06:46:16Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
To redningsaksjoner i Hardanger
22. oktober kl 17:28av Liv Solli Okkenhaug


Mandag ettermiddag leter redningsmannskaper etter to savnede personer i Hardanger. I området ved Garen og Vøringsfoss er en kvinne i 30-årene savnet. Hun skal ha teltet like ved hytteområdet. Det er dårlig vær på stedet, med snø og tåke. Politi og mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps og Norske Redningshunder søker etter henne. 


I Norheimsund er en mann i 70-årene meldt savnet etter at han ikke møtte opp til en avtale tidligere i dag. Det foregår nå søk i nærheten av mannens bolig og i turområder.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Hilde Heian
  i går14:20

  Pågrepet med gasspistol i Solheimsviken


  Etter at vitner observerte en mann som holdt en pistol i hånden mens han satt på en trapp i Solheimsviken, ble mannen pågrepet av politiet. Det viste seg at våpenet var en gasspistol. Mannen skal ikke ha brukt den til å true med, med sak er opprettet, melder Vest politidistrikt på Twitter onsdag ettermiddag.


 • av Hilde Heian
  i går14:13

  Leteaksjon på Byrknesøy endte godt


  Da politiet onsdag fikk melding om at to gutter var forsvunnet fra barneskolen på Byrknesøy i Gulen, ble redningsskøyten varslet og to politipatruljer sendt av gårde for å lete etter dem.


  - Skolen hadde lett etter dem i 50 minutter da de varslet oss, og siden dette ligger nær sjøen, var vi i ferd med å trykke på den store knappen da vi fikk melding om at de var funnet i god behold, forteller operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt.


  Politiet ble varslet klokken 11.20, og klokken 12.05 kom meldingen om at de var funnet.


  - Den ene politipatruljen kjører frem for å ta en alvorsprat med guttene, sier Rebnord.


 • av Cathrine Krane Hansen
  i går13:47

  Skal heve fregatten på tre uker


  FOTO: Rune Sævig

  Flere selskaper er hyret inn i arbeidet med å få hevet KNM «Helge Ingstad». Ifølge forsvaret.no regner man med at fregatten vil være hevet innen uke 49. «Imidlertid er fremdriften avhengig av mange faktorer blant annet sikkerheten til involvert personell, værforhold, stabilitet til havaristen og hensyn til miljøet», heter det i pressemeldingen fra Sjøforsvaret. 


  BOA Management er engasjert for bergingen og skal få assistanse fra DNV GL. Planen er å heise fartøyet gradvis opp og overføre det til en nedsenkbar lekter. Lekteren blir deretter slept til Haakonsvern. • av Hilde Heian
  i går13:33

  Pustet inn giftig gass i Jølster


  Klokken 03.45 natt til onsdag skjedde det en arbeidsulykke på Post nord sin terminal i Skei i Jølster.


  To beholdere inne i en container veltet. En av dem inneholdt rustvask, og den andre natriumhydroksidløsning.


  - Disse stoffene blandet seg, og det utviklet seg en giftig gass. En mannlig arbeider som inhalerte denne gassen, følte seg dårlig og ble undersøkt av lege, sier operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt.


  Ifølge operasjonsleder kommer det til å gå bra med mannen som er i midten av 30-årene.


  Politiet ble først varslet om arbeidsulykken seks timer senere, og det er opprettet sak.


  Folk fra brannvesenet har lagt bark og sand over innholdet som rant ut.

 • av Cathrine Krane Hansen
  i går11:33

  Lekker jevnt fra fregatten


  Dette bildet ble tatt klokken 12.39 onsdag.
  Dette bildet ble tatt klokken 12.39 onsdag.
  FOTO: Rune Sævig

  Havaristen KNM «Helge Ingstad» har ligget i ro siden gårsdagens hendelser. Det lekker jevnt, men dette er samme type forurensning (helikopterdrivstoff) som før, og det er heller ikke mer enn tidligere.   Totalt har Kystverket samlet opp 34 m3 med såkalt emulsjon, altså olje blandet med vann. I tillegg er det en del absorberende lenser, der oppsamlet oljeprodukter ikke er med i regnskapet. Det er meldt en del mer vind i dag, skriver Kystverket på Twitter.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende