08:19:21Kulturdirekte

Festet innlegg
Publisert 14. november kl 10:54

Støv kan ha skada Kode-kunst

STØV: Tre utstillingshallar på Permanenten er råka av støvproblemet.
STØV: Tre utstillingshallar på Permanenten er råka av støvproblemet.
Ørjan Deisz

I tre utstillingshallar på Permanenten kan kunstgjenstandar ha blitt skadd på grunn av støv.

Støvet har kome inn i hallane i samband med oppussingsarbeid i bygget mellom 2015 og 2017. 

- Det er hovudsakleg møblar som står lagra der. No avventar vi ein rapport frå NIKU, som undersøker kor store skadene er. Vi trur og håpar det har gått greit, seier Kode-direktør, Petter Snare. 

Også forsikringsselskapet har vore på befaring i bygget for å undersøke støvskadane. 

Siste innlegg

Tips oss
 • 17. november15:00 av Erlend Langeland Haugen

  Skuespilleren Rikard Wolff er død

  ARKIVFOTO: SCANPIX
  ARKIVFOTO: SCANPIX

  Den svenske skuespilleren og musikeren Rikard Wolff er død, 59 år gammel. I Norge er han mest kjent som Zac i filmen «Änglagård».

  – I dag har vår elskede Rikard stille og rolig forlatt oss etter en lang kamp. All kjærlighet til dere alle, heter det i et innlegg som er lagt ut på Wolffs Instagram-konto.

  Wolffs agent bekrefter overfor Aftonbladet at den 59 år gamle skuespilleren er død. Han ble innlagt på sykehus i august og har i flere år vært åpen om at han led av den arvelige og kroniske lungesykdommen lungeemfysem.

  Rikard Wolff fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Zac i filmen «Änglagård» i 1992. Opp gjennom årene arbeidet han ved flere av Sveriges mest kjente teatre. Wolff skrev også egen musikk og spilte inn flere plater.

 • 16. november05:53 av Anne Elin Hovden

  Dette er verdens dyreste maleri

  Leonardo da Vincis «Salvator Mundi» ble verdens dyreste maleri noensinne da det ble solgt for 450 millioner dollar på auksjon i New York onsdag. Bildet, hvis tittel betyr «Verdens frelser», antas av eksperter å være ett av svært få av Da Vincis verker som har overlevd århundrene siden mesterens død. «Salvator Mundi» er utført i olje på valnøttre og er et portrett av Jesus Kristus som holder hånden opp i en velsignelse. Det ble malt for Frankrikes kong Ludvig XII en gang mellom 1506 og 1513. Målene er forholdsvis beskjedne 45 ganger 66 centimeter.  Det er ikke kjent hvem som har kjøpt maleriet, men selgeren er den russiske forretningsmannen Dmitrij Rybolovlev.  (NTB)

 • 14. november13:07 av Erik Fossen

  John Olav Nilsen live fra lokal pub

  I LEVENDE LIVE: Einar Vågenes, John Olav Nilsen og Lars Eriksen slipper konsertplate.
  I LEVENDE LIVE: Einar Vågenes, John Olav Nilsen og Lars Eriksen slipper konsertplate.
  FOTO: EIRIK ULLEBØ / BRILLIANCE RECORDS

  Under høstens Vill Vill Vest-festival var det lange køer for å komme inn på intimkonserten med John Olav Nilsen & Nordsjøen på Victoria. De som ikke fikk plass på puben i Kong Oscars gate, får nå sjansen til å høre konserten i opptak. Før jul slipper Brilliance Records bandets første liveplate. Sangen "Vin til vann" slippes som singel 20. november. 

Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser