14:43:51Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Politiet holder tankskip tilbake
08. november kl 18:59av Christian Nicolaisen

Politiet valgte torsdag ettermiddag å holde igjen tankbåten «Sola TS», som støtte sammen med fregatten i morgentimene. 


Mannskapet om bord vil være sentrale vitner i politiets etterforskning.


- Det er for så vidt ingen dramatikk i det. Skipsledelsen ville konsultere med rederiet sitt før de gikk i avhør, noe de står fritt til å gjøre. Samtidig har vi som ett av våre virkemidler å holde fartøyet tilbake til våre undersøkelser er gjennomført, sier seksjonsleder Frode Karlsen i Vest politidistrikt.


Tankbåten var lastet med 625.000 fat olje, og var på vei fra Stureterminalen til Storbritannia da ulykken skjedde. 


- De lever av å flytte olje, og da er det selvsagt ikke gunstig å ligge til kai. Vi ønsker ikke å holde dem tilbake lenger enn nødvendig, sier Karlsen.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Arne Edvardsen
  12:06

  18-åring omkom, autovernet holdt ikke dagens standard


  OMKOM: En 18-åring omkom i ulykken på Husnes i desember i fjor. Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe konkluderer nå med at autovernet ikke holdt dagens standard.
  OMKOM: En 18-åring omkom i ulykken på Husnes i desember i fjor. Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe konkluderer nå med at autovernet ikke holdt dagens standard.
  FOTO: FOTO: Anders Totland/Sunnhordland (arkiv)

  – I denne ulykken avviste ikke rekkverket bilen, slik det skal, sier Terje Vidar Hoel, seniorrådgiver i Statens vegvesen til NRK Hordaland.


  Natt til 27. desember 2017 mistet en 18 år gammel mann livet da bilen han var passasjer i fikk skrens og havnet i autovernet på Opsangervegen ved Husnes i Kvinnherad. Den 18 år gamle sjåføren mistet kontrollen på et sted der veien hadde en åpning i autovernet. Sjåføren ble selv kritisk skadet i ulykken.


  «Bilen dreier noe, og går sidelengs inn i autovern-avslutningen på andre side av åpningen», heter det i ulykkesrapporten som NRK har fått tilgang til.


  Ifølge Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe er det ikke utenkelig at det fatale utfallet kunne ha vært forhindret om rekkverket hadde vært i samsvar med dagens standard.


 • av Kjersti Mjør
  10:38

  Hjullaster veltet, person fastklemt


  Klokken 10.10 fikk 110-sentralen melding om at en hjullaster hadde veltet på Husnes i Kvinnherad. En person hadde fått et bein fastklemt. Nødetatene rykket ut og fikk mannen løs.


  - Han ble frigjort rimelig kjapt og sendt med ambulanse for videre helsesjekk. Han er ikke livstruende skadet, opplyser Peter Nordgreen, fungerende vaktkommandør i 110-Hordaland. 


   


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  08:48

  - Melding om brann i båt var bål  Nødetatene er på vei til Skaganeset i Fjell kommune etter melding om brann i en båt, melder 110-sentralen Hordaland på Twitter.


  - Vi fikk først en avstandsmelding om at det var brann i en båt, men vi har nå fått kontramelding om at det dreier seg om noen som brenner bål. Vi drar til stedet for å sjekke, sier vaktkommandør Peter Nordgreen ved brannvesenets 110-sentral.


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  06:29

  Rolig natt for politiet i Bergen   Operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt melder om en rolig natt for politiet til tross for mye folk på byen. 
  - Det har gått veldig greit uten de store hendelsene. Det må vi være fornøyd med, sier Thue


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  06:18

  Gikk i Knappetunnelen  Politiet måtte klokken 02.05 natt til lørdag rykke ut til Knappetunnelen på fylksvei 557 etter melding om to personer som gikk inne i tunnelen.


  Tunnelen ble rutinemessig stengt av Vegtrafikksentralen. En politipatrulje fikk kontroll på de to fotgjengerne. 


  Nygårdstunnelen ble også stengt noe senere på grunn av gående i tunnelen. 


  Politiet har opprettet sak på begge hendelsene, opplyser operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt. 


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende