14:01:44Kulturdirekte

Festet innlegg
Publisert 14. november kl 11:54

Støv kan ha skada Kode-kunst

STØV: Tre utstillingshallar på Permanenten er råka av støvproblemet.
STØV: Tre utstillingshallar på Permanenten er råka av støvproblemet.
FOTO: Ørjan Deisz

I tre utstillingshallar på Permanenten kan kunstgjenstandar ha blitt skadd på grunn av støv.

Støvet har kome inn i hallane i samband med oppussingsarbeid i bygget mellom 2015 og 2017. 

- Det er hovudsakleg møblar som står lagra der. No avventar vi ein rapport frå NIKU, som undersøker kor store skadene er. Vi trur og håpar det har gått greit, seier Kode-direktør, Petter Snare. 

Også forsikringsselskapet har vore på befaring i bygget for å undersøke støvskadane. 

Siste innlegg

Tips oss
 • i går18:40 av Adrian Brudvik

  Gode prognoser for Sigvart Dagsland

  FOTO: NTB Scanpix

  I går ble Sigvart Dagsland og to av kollegene hans alvorlig skadet i en bilulykke. 

  De tre var på vei fra konsert på Rena til Oslo.

  I en epost til BT skriver managementet at alle har vært gjennom omfattende operasjoner og at tilstanden deres er stabil. 

  – Dagsland har store bruddskader, som det vil ta tid å hele, men det viktige er at prognosene for bedring er gode. Han og familien er takknemlig for å være omgitt av så mye kompetanse og vennlighet i hvite frakker, står det i eposten. 

  De to andre i bilen var keyboardist Torjus Vierli og lydtekniker Helge Leirvik. 

  - Tilstanden for de to andre er stabil, og vi håper alt godt for dem og føreren av den andre bilen. Når vi ser bildene fra ulykkesstedet er vi klar over at dette kunne gått så mye verre, sier manageren avslutningsvis.

 • onsdag14:50 av Erik Fossen

  Sigvart Dagsland alvorlig skadet i bilulykke

  SKADET: Sigvart Dagsland har avlyst tre konserter denne uken etter at han og to kolleger ble skadet i en bilulykke tirsdag.
  SKADET: Sigvart Dagsland har avlyst tre konserter denne uken etter at han og to kolleger ble skadet i en bilulykke tirsdag.
  FOTO: SIRI ØVERLAND ERIKSEN (ARKIV)

  Sigvart Dagsland og to av hans kolleger er skadet etter en frontkollisjon tirsdag kveld. Det var VG som første omtalte saken.

  – De var på vei fra konsert på Rena til Oslo. Det er alvorlige skader, men ikke livstruende, sier Dagslands manager Jan Sollesnes til avisen.

  De to andre i bilen skal ha vært keyboardist Torjus Vierli og lydtekniker Helge Leirvik. I den møtende bilen satt det én mann, som også ble sendt til sykehus.

  Dagsland må nå avlyse sine konserter denne uken, forteller manageren til VG. Overfor BT bekrefter Sollesnes opplysningene.

 • onsdag13:35 av Erik Fossen

  Borealis over hele byen

  UVANT SCENE: Borealis har tradisjon for å presentere ny musikk på uventede steder. Her fra åpningskonserten på Bergen Travpark i 2009.
  UVANT SCENE: Borealis har tradisjon for å presentere ny musikk på uventede steder. Her fra åpningskonserten på Bergen Travpark i 2009.
  FOTO: TOR HØVIK (ARKIV)

  Årets utgave av Borealis, festivalen for eksperimentell musikk, sprer seg over hele byen. Når festivalen går av stabelen fra 7. -11. mars tas hele 12 forskjellige scener i bruk, deriblant noen som ikke tradisjonelt brukes til konserter. 

  I tillegg til heisekranopera på Festplassen, som BT har skrevet om før, blir det blant annet åpningsfest i Universitetets nye Fakultet for kunst, musikk og design i Møllendal. 10. mars fyller festivalen Hovedbiblioteket med ny musikk av lokale komponister, mens familiearrangementet "Konsertsirkus" finner sted i de tomme galleriene til Kode 2 (Stenersens samling). 

  Med bestillingsverket "Remove Terminate Exit" tar dessuten den østerrikske komponisten Peter Ablinger, gitarist Stian Westerhus og BIT20 Ensemble mål av seg om å radikalt utfordre både publikums tradisjonelle forventninger til en konsert og deres opplevelse av Grieghallens foajé. 

 • mandag15:23 av Frank Johnsen

  Hard kamp om filmmillionene 

  NY SESONG: Tobias Santelmann og Ellen Dorrit Petersen spilte hovedrollen i "Grenseland".
  NY SESONG: Tobias Santelmann og Ellen Dorrit Petersen spilte hovedrollen i "Grenseland".
  FOTO: TV 2

  Norsk filminstitutt har mottatt elleve søknader om penger fra den norske insentivordningen for film.

  Totalt har søkerne oppgitt at de vil bruke 601 millioner kroner i Norge.

  Det betyr at produsentene etter regelen skulle kunne få refundert 25 prosent, 150 millioner kroner, av produksjonsutgifter brukt i Norge.

  Men siden potten av tilgjengelige tilskuddsmidler i 2018 er på 57,4 millioner kroner, betyr det at mange av prosjektene vil få nei.

  Det er mange norske prosjekter blant søkerne. Blant annet vil Cinenord, eid av Silje Hopland Eik fra Bergen, lage TV-serien «Wisting», basert Jørn Lier Horsts bøker. 

  Mens Monster vil lage «Grenseland 2», en oppfølger av høstens serie på TV 2.

  Det er ingen store Hollywood-prosjekter i søknadsbunken denne gangen, men den britiske storserien «Fortitude 3» søker penger på nytt.

  Den skal linjeproduseres i Norge av bergensbaserte ITV Studios.

 • mandag11:08 av Britt Sørensen

  Prebz og Dennis legger ned YouTube-showet sitt 

  GIR SEG: Dennis og Prebz legger ned YouTube-showet sitt. Foto fra filmen "Dennis og Prebz: The Movie"
  GIR SEG: Dennis og Prebz legger ned YouTube-showet sitt. Foto fra filmen "Dennis og Prebz: The Movie"
  FOTO: Filmweb

  I dag gir Dennis Vareide ut boken «Kongen av gutterommet». Der avslører han at YouTube-kanalen «Prebz og Dennis» legges ned. 

  - Vi har fått til absolutt alt vi noen gang kunne ha drømt om, og enda mer. Vi har nådd vårt potensial, og vår storhetstid er over. Vi gir oss på topp og som veldig gode venner, sier Vareide i en pressemelding via Aschehoug forlag.

  Før de gir seg, skal de ut på turné med «Prebz & Dennis - the show». 24 februar blir det forestilling på Røkeriet USF, melder NTB.

Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser