01:32:12Kulturdirekte

Festet innlegg
09. august kl 14:42av Erik Aasebø

Årets Marcus & Martinus-konsert på Koengen har solgt betydelig færre billetter enn i fjor


LAVT BILLETTSALG: Fjorårets konsert med Marcus & Martinus solgte 22.000 billetter. I år er billettsalget betraktelig lavere, med kun 8000 solgte billetter så langt.
LAVT BILLETTSALG: Fjorårets konsert med Marcus & Martinus solgte 22.000 billetter. I år er billettsalget betraktelig lavere, med kun 8000 solgte billetter så langt.
FOTO: Ørjan Deisz

I fjor spilte tvillingene Marcus & Martinus for 22.000 elleville fans på Koengen. 


Lørdag returnerer de til Bergen for ny konsert. 


I år er billettsalget betydelig lavere enn i fjor. Kun 8000 billetter er solgt så langt, opplyser daglig leder i Bergen Live, Frank Nes. 


Han er imidlertid ikke bekymret over billettsalget. 


- Det er ikke unormalt når man spiller i en så liten by som Bergen to år på rad. Dette var vi forberedt på. Dessuten er konserten i år to uker tidligere enn den var i fjor. Det er ikke skolestart ennå.


Nes peker på at tvillingparets publikum er en sensitiv målgruppe, der hva som er «hot» eller ikke, stadig endrer seg. 


- I tillegg har blodfansen kanskje sett dem to-tre ganger nå. Samtidig er det ikke mange norske artister som selger 8000 billetter, så det er fortsatt bra, mener Nes. 


Einar «Engelen» Engelstad har anmeldt Marcus & Martinus to ganger tidligere, og mener å vite hvorfor billettsalget har stupt. 


- Jeg tror det er flere grunner til nedgangen i billettsalget. Den første er at ungene som har sett duoen, de har sett dem, og føler ikke et behov for å gjenta opplevelsen. For det andre har Marcus & Martinus begynt å synge på engelsk, noe som ikke appellerer like mye til den yngre målgruppen, sier Engelstad. 


«Engelen» tror også at tvillingene begynner å vokse fra de yngste fansene sine. 


- Samtidig blir blodfansen også eldre. Jeg tror at 15-åringer som tidligere likte Marcus & Martinus, ikke lenger digger barnestjerner. Ser man på Spotify, er låten Elektrisk fra 2015 fortsatt den store hitten. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Frank Johnsen
  19. oktober14:19

  Billettstorm: – Aldri opplevd maken!


  UTSOLGT: Kevin Vågenes opplever billettstorm i Bergen.
  UTSOLGT: Kevin Vågenes opplever billettstorm i Bergen.
  FOTO: NRK

  – Jeg har aldri opplevd maken til respons på et show på Ole Bull Scene, sier teatersjef Sølvi Rolland.


  Kevin Vågenes er trekkplaster i showet «Julegøy», som får premiere på Ole Bull Scene 5. desember.


  31-åringen fra Meland står bak «Parterapi» på NRK, en serie som har cirka 700.000 seere per episode. Og det er åpenbart dens popularitet som har ført til billettstorm i Bergen.


  – Vi har solgt ut 16 forestillinger, cirka 7000 billetter, i løpet av et drøyt døgn. Selv ikke Dagfinn Lyngbø har like intens pågang, sier Rolland.


  Nå legges det ut nye ekstraforestillinger – i de to første ukene i januar.


  – Men da er det slutt i denne omgang, sier teatersjefen.


  Christine Hope, Christoffer Schjelderup og Rune Lothe er også med på «Julegøy».


 • av Guro Borchgrevink Valland
  18. oktober16:04

  No startar støvsuginga på Kode 1


  STØVETE: Kunstmuseet Kode 1, tidlegare kalla Permanenten.
  STØVETE: Kunstmuseet Kode 1, tidlegare kalla Permanenten.
  FOTO: Rune Sævig (arkiv)

  Då Kode 1 opna lokala i mai 2017 etter storstilt oppussing, vart minst 1500 gjenstandar heldt vekke for publikum.


  Etsande betongstøv hadde lagt seg på gjenstandane og kunstmuseet måtte stengja tre av fire utstillingssalar.


  No skal støvet endeleg vekk.


  - Forsikringsselskapet byrjar å reinsa på måndag. Det kjennest bra å setja i gang, seier direktør Petter Snare.  Han fortel at forsikringsselskapet tek rekninga med å reinsa gjenstandane, men lokalet må òg setjast i stand, og det vil kosta Kode. Truleg vil prislappen stogga på 12-13 millionar.


  - Me har fått 7 millionar kroner frå Bergen kommune i ei generell yting, der delar kan gå til dette. No må me berre koma i gang, og så får me ta stilling til korleis me skal gå vidare for å dekkja resten av kostnadane.


  Kode 1 håpar å ha delar av lokala klare til Norske Kunsthåndverkere (NK) si årsutstilling hausten 2019.   


  TABBE: Fadesen var eit faktum fordi gjenstandane ikkje hadde vorte dekka til då ein entreprenør bygde heissjakt.
  TABBE: Fadesen var eit faktum fordi gjenstandane ikkje hadde vorte dekka til då ein entreprenør bygde heissjakt.
  FOTO: Marita Aarekol (arkiv)

 • av Frank Johnsen
  17. oktober10:36

   Billettene gikk unna - nå blir det ekstrashow


  FOTO: pressebilde/NRK

  Kevin Vågenes’ «Parterapi» er blitt en skikkelig seersuksess på NRK, med i gjennomsnitt 700.000 visninger av hver episode.


  Nå skal 31-åringen fra Meland gjøre showet «Julegøy» på Ole Bull Scene med Christine Hope, Christoffer Schjelderup og Rune Lothe, fra 5. desember. Med på scenen blir flere av figurene fra «Parterapi».


  Ler mer om Vågenes’ planer her.


  Billettsalget startet i går. Og 2000 billetter gikk unna på noen timer.


  Nå har Ole Bull Scene satt opp fem ekstraforestillinger i desember. Blir disse også utsolgt, vurderes det en lengre spilleperiode i januar.


 • av Erik Fossen
  15. oktober14:18

  Banksy-samlere stiller ut i Bergen  STILLES UT: "Girl with Red Balloon" er et av Banksys mest kjente verk. Et trykk med samme motiv blir å se på utstillingen i Bergen.
  STILLES UT: "Girl with Red Balloon" er et av Banksys mest kjente verk. Et trykk med samme motiv blir å se på utstillingen i Bergen.
  FOTO: ARKIV


  Mye har vært skrevet om gatekunstneren Bankys besøk i Bergen høsten 2000. Først nå får han  sin første egne utstilling her i byen. 3. november stiller Galleri GEO ut 15 trykk av den beryktede, anonyme briten.


  Bildene kommer fra samlingene til en håndfull lokale Banksy-fans, forteller gallerisjef Erlend Børstein. Utstillingen blir imidlertid bare stående fra klokken 10 til 17. 


  - Så mange Banksy-er har ikke vært samlet i ett rom i Norge før. Av sikkerhetsmessige grunner, og etter ønske fra eierne, skal bildene inn og ut samme dag, sier Børstein.


  Noen salgsutstilling er det ikke snakk om, heller en gøyal happening for gatekunstnerens beundrere. Det planlegges også en fotoutstilling som skal vise veggmaleriene Banksy etterlot seg i 2000 - samt en intervjusamtale med en av vertene hans den gangen, Marcus Smith Hvidsten. De gjenværende kunstverkene fra besøket blir ikke del av utstillingen.


  Utstillingen i Bergen var forøvrig planlagt lenge før Banksys siste stunt: Etter en Sothebys-auksjon 5. oktober begynte en innebygget makulator i rammen plutselig å klippe opp et trykk av "Girl with Red Balloon". En trykk med samme motiv blir å se i Galleri GEO.


  - Det viser hvordan Banksy hele tiden klarer å komme opp med nye stunt. Man skulle ikke tro det gikk an etter så lang tid. 


 • av Erik Fossen
  12. oktober09:42

  Garage er konkurs


  SLUTT: Daglig leder Henning Christensen (til h.) og kollega/medeier Sjur Gullaksen måtte stenge dørene på Garage nylig. Nå er driftsselskapet konkurs.
  SLUTT: Daglig leder Henning Christensen (til h.) og kollega/medeier Sjur Gullaksen måtte stenge dørene på Garage nylig. Nå er driftsselskapet konkurs.
  FOTO: Jannica Luoto

  Lørdag 29. september hadde rockestedet Garage sin siste åpningsdag, etter lang tids konflikt med huseieren. Nå er driftsselskapet Musikkhuset AS konkurs. Det var BA som først omtalte saken.


  Det skal være selskapets styre som selv har gått til skifteretten og meldt oppbud. Konkursen trådte i kraft onsdag. 


  De siste tre regnskapsårene (2015-2017) hadde selskapet synkende omsetning og gikk med til sammen 2,7 millioner i underskudd. 


Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser