06:00:44Kulturdirekte

Festet innlegg
Kim Larsen avlyser konsertene i Norge
23. juli kl 17:55av Erlend Langeland Haugen

AVLYSER: Kim Larsen, her under konserten på Bastionen i Bergen i august 2015.
AVLYSER: Kim Larsen, her under konserten på Bastionen i Bergen i august 2015.
FOTO: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Kim Larsen & Kjukken avlyser sine kommende konserter i Norge, deriblant konserten som skulle vært på Bastionen neste fredag, 4. august. I en melding på artistens Facebook-side vises det til at Larsen nylig gjennomgikk «et alvorlig sykdomsforløp» og at det tærer på kreftene.


- Det omfattende reiseprogrammet som syv konserter på ti dager i Norge krever, er på nåværende tidspunkt altfor utmattende for Kim Larsen å gjennomføre. Vi unnskylder mange ganger overfor vårt trofaste norske publikum og arrangører, heter det i meldingen.


72-åringen fikk konstatert prostatakreft i desember og måtte da avlyse en utsolgt turné i hjemlandet Danmark.


Bergen Live opplyser at kjøpte billetter refunderes der de er kjøpt innen 60 dager etter annonsert konsertdato, det vil si 4. oktober 2018. Ticketmaster åpner for refundering fra tirsdag 24. juli kl. 11.00, skriver arrangøren.
Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Tonje Elisabet Aursland
  mandag19:51

  - Herregud, det er jo bare en dansekonkurranse!


  FOTO: Cathrine Krane Hansen

  Herregud, det er jo bare en dansekonkurranse! sa Einar Nilsson da han ble tatt imot med flagg og flust av venner på utestedet Dr.Wiesner mandag kveld.


  Nilsson vant «Skal vi danse» på TV 2 lørdag. Han er kjent fra TV-seien «Tid for hjem», og danset seg helt til topps sammen med Anette Stokke, også hun er fra Bergen. 


  I kveld ble han feiret på den lokale puben der han selv har malt veggene. 


  FOTO: Cathrine Krane Hansen

  Einar Nilsson fikk blomster og i sin takketale sa han at han var redd for å komme hjem og treffes av melankolien. 


  - Men så får jeg komme hjem til dette. Jeg har følt støtten hele veien. Dokker har trodd på meg og at eg kunne dra gullet hem te Bergen.


  Einar Nilsson skal snart i gang med innspillingen av en ny sesong av oppussingsprogrammet «Tid for hjem», men først var det feiring på hjemmebane.


  - I hællane, dette er jo nesten som 17.mai! sa Nilsson da han så alle som hadde møtt opp til festen som har fått navnet  «Gullet kom hem».


  FOTO: Cathrine Krane Hansen

 • av Tonje Elisabet Aursland
  17. november21:46

  Einar Nilsson vant «Skal vi danse»​


  FOTO: Scanpix

  Einar Nilsson vant «Skal vi danse» på TV 2. Nilsson som er kjent fra TV-seien «Tid for hjem» danset seg helt til topps sammen med danseren Anette Stokke, også hun er fra Bergen. 


  – Dette hadde jeg aldri trodd. Med Anette er alt mulig. Hun har fått meg til å tro på meg selv. Dette er prikken over i-en, sa Einar Nilsson som er utdannet maler og tapetserer.


  Begge tok til tårene da seieren var i boks.


  Paret kjempet mot fotballspilleren Jan Gunnar Solli og Rikke Lund i finalen, men det var til slutt Nilsson som vant seernes stemmer.


  – Herre min hatt, er det mulig, sa Nilsson. • av Guro Holm Bergesen
  16. november13:29

   Gunnhild Øyehaug på amerikansk topp ti-liste


  FOTO: Eirik Brekke (arkiv)

  Den engelske oversettelsen av forfatter Gunnhild Øyehaugs «Vente, Blinke», «Wait, Blink», er på Kirkus Rewievs topp ti-liste over de beste skjønnlitterære bøkene i 2018. Kirkus er et amerikansk tidsskrift for litteraturkritikk som ble grunnlagt i 1933. Oversettelsen er gjort av Kari Dickson. I tillegg til Øyehaug, som er født i Volda, men bor og jobber i Bergen, står forfattere som Haruki Murakami på topp ti-listen. 


 • av Kjetil Kopren Ullebø
  16. november10:04

  Lothepus får dialektpris 


  FOTO: Marita Aarekol

  Norsk Målungdom har kåra Leif Einar Lothe, betre kjend som Lothepus, til vinnar av dialektprisen for 2018.   – Leif Einar Lothe nyttar hardingdialekta i alt frå sprengingsoppdrag på bygda til kjendisgalla i byen. At han nyttar dialekta kvar enn han fer, og er tydeleg stolt av ho gjer han til eit godt dialektføredøme for ungdom, seier Fredrik Hope, leiar i Norsk Målungdom i ei pressemelding. 


  Han meiner at den språklege sjølvtilliten til Lothepus, tener som eit førebilete for ungdom, særleg i distrikta. 


  Tidlegare vinnarar av dialektprisen til Norsk Målungdom er Linda Eide og Daniel Kvammen.  


 • av Kjetil Kopren Ullebø
  15. november15:23

  Sigrid kan vinne to priser på P3 Gull 


  FOTO: Bård Bøe

  Torsdag ble de nominerte til årets P3 Gull-priser offentliggjort. Sigrid er nominert i klassen for beste liveartist, og beste låt, med «Strangers». I klassen for årets nykommer, er hele tre av fem nominerte artister fra Bergen, nemlig Halie, Myra og Boy Pablo. Sistnevnte ble i 2018 plutselig en Youtube-favoritt rundt om i verden, uten at han skjønte helt hvorfor. Les intervju med Boy Pablo her.   


  Sognerapperen Kjartan Lauritzen er på sin side nominert i klassen årets liveartist. Prisene deles ut lørdag 24. november.   


Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser