14:23:29Kulturdirekte

Festet innlegg
Publisert 10. oktober kl 11:24
FELT: Enda et gammelt tre er tatt ned på Nygårdshøyden
FELT: Enda et gammelt tre er tatt ned på Nygårdshøyden
Marianne Nilsen

Sykt, gammelt tre felt på Nygårdshøyden

Mandag ettermiddag ble et 20-meter høyt kastanjetre felt på Høyden i Bergen. Årsaken til at treet ble fjernet er sykdom, opplyser, Snjezana Skokic, som er gruppeleder ved etat bygg og eiendom i Bergen Kommune.

- Det var store råteskader i treet som sto ved en barneskole. Det var ikke forsvarlig og det måtte fjernes, sier hun.

- Hvilke alternativer ble vurdert?

- Firmaet, Innlandet trepleie, gjennomførte undersøkelse i mars. Konklusjonen var at treet var rammet av en alvorlig sopp eller bakterie og at det var så omfattende at det ikke var mulig å behandle. Kraftig beskjæring var heller ikke noe alternativ. Sykdommen kan også spre seg, sier Skokic.

I 2012 protesterte naboer og andre kraftig da byrådet bestemte å felle et 200 år gammelt tre for å få plass til midlertidige skolebrakker på Nygårdshøyden. Brakkene ble satt opp for å huse elever fra Møhlenpris skole. Nå er det elever fra Nordnes skole som benytter brakkene mens den gamle skolen pusses opp.

- Er det aktuelt å fjerne flere trær?

- Vi venter på en rapport fra Mattilsynet. Det er mulig flere trær er smittet og må fjernes, men det vet vi ikke ennå, sier Skokic. 

ROT: Igjen står roten med sagflis rundt
ROT: Igjen står roten med sagflis rundt
Marianne Nilsen

Siste innlegg

Tips oss
 • 8 min av Ingvild Vereide Nave

  Borealis-festivalen får likestillingspris

  Borealis-festivalen blir heidra for sitt likestillingsarbeid. Biletet er frå LP-installasjonen til Mat Jenner under fjorårets festival.
  Borealis-festivalen blir heidra for sitt likestillingsarbeid. Biletet er frå LP-installasjonen til Mat Jenner under fjorårets festival.
  Gidske Stark

  Musikkfestivalen Borealis er vinnaren av Komponistforeninga sin likestillingspris.

  - Vi er sjølvsagt utruleg stolte over å motta ein slik pris, og veldig glade for at arbeidet vi gjer blir lagt merke til, seier kommunikasjonsansvarleg for Borealis, Irem Müftüoglu. 

  Det er første gang prisen blir delt ut. Målet er å heidre gode iniatitiv for likestilling og kjønnbalanse innanfor musikkfeltet. 

  Prisen blei oppretta etter at Komponistforeninga vedtok å styrke arbeidet for likestilling, og skal frå no av blir delt ut kvart år. 

  - Vi såg etter nokon som har grepe an problematikken på ein ny måte, som har gjort ein langvarig innsats for å setje saka på dagsorden, eller som gjennom sine handlingar har bana veg og danna ny positiv praksis på feltet, seier styreleiaren i Norsk komponistforening, Jørgen Karlstrøm. 

 • 22 min av Ingvild Vereide Nave

  Her er den nye Vill Vill Vest-sjefen

  PÅTROPPANDE: Simen Korneliussen er tilsett som festivalsjef for Vill Vill Vest.
  PÅTROPPANDE: Simen Korneliussen er tilsett som festivalsjef for Vill Vill Vest.
  Vill Vill Vest

  Simen Korneliussen tar over etter Vilde Blomhoff som sjef for musikkbransjefestivalen Vill Vill Vest. 

  Frå 1. januar tek han over ansvaret for festivalen, som samlar store deler av norsk musikkbransje i Bergen. 

  Mellom anna Sigrid, Halie og Kjartan Lauritzen har spelt på festivalen, som har som mål å vise fram Bergens musikktalent og -bransje.  

  - Dei siste to åra har Vill Vill Vest etablert seg som den fremste bransjefestivalen på Vestlandet. Eg gler meg til å kome i gang med planlegginga av neste års festival, skriv Korneliussen i ei pressemelding frå festivalen. 

 • 09:50 av Frank Johnsen

  Bergen kino har snudd i Wirkola-saken

  BERGEN: Kurt Josef Wagles siste eventyr kommer likevel på Bergen kino.
  BERGEN: Kurt Josef Wagles siste eventyr kommer likevel på Bergen kino.
  Filmweb

  I går skrev BT at Bergen kino ikke ville vise Tommy Wirkolas komedie «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta» fordi de mente at den ikke hadde noe publikumspotensial.

  Nå har programsjef Stein Sørensen snudd.

  - Det er blitt mye oppmerksomhet rundt denne filmen, og mange har henvendt seg til oss med ønske om å se den. Vi vil selvfølgelig imøtekomme et slikt ønske, sier Sørensen.

  Han poengterer at kinoens opprinnelige vurdering har sin bakgrunn i den minimale interessen for den forrige «Kurt Josef Wagle»-filmen hadde lokalt. Den ble kun sett av 295 mennesker i Bergen i 2010.

  - Intet er jo bedre enn at denne vurderingen blir gjort til skamme. Derfor har vi i dag gjort avtale med filmens distributør, Nordisk film distribusjon, om oppsetning på Bergen kino fra 1. desember, sier Sørensen.

  Les mer om saken her.

Vis flere

Siste kulturnyheter

  Siste filmanmeldelser

   Siste musikkanmeldelser

    Siste kunstanmeldelser

     Siste bokanmeldelser

      Siste teateranmeldelser

       Siste restaurantanmeldelser