15:25:10Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Frykter flo skal flytte fartøyet
08. november kl 22:41av Adalheidur Oldeide

FOTO: Eirik Brekke

Bergingsarbeidet med å sikre fartøyet i Øygarden pågår for fullt torsdag kveld. Fregatten ble torsdag ettermiddag boltet fast til grunnen for ikke å synke, men arbeidsmannskaper frykter vind og flo vil flytte fartøyet. 


Thomas Gjesdal, presse- og informasjonsoffiser i Forsvaret, sier fregatten har ligget i ro i flere timer, men at de er bekymret for flo som kommer inn klokken 23 torsdag kveld. 


– Bekymringen er at fartøyet vil bevege seg når vannet stiger. Den største bekymringen er at fartøyet kan skli fra land, sier Gjesdal. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Anne Elin Hovden
  12:09

  Voldssak mot politiker henlagt


  Saken mot en kjent politiker fra Hordaland, som var anmeldt for vold mot eks-samboeren, er henlagt, skriver NRK Hordaland.  Eks-samboeren etterforskes fortsatt.


  Politikeren ble anmeldt for vold etter en hendelse i parets bolig lørdag ettermiddag 18. august. Der skal det ha oppstått et basketak om gjenstander som mannen ønsket. Kvinnen ville ikke at han skulle få disse og gjorde motstand. Hun skal ha innrømmet at hun bet mannen i hånden. Politiet skal ikke ha funnet bevis for at han dyttet henne etterpå slik at hun falt, slik kvinnen skal ha forklart.


  – Den er henlagt på bevisets stilling. Saken er etterforsket på mange måter, og vi er kommet til at det ikke er grunnlag for straffeforfølgelse, sier politiadvokat Sele til NRK. • av Hilde Olsen Aalvik
  10:42

  Arbeidsuhell i Austevoll


  En mann skal ha fått en dregg i ansiktet ved et fiskeoppdrett på Drøna i Austevoll. 


  - Vi fikk inn meldingen klokken 10.10. Mannen har fått et dypt kutt i haken, og det er mulig at det er noen tenner som har gått. Ambulanse har hentet ham, og politiet undersøker nå hendelsen for å finne ut hva som skal ha skjedd, sier operasjonsleder Terje Magnussen ved Vest politidistrikt. 


 • av Eystein Røssum
  10:11

  Kystverket: Minimalt med lekkasjar frå «Helge Ingstad»  Det er minimalt med lekkasjar frå havaristen KNM «Helge Ingstad», melder Kystverket tysdag formiddag. Også overvakingsflyet som var på vengene måndag kunne observere svært lite forureining utanfor lensene rundt vraket.


  Det ligg noko oljefilm langs land nordover til Hellesundet, men også dette er mindre enn tidlegare, ifølgje oppdateringa. Kystverket har sju fartøy og eit mannskap på 42 i aksjon på sjøen. I tillegg kjem to båtar og åtte personar som konsentrerer seg om landoperasjonen.


  Det er framleis uvisst når fregatten vil bli forsøkt heva. Det er svak vind og roleg sjø, noko som gjer arbeidet lettare. Også vêrmeldinga for resten av veka er gunstig.


  Forsvaret opplyser i ei pressemelding at selskapet Boa, saman med DNV GL og Forsvarsmateriell, har laga ein plan for hevinga. Fartyet er sikra ytterlegare akter, og rørslene i fartyet har minka i løpet av natta. Løftefartyet Gulliver er på plass ved Hanøytangen. Løftefartyet Rambiz er også på veg, og var tysdag formiddag utanfor Utsira. Detaljplanlegging av operasjonen pågår, blant anna med utrusting av riggingslekterar som ligg ved Hanøytangen. 


 • av Eystein Røssum
  06:43

  Gjorde opp bål ved Bryggen


  Ein 21 år gammal mann fekk både politi og brannvesen til å rykke ut etter at han prøvde å gjere opp bål bak Bryggen natt til tysdag. 


  Politiet fekk meldinga kl. 01.37. 


  - Han hadde ei kladdebok, og noko kvist og anna småpjask som han prøvde å få fyr på, seier operasjonsleiar Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. 


  Bålplassen mannen hadde sett seg ut var mellom Øvregaten og Bryggen, i det politiet på Twitter omtaler som ein park. 


  - Det var ikkje nært noko hus, og det vart ingen skader. Bålet vart sløkt kjapt og greitt, seier Kolltveit. Mannen var rusa, og er kjent for politiet frå før. Han vart vist bort frå staden.  • av Ørjan Torheim
  i går23:57

  Ung mann funnet alvorlig skadet: Tre er blitt arrestert, alle er løslatt


  Hytten der den skadde ble funnet natt til mandag 12. november i år.
  Hytten der den skadde ble funnet natt til mandag 12. november i år.
  FOTO: Ørjan Torheim (arkiv)

  Natt til mandag 12. november rykket politiet ut til en mulig knivstikking i en hytte i Olsvik i Bergen. Der ble en mann i 20-årene funnet alene og alvorlig skadet.


  Etterpå ble det gjort flere arrestasjoner. Politiet ba om fengsling av to unge menn, siktet for kroppsskade, men gikk så inn for å løslate dem. Begrunnelsen, ifølge politiadvokat Katharina Fenc Nesse, var betydelig redusert fare for bevisødeleggelse.


  Nå bekrefter Nesse at også en tredje person har vært pågrepet, men så sluppet sluppet ut igjen. Hun vil ikke si noe om hvem denne personen er.


  - Alle tre er fortsatt siktet. Vi mener å vite mer om hendelsesforløpet. Videre etterforskning må vise om vi klarer å bevise det vi mener har skjedd, sier Nesse til BT.


  - Er det på det rene at det var en knivstikking?


  - Det er i hvert fall brukt en form for stikkvåpen.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende