21:44:54Kulturdirekte

Festet innlegg
Varslingssak ved Voss kulturhus
16. april kl 12:40av Ingvild Vereide Nave
VARSEL MOT LEIINGA: Fem tilsette ved kulturhuset har varsla om det dei meiner er kritikkverdige forhold ved drifta.
VARSEL MOT LEIINGA: Fem tilsette ved kulturhuset har varsla om det dei meiner er kritikkverdige forhold ved drifta.
FOTO: Rune Sævig

Fem tilsette har varsla om ei rekke problem ved drifta av Voss kulturhus. Det meldte Avisa Hordaland denne helga. 

Varselet omhandlar mellom anna ulovleg sal av alkohol, mangelfull leiing og rot med rutiner og prosedyrer. Varslingssaka er retta mot kulturhussjef Thor Morten Trå.

Mellom anna skal kulturhuset ha selt alkohol utan løyve, og «lånt» alkohol frå andre serveringsstadar, fordi dei «gjekk tome i baren».

Varslarane seier dei har teke opp problema gjentatte gonger, både med kulturhussjefen og kommunalsjef for kultur og fritid, utan at dei har blitt teke tak i. 24. november i fjor sendte dei varselet til kommunen. 

Både kulturhussjefen og rådmannen stadfestar til avisa at det har blitt selt alkohol utan løyve. Trå seier at han elles ikkje kjenner seg igjen den delen av varselet som omhandlar arbeidsmiljøet, og at han har fått for lite tid til å rette opp i situasjonen.

- Arbeidsmiljøet i staben ved kulturhuset fungerete ikkje då eg tok til. Eg opplevde det som ein negativ kultur frå enkeltpersonar, seier Trå til avisa. 

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 06:20 av Erlend Langeland Haugen

  Sigrid (21) spilte på Jimmy Fallon

  FOTO: The Tonight Show (skjermdump)

  Natt til onsdag opptrådte Sigrid Solbakk Raabe (21) på et av USAs mest populære talkshow. 21-åringen fremførte låten «Strangers».

  - Det var kjempestas, sier artisten til VG.

  The Tonight Show, som ledes av Jimmy Fallon, har rundt 2,8 millioner seere hver kveld. Både Aurora og Kygo spilte hos Fallon i 2016.

  Sigrid spilte i helgen på en av de største festivalene i USA, Coachella. Forrige måned slapp hun den nye singelen «Raw», som fikk toppkarakter av BTs anmelder.

 • i går13:35 av Kjetil Kopren Ullebø

  Kjøpte musikk for 730 millioner 

  FOTO: Johannes Lovund, Kygo Music.

  Nordmenn kjøpte i 2017 musikk for 730 millioner kroner. Det viser de ferske tallene til Ifpi Norge, organisasjonen som representerer norske plateselskaper. Det er en liten økning fra 2016, da nordmenn kjøpte musikk for 704 millioner kroner. 

  Ikke overraskende er det strømme-tjenestene, spesielt Spotify, som dominerer det norske konsumet av innspilt musikk. Strømme-tjenestene står for 85 prosent av salget. Tiltross for at salget av vinyl går opp, står fysiske utgivelser (cd og vinyl) nå bare for 12 prosent av salget. 

  Den soleklart mest spilte nordmannen på strømmetjenestene, er Kygo. Bare låten «It ain't me», som er spilt inn med Selena Gomez, ble i 2017 spilt 675 millioner ganger på Spotify. 

  Hele årsrapporten til Ifpi kan leses her.   

 • 21. april16:49 av Per Lindberg

  Wesselengens markerer 145 års jubileum

  FOTO: Per Lindberg

  Krohnengen skole var i dag pyntet med flagg og røde og hvite bannere i forbindelse med at Wesselengens Bataljon markerte 145 år siden oppstarten 24. april 1873.

  Nesten 50 soldater var på skoleplassen og nesten like mange gamlekarer. Korpset hadde en runde i strøket før markeringen på Krohnengen. Det var taler, gaver og hedersmedaljer til utvalgte gamlekarer.

  Wesselengens er kjent for sine gode slagere, og nabokorpset Fjeldets ga nye trommeskinn og trommestikker. 

  Høydepunktet i årets buekorpssesong blir Buekorpsenes dag 26. mai, og selvfølgelig 17. mai.

  FOTO: Per Lindberg
 • 20. april14:54 av Frank Johnsen

   Lager film om selvmordsturisten

  PENGER: Maria Ekerhovd og Mer Film i Bergen fikk totalt 1,2 millioner kroner fra Mediefondet Zefyr.
  PENGER: Maria Ekerhovd og Mer Film i Bergen fikk totalt 1,2 millioner kroner fra Mediefondet Zefyr.
  FOTO: Paul A. Amundsen

  Det bergensbaserte mediefondet Zefyr delte ut 5,6 millioner kroner til nye film- og spillprosjekter denne uken.

  Blant annet fikk Maria Ekerhovd og Mer Film 600.000 kroner til den internasjonale co-produksjonen «Selvmordsturisten», som skal spilles inn på Vestlandet til høsten med dansk regissør og flere internasjonale stjerner.

  – Den vil bety mye for filmregionen, sier Ekerhovd – som også har fått tre millioner kroner fra Norsk filminstitutt (NFI) til filmen.

  «Selvmordsturisten» handler om en forsikringsagent som sjekker inn på et selvmordshotell på Vestlandet

  Mer Film fikk også 600.000 kroner som pakkefinansiering til utvikling av tre nye prosjekter. Det samme fikk selskapet Handmade, deleid av Pål Øie. Zefyr forventer at pakkefinansieringen vil utløse flere produksjoner lokalt de neste årene.

  – Støtten betyr mye. Den blir viktig for å kunne løfte frem lange formater fra regionen og utvikle prosjekter uten å måtte bruke masse tid, penger og energi på søknader for hvert prosjekt. Vi fikk også én million kroner fra NFI til pakkefinansiering. Det gir oss mange muligheter, sier Ekerhovd. 

 • 19. april11:49 av Kjetil Kopren Ullebø

  Bergen får ny hiphop-festival 

  FOTO: Robert Nedrejord

  18. august i år bør du holde deg unna Bergenhus festning hvis ikke du liker rap. Da arrangeres den første utgaven av Bergen G-fest, en hiphop-festival som samler store deler av den bergenske hiphop-scenen. 

  Sushi x Kobe (bildet), Dårlig Vane, Kamelen og gudfedrene i A-Laget er blant artistene som inntar festningen denne august-lørdagen. Du kan også få med seg ferskere navn som MachoMayne, Emir og Angelo Reira.  

  Bak festivalen står NMG/G-Huset, Bergen Live og ACT Entertainment. 

Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser