14:22:51Kulturdirekte

Festet innlegg
Publisert 14. november kl 10:56

Bergen vist frem i "Berlin Station"

BERGENSREKLAME: Skuespillerne Leland Orser (til v.) og Scott William Winters i en lunsjscene fra Fløyen i HBO-serien Berlin Station.
BERGENSREKLAME: Skuespillerne Leland Orser (til v.) og Scott William Winters i en lunsjscene fra Fløyen i HBO-serien Berlin Station.
FOTO: HBO NORDIC

I sommer var et stort apparat i sving for å spille inn scener til TV-serien "Berlin Station" i Bergen. Mandag kveld kunne resultatet sees på HBO Nordic: En rekke scener og bilder som viser byen og omlandet i vakker postkortstil.

I tillegg til opptak fra Bryggen og Holbergskaien, har filmstjernen Leland Orsers lunsj på Fløyen, med utsikt over hele byen. De lengste scenene er fra Tyssøy i Sund og fra en padletur mellom Stanghelle og Osterøy. Til sammen utgjorde opptakene omtrent halvparten av episode seks i seriens andre sesong. 

– Bergen er et nydelig sted som passer perfekt med historien vi vil fortelle, sa ansvarlig produsent Michael Scheel til BT i juli.

Siste innlegg

Tips oss
 • 7 min av Ingvild Vereide Nave

  Borealis-festivalen får likestillingspris

  Borealis-festivalen blir heidra for sitt likestillingsarbeid. Biletet er frå LP-installasjonen til Mat Jenner under fjorårets festival.
  Borealis-festivalen blir heidra for sitt likestillingsarbeid. Biletet er frå LP-installasjonen til Mat Jenner under fjorårets festival.
  Gidske Stark

  Musikkfestivalen Borealis er vinnaren av Komponistforeninga sin likestillingspris.

  - Vi er sjølvsagt utruleg stolte over å motta ein slik pris, og veldig glade for at arbeidet vi gjer blir lagt merke til, seier kommunikasjonsansvarleg for Borealis, Irem Müftüoglu. 

  Det er første gang prisen blir delt ut. Målet er å heidre gode iniatitiv for likestilling og kjønnbalanse innanfor musikkfeltet. 

  Prisen blei oppretta etter at Komponistforeninga vedtok å styrke arbeidet for likestilling, og skal frå no av blir delt ut kvart år. 

  - Vi såg etter nokon som har grepe an problematikken på ein ny måte, som har gjort ein langvarig innsats for å setje saka på dagsorden, eller som gjennom sine handlingar har bana veg og danna ny positiv praksis på feltet, seier styreleiaren i Norsk komponistforening, Jørgen Karlstrøm. 

 • 21 min av Ingvild Vereide Nave

  Her er den nye Vill Vill Vest-sjefen

  PÅTROPPANDE: Simen Korneliussen er tilsett som festivalsjef for Vill Vill Vest.
  PÅTROPPANDE: Simen Korneliussen er tilsett som festivalsjef for Vill Vill Vest.
  Vill Vill Vest

  Simen Korneliussen tar over etter Vilde Blomhoff som sjef for musikkbransjefestivalen Vill Vill Vest. 

  Frå 1. januar tek han over ansvaret for festivalen, som samlar store deler av norsk musikkbransje i Bergen. 

  Mellom anna Sigrid, Halie og Kjartan Lauritzen har spelt på festivalen, som har som mål å vise fram Bergens musikktalent og -bransje.  

  - Dei siste to åra har Vill Vill Vest etablert seg som den fremste bransjefestivalen på Vestlandet. Eg gler meg til å kome i gang med planlegginga av neste års festival, skriv Korneliussen i ei pressemelding frå festivalen. 

 • 09:50 av Frank Johnsen

  Bergen kino har snudd i Wirkola-saken

  BERGEN: Kurt Josef Wagles siste eventyr kommer likevel på Bergen kino.
  BERGEN: Kurt Josef Wagles siste eventyr kommer likevel på Bergen kino.
  Filmweb

  I går skrev BT at Bergen kino ikke ville vise Tommy Wirkolas komedie «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta» fordi de mente at den ikke hadde noe publikumspotensial.

  Nå har programsjef Stein Sørensen snudd.

  - Det er blitt mye oppmerksomhet rundt denne filmen, og mange har henvendt seg til oss med ønske om å se den. Vi vil selvfølgelig imøtekomme et slikt ønske, sier Sørensen.

  Han poengterer at kinoens opprinnelige vurdering har sin bakgrunn i den minimale interessen for den forrige «Kurt Josef Wagle»-filmen hadde lokalt. Den ble kun sett av 295 mennesker i Bergen i 2010.

  - Intet er jo bedre enn at denne vurderingen blir gjort til skamme. Derfor har vi i dag gjort avtale med filmens distributør, Nordisk film distribusjon, om oppsetning på Bergen kino fra 1. desember, sier Sørensen.

  Les mer om saken her.

Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser