08:56:19Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Frykter flo skal flytte fartøyet
08. november kl 22:41av Adalheidur Oldeide

FOTO: Eirik Brekke

Bergingsarbeidet med å sikre fartøyet i Øygarden pågår for fullt torsdag kveld. Fregatten ble torsdag ettermiddag boltet fast til grunnen for ikke å synke, men arbeidsmannskaper frykter vind og flo vil flytte fartøyet. 


Thomas Gjesdal, presse- og informasjonsoffiser i Forsvaret, sier fregatten har ligget i ro i flere timer, men at de er bekymret for flo som kommer inn klokken 23 torsdag kveld. 


– Bekymringen er at fartøyet vil bevege seg når vannet stiger. Den største bekymringen er at fartøyet kan skli fra land, sier Gjesdal. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Julianne Bråten Mossing
  i går15:09

  Rykker ut til mulig pipebrann


  Brannvesenet rykker ut til en mulig pipebrann i Valestrandvegen på Osterøy, melder 110 Hordaland på Twitter ved 15.00-tiden tirsdag. 


  - Vi har oversikt over antall personer i huset. Det var eier som varslet, sier Helge Lund, vaktkommandør ved 110-sentralen til BT. 


 • av Per Willy Lindberg
  i går11:37

  Mann tiltalt for millionbedrageri av Nav


  En mann i 60-årene er tiltalt for bedrageri av Nav. Som daglig leder i et selskap skal han i 2012 og 2013 ha gitt uriktige opplysninger til Nav slik at en ansatt urettmessig fikk utbetalt 455.213 kroner.


  Videre skal han selv ha mottatt 623.268 kroner fra Nav i årene 2014 og 2015, til tross for at han ikke hadde krav på dette, ifølge tiltalen.


  Statsadvokaten mener han forledet Nav-ansatte til å utbetale pengene til ham.


 • av Cathrine Krane Hansen
  i går09:47

  "Databot" blir stående


  OVERRASKET: Foreldrene til gutten er overrasket over kommunens håndtering av saken.
  OVERRASKET: Foreldrene til gutten er overrasket over kommunens håndtering av saken.
  FOTO: Eirik Brekke

  Som BT tidligere har skrevet, nekter Bergen kommune å betale Datatilsynets bot på 1,6 millioner. Boten fikk kommunen etter at en elev fant personopplysninger om lærere og elever på skolenes brukersystem.


  Nå melder NRK at boten blir stående. «Datatilsynet har merket seg de anførslene kommunen har kommet med om lovvalgspørsmålet, men kan ikke se at disse endrer vårt syn i saken ... At barns rettigheter og friheter har vært utsatt gjør overtredelsen ekstra alvorlig», heter det i den endelige avgjørelsen. 


  Mor til gutten som ble anmeldt for datainnbrudd synes det er bra at datatilsynet plasserer ansvar og skyld der den hører hjemme, og ikke på en 13-åring som varslet om avviket. 

  - I sin klage til Datatilsynet har kommunen forsøkt å skyve ansvaret over på vår sønn, noe som er helt urimelig, skriver hun i en e-post til BT.


 • av Ørjan Torheim
  i går08:11

  Ansatt kom på jobb og oppdaget innbrudd: - Lurte på om det var folk i bygget


  Klokken 07.05 tirsdag fikk politiet telefon fra en ansatt i en bedrift i Damsgårdsveien i Bergen.  Den ansatte var på vei inn på jobben, men så at døren var brutt opp.


  Da holdt vedkommende seg på utsiden og ringte politiet.


  - Det er konstatert innbrudd. Den ansatte lurte på om det var folk inne i bygget, sier operasjonsleder Per Algrøy.


  Da BT snakket med ham, hadde han ikke fått tilbakemelding fra patruljen på stedet.


 • av Ørjan Torheim
  i går06:06

  Mann falt i sjøen i Solheimsviken - kritisk skadet  En mann i 60-årene ligger kritisk skadet på Haukeland sykehus etter fall i sjøen i 03-tiden natt til tirsdag.


  Les hele saken her.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende