08:38:33Krim og hendelserdirekte

Tips oss: Ring 02211 eller send SMS/MMS til 2211. Send e-post til tips@bt.no

Siste innlegg

 • i går22:04 av Malene Indrebø-Langlo

  Over 1700 husstander uten strøm på grunn av snø

  BKK

  – Vi jobber med feilretting der vi kan, men vær og vind gjør det utfordrende eller direkte uforsvarlig å fortsette i mørket, sier BKK.

  Søndag ettermiddag og kveld snødde det tett flere steder langs kysten av Hordaland og Sogn og Fjordane. 

  – Mengdene med snø har tatt strømmen flere steder langs kysten, sier Anne Mette Tuvin, kommunikasjonsrådgiver i BKK Nett.  

  Det siste strømbruddet ble varslet klokken 21.28, og rammet over 700 husstander ytterst i Øygarden. 

  BKK melder at de flere steder er ute å feilretter på linjene. De har også hentet inn ekstra mannskap. 

  - Noen steder har vi tatt avgjørelsen med å utsette arbeidet til det blir lyst. Det er rett og slett ikke forsvarlig å fortsette arbeidet i dette været. Dette gjelder spesielt stedene hvor montørene må ut i båt, sier Tuvin.

  Oversikt over rammede områder her.

  BKK har varslet flere de av kundene sine som vil være uten strøm over natten. 

  - Disse skal ha fått en SMS fra BKK, sier Tuvin. 

 • i går19:24 av Malene Indrebø-Langlo

  Plukket opp mann (30) fra holme etter at båten kantret 

  Redningssentralen

  Klokken 16.30 tikket det inn melding til Hovedredningssentralen (HRS) fra Rogaland Radio om at en mann (30) trengte å bli reddet fra en holme ved Forstrøno utenfor Os. 

  – Lettbåten mannen hadde vært om bord i hadde veltet, og mannen svømte i land på en holme. Lettbåten hørte til en større båt, og det var kamerater av mannen ombord i denne båten som ringte å varslet om hendelsen, sier redningsleder på HRS, Trond Bjørnøy. 

  Mannen hadde på seg redningsutstyr og hadde hele tiden kontakt med kameratene om bord i den andre båten. 

  – Han var i god behold, men måtte sitte på holmen i en times tid før redningsskøyten kom å plukket han opp, forteller Bjørnøy. 

  Lettbåten som kantret, gikk rett til bunns.

  Redningssentralen

 • i går08:09 av Atle Andersson

  Rykket ut til brann på Sotra

  Nødetatene rykket litt før klokken 08.00 ut etter melding om brann i en enebolig i Kalderasvegen på Turøy i Fjell kommune.

  - Innringer som bor i huset, opplyste at han trolig har klart å slukke brannen. Vi har likevel gitt beboerne beskjed om å evakuere bygningen. Årsaken er at brannen kan ha gått i konstruksjonen på huset, sier vaktkommandør Ole Jakob Hartvigsen ved 110-sentralen i Hordaland.

  Mannen som varslet om brannen har fortalt at vegger og tak i stuen er svart.

  I halv ni-tiden søndag morgen melder 110-sentralen om en en del røyk i huset, men at brannvesenet har kontroll på situasjonen.

 • i går06:53 av Atle Andersson

  Slått ned på Torgallmenningen

  Politiet i Bergen pågrep litt etter klokken 02.00 natt til søndag en mann etter en voldsepisode midt på Torgallmenningen.

  - En mann i 20-årene skal uten foranledning ha slått ned fornærmede. Det fremstår som uprovosert vold. Offeret og gjerningsmann skal ikke kjenne hverandre fra før, og ifølge både fornærmede og vitner var det heller ingen kontakt mellom de involverte i forkant av hendelsen, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt.

  Mannen som ble angrepet var også i 20-årene. Han trengte ikke legebehandling etter hendelsen. Gjerningsmannen er satt i arresten, og vil bli avhørt søndag morgen.

  Politiets operasjonsleder melder ellers om en rekke ordensforstyrrelser i løpet av natten.

  - To personer sitter i drukkenskapsarresten, mens de fleste sakene er løst ved at at de involverte frivillig har etterkommet politiets pålegg om å forlate sentrum, sier Samsonsen.

 • i går06:35 av Atle Andersson

  Til sykehus etter ølglass-angrep

  En mann i 30-årene ble sendt til legevakten og deretter Haukeland sykehus etter å ha blitt angrepet med et ølglass i Bergen sentrum natt til søndag. Voldshendelsen fant sted ved et utested på Vågsallmenningen i 01.30-tiden.

  - En mann skal ha knust et ølglass i ansiktet på fornærmede. Gjerningsmannen er en mann i 20-årene. Han ble pågrepet på stedet og sitter nå i fengslig forvaring, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt.

  Den fornærmede mannen måtte behandles for sårskader på sykehus, opplyser Samsonsen.

Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende