumsfest på Bergen Kjøtt 1. desember. 


- Vi vil feire jubileet med et arrangement som understreker hvor vi kommer fra, og på sett og vis fortsatt hører til: i undergrunnen. Det blir en klubbkveld hvor vi skal være DJs, en fest som hyller den kulturen vi kommer fra. Det blir ikke en «intimkonsert» med Röyksopp, men en fest for venner og alle musikkinteresserte, sier Svein Berge.   


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Frank Johnsen
  10:36

   Billettene gikk unna - nå blir det ekstrashow


  FOTO: pressebilde/NRK

  Kevin Vågenes’ «Parterapi» er blitt en skikkelig seersuksess på NRK, med i gjennomsnitt 700.000 visninger av hver episode.


  Nå skal 31-åringen fra Meland gjøre showet «Julegøy» på Ole Bull Scene med Christine Hope, Christoffer Schjelderup og Rune Lothe, fra 5. desember. Med på scenen blir flere av figurene fra «Parterapi».


  Ler mer om Vågenes’ planer her.


  Billettsalget startet i går. Og 2000 billetter gikk unna på noen timer.


  Nå har Ole Bull Scene satt opp fem ekstraforestillinger i desember. Blir disse også utsolgt, vurderes det en lengre spilleperiode i januar.


 • av Erik Fossen
  mandag14:18

  Banksy-samlere stiller ut i Bergen  STILLES UT: "Girl with Red Balloon" er et av Banksys mest kjente verk. Et trykk med samme motiv blir å se på utstillingen i Bergen.
  STILLES UT: "Girl with Red Balloon" er et av Banksys mest kjente verk. Et trykk med samme motiv blir å se på utstillingen i Bergen.
  FOTO: ARKIV


  Mye har vært skrevet om gatekunstneren Bankys besøk i Bergen høsten 2000. Først nå får han  sin første egne utstilling her i byen. 3. november stiller Galleri GEO ut 15 trykk av den beryktede, anonyme briten.


  Bildene kommer fra samlingene til en håndfull lokale Banksy-fans, forteller gallerisjef Erlend Børstein. Utstillingen blir imidlertid bare stående fra klokken 10 til 17. 


  - Så mange Banksy-er har ikke vært samlet i ett rom i Norge før. Av sikkerhetsmessige grunner, og etter ønske fra eierne, skal bildene inn og ut samme dag, sier Børstein.


  Noen salgsutstilling er det ikke snakk om, heller en gøyal happening for gatekunstnerens beundrere. Det planlegges også en fotoutstilling som skal vise veggmaleriene Banksy etterlot seg i 2000 - samt en intervjusamtale med en av vertene hans den gangen, Marcus Smith Hvidsten. De gjenværende kunstverkene fra besøket blir ikke del av utstillingen.


  Utstillingen i Bergen var forøvrig planlagt lenge før Banksys siste stunt: Etter en Sothebys-auksjon 5. oktober begynte en innebygget makulator i rammen plutselig å klippe opp et trykk av "Girl with Red Balloon". En trykk med samme motiv blir å se i Galleri GEO.


  - Det viser hvordan Banksy hele tiden klarer å komme opp med nye stunt. Man skulle ikke tro det gikk an etter så lang tid. 


 • av Erik Fossen
  12. oktober09:42

  Garage er konkurs


  SLUTT: Daglig leder Henning Christensen (til h.) og kollega/medeier Sjur Gullaksen måtte stenge dørene på Garage nylig. Nå er driftsselskapet konkurs.
  SLUTT: Daglig leder Henning Christensen (til h.) og kollega/medeier Sjur Gullaksen måtte stenge dørene på Garage nylig. Nå er driftsselskapet konkurs.
  FOTO: Jannica Luoto

  Lørdag 29. september hadde rockestedet Garage sin siste åpningsdag, etter lang tids konflikt med huseieren. Nå er driftsselskapet Musikkhuset AS konkurs. Det var BA som først omtalte saken.


  Det skal være selskapets styre som selv har gått til skifteretten og meldt oppbud. Konkursen trådte i kraft onsdag. 


  De siste tre regnskapsårene (2015-2017) hadde selskapet synkende omsetning og gikk med til sammen 2,7 millioner i underskudd. 


 • av Frank Johnsen
  11. oktober12:58

  Real Ones lager jubileumsplate - og trenger hjelp 


  KONSERT: Ivar Vogt, Kåre Opheim og Øystein Skjælaaen da Real Ones vant spellemannspris i 2014.
  KONSERT: Ivar Vogt, Kåre Opheim og Øystein Skjælaaen da Real Ones vant spellemannspris i 2014.
  FOTO: Scanpix

  Real Ones fyller 25 år i 2019. Derfor spille de 3. november inn en liveplate som skal gis ut i jubileumsåret.


  – Det er jo liveband vi er. Real Ones startet opp i 1994, men det gikk ni år før vi ga ut vårt første skikkelige album. Så det er kanskje litt rart at vi ikke har gjort det før, sier Ivar Vogt.


  Konserten på USF Verftet blir tatt opp i sin helhet. Låtvalget er det publikum som skal bestemme.


  – Vi vil jo at platen skal oppsummere disse 25 årene. Og vil gjerne at fansen skal velge ut sine favoritter. De kan ringe oss, gå bort til oss på gaten, melde på Facebook og sosiale medier. Vi er åpent for alt, sier Vogt.


  Han tror det kan komme noen overraskelser.


  – Det er ikke alle av våre låter jeg gjenkjenner med en gang. Når vi turnerer, er det ofte fokus på ny musikk. Så jeg antar vi må øve litt på forhånd, særlig hvis det er låter vi ikke har gjort på 20 år, sier Vogt.


  Real Ones består av David Vogt, Ivar Vogt, Jørgen Sandvik, Øystein Skjælaaen og Kåre Opheim.


Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser