19:28:55Kulturdirekte

Festet innlegg
Hardtslående «supergruppe» klar for Bergen  
13. mars kl 09:52av Kjetil Kopren Ullebø

På den amerikanske nasjonaldagen, 4. juli, er det duket for hardtslående rock- og rapklassikere i Bergen. Da spiller nemlig den amerikanske «supergruppen» Prophets of Rage, som består av medlemmer av Rage Against The Machine, Public Enemy og Cypress Hill, på Bergenhus. Live-settene deres består i hovedsak av låter fra disse tre bandene, og publikum kan forvente å få høre klassikere som «Insane In The Brain» (Cypress Hill), «Bring The Noise» (Public Enemy) og «Killing in the name» (Rage Against The Machine). 

«Kall dem gjerne coverband eller revolusjonær karaoke, men glem å stå stille når B-Real tar på seg palestinaskjerfet og setter i gang Take The Power Back», har journalist Asbjørn Slettemark sagt om bandet.

Siste innlegg

Tips oss
 • mandag09:49 av Kjetil Kopren Ullebø

  Indie-legender klare for Bergen 

  FOTO: Wikimedia Commons

  Det innflytelsesrike bandet Slowdive skal spille i Bergen for første gang til sommeren. Britene var blant bandene som definerte den såkalte shoegaze-sjangeren på begynnelsen av 90-tallet, med plater som «Just for a day» og «Souvlaki». Bandet var i mange år oppløst, men de fikk strålende kritikk da de i fjor gjorde comeback med platen «Slowdive», et album som figurerte på mange årsbeste-lister. 

  Britene inntar lille Landmark 19. juli, og spiller med det sin kanskje mest intime konsert på 25 år. Dagen før spiller de på det seks ganger så store Rockefeller i Oslo. 

  - Det var bandet selv som valgte stedet. Landmark er blitt et kultsted blant mange legendariske indiemusikere de siste årene, sier Espen Overskeid. Han jobber for arrangøren Perfect Sounds Forever, som står bak konserten.  

 • 07. mars14:56 av Frank Johnsen

  Lager hip hop-festival for bergensungdommen 

  BERGENFEST: Myra er en av artistene som spiller på Bergenfest Ung.
  BERGENFEST: Myra er en av artistene som spiller på Bergenfest Ung.
  FOTO: Jo Straube

  Bergenfest Ung har vært en gjenganger dagen før Bergfenfest offisielt starter.

  Da har ungdomsskoler og barnehager i Bergen fått oppleve en konsert med en kjent artist på dagtid.

  I år blir det en endring.

  - Vi har fått tilbakemelding fra enkelte lærere om at de gjerne vil ha flere konserter når de første besøker Bergenfest, sier PR-ansvarlig Ole-Morten Algerøy.

  Derfor arrangeres det 11. juni en minifestival i skoletiden, med vestnorsk hip hop på menyen. Ingen av rapperne er over 23 år.

  Kjartan Lauritzen blir hovedartisten på Bergenhus festning, Plenen, som har plass til 7000 publikummere. Myra og unge MachoMayne skal også ha en avdeling hver.

  For barnehagene er det Silja Sol som er årets artist, også det på Plenen.

 • 06. mars11:04 av Frank Johnsen

  Billettstorm på Bruno Mars 

  SELGER UT: Bruno Mars-konserten i Bergen er snart utsolgt.
  SELGER UT: Bruno Mars-konserten i Bergen er snart utsolgt.
  FOTO: Scanpix

  Bruno Mars-billettene til konserten på Koengen 3. juli går som varme hvetebrød. Trolig selges alle billettene i løpet av dagen. 

  I løpet av de første timene i dag ble det solgt over 20.000 billetter. Kapasiteten er 23.000 - av dette er 4000 Golden Circle-billetter til høyere pris.

  - Vi er kjempefornøyd. Bruno Mars er populær, en av verdens største artister, så det er kjekt at det selger. Dette er den eneste konserten han gjør i Norge i år, så jeg tror den trekker folk fra hele landet, sier Frank Nes i Bergen Live.  

  32-åringen fra Hawaii vant hele syv Grammy-priser i januar - blant annet for beste album og årets mannlig popartist.

  I fjor ble 23.000 Robbie Williams-billetter solgt ut i løpet av minutter. 

 • 05. mars12:25 av Frank Johnsen

  - Nå blir det scenekunsthus i Sentralbadet!

  CARTE BLANCHE: Sentralbadet bli scenekunsthus.
  CARTE BLANCHE: Sentralbadet bli scenekunsthus.
  FOTO: Ørjan Deisz

  - Jeg er veldig takknemlig og glad, sier styreleder i Carte Blanche, Laila Dåvøy, til BT.

  I dag var det generalforsamling i Carte Blanche.

  Dansekompaniet hadde på forhånd krevd en avklaring fra sine eiere - staten, fylket og Bergen kommune - i forhold til Sentralbadet som nytt scenekunsthus for Carte Blanche og BIT Teatergarasjen.

  Nå kan det se ut som at den årelange diskusjonen nærmer seg slutten.

  - Vi har fått en klar beskjed om at kommunen og fylket er innstilt på å bidra til en realisering av Sentralbadet som et nytt scenekunsthus i Bergen. Vi skjønner at dette formelt må forankres i både bystyret og fylkestinget, noe som vil skje i juni, sier Dåvøy.

  Hun føler seg likevel sikker på at prosjektet nå endelig vil bli realisert.

  - Vedtaket i generalforsamlingen er veldig viktig. Og det er politisk forankret. Nå skal partene jobbe sammen om finansieringsløsningen - og i løpet av mars skal en fremdriftsplan være på plass, sier Dåvøy. 

  Kulturbyråd Julie Andersland er lettet over det positive vedtaket i generalforsamlingen.

  - Vi er nærmere en løsning. Nå skal vi ha en videre dialog med de andre eierne om en finansieringsmodell for Sentralbadet Scenekunsthus, sier Andersland.

  Fylkesordfører Anne Gine Hestetun har jobbet mye i kulissene for å få fylket med på prosjektet. Hun vil likevel vente med å sprette champagnen.

  - Vi skal i samarbeid med Bergen kommune og staten legge frem et forslag til løsning. Selv om det har vært gode sonderinger med gruppelederne i fylket, kan jeg likevel ikke garantere utfallet i fylkestinget. Såpass respekt har jeg for de politiske prosessene. Det er fremdeles mye å forhandle om. Vi har et godt stykke arbeid foran oss, sier Hestetun.

Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser