18:52:22Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
VG: Politiet brukte en kvart million på rådgivning i varslersak
14. september kl 22:14av Adrian Brudvik

FOTO: Odd Mehus

I januar omtalte BT en varslersak i Vest politidistrikt, hvor en politimann mener det har vært manglende innsats i grove menneskehandelsaker. Politimannen var ansatt i seksjonen for bekjempelse av organisert kriminalitet (Org.krim).


Fredag brakte VG nye opplysninger i saken.Ifølge avisen engasjerte politiledelsen advokat og tidligere politimester Einar Drægebø for rådgivning mens de håndterte varselet. Regningen kom på 267.843 kroner.


Nestleder i Politiets Fellesforbund i Hordaland, Ørjan Hjortland, sier til VG at han reagerer på manglende åpenhet om bistanden som Drægebø har gitt, og at summen var overraskende.


Hjortland mener summen kan tyde på at Drægebøs engasjement var større enn det felle​sforbundet har fått opplyst tidligere.


Informasjonsdirektør Arne Lutro i Vest politidistrikt avviser dette overfor riksavisen:


– Vest politidistrikt har hatt dialog med Politiets Fellesforbund i saken og gitt dem informasjon underveis. Dersom det er misnøye med dialogen som har vært, vil vi følge dette opp med PF direkte, ikke gjennom media.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Marita Ramsvik
  16:11

  Slåsskamp i Fana-området


  På lørdag ettermiddag fikk politiet inn en melding om flere personer som sloss utenfor en skole i Fana-området. Politiet rykket ut til stedet, noe som resulterte i at flere personer løp fra plassen. 


  – Vi sendte tre patruljer til stedet. Da de kom frem løp det ungdommer i alle retninger, men vi fikk kontroll på noen av dem. Noen er mindreårige, sier Stein Rune Halleraker fra Vest politidistrikt. 


  Ifølge Halleraker ble ingen personer skadet. 


 • av Arne Edvardsen
  12:06

  18-åring omkom, autovernet holdt ikke dagens standard


  OMKOM: En 18-åring omkom i ulykken på Husnes i desember i fjor. Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe konkluderer nå med at autovernet ikke holdt dagens standard.
  OMKOM: En 18-åring omkom i ulykken på Husnes i desember i fjor. Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe konkluderer nå med at autovernet ikke holdt dagens standard.
  FOTO: FOTO: Anders Totland/Sunnhordland (arkiv)

  – I denne ulykken avviste ikke rekkverket bilen, slik det skal, sier Terje Vidar Hoel, seniorrådgiver i Statens vegvesen til NRK Hordaland.


  Natt til 27. desember 2017 mistet en 18 år gammel mann livet da bilen han var passasjer i fikk skrens og havnet i autovernet på Opsangervegen ved Husnes i Kvinnherad. Den 18 år gamle sjåføren mistet kontrollen på et sted der veien hadde en åpning i autovernet. Sjåføren ble selv kritisk skadet i ulykken.


  «Bilen dreier noe, og går sidelengs inn i autovern-avslutningen på andre side av åpningen», heter det i ulykkesrapporten som NRK har fått tilgang til.


  Ifølge Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe er det ikke utenkelig at det fatale utfallet kunne ha vært forhindret om rekkverket hadde vært i samsvar med dagens standard.


 • av Kjersti Mjør
  10:38

  Hjullaster veltet, person fastklemt


  Klokken 10.10 fikk 110-sentralen melding om at en hjullaster hadde veltet på Husnes i Kvinnherad. En person hadde fått et bein fastklemt. Nødetatene rykket ut og fikk mannen løs.


  - Han ble frigjort rimelig kjapt og sendt med ambulanse for videre helsesjekk. Han er ikke livstruende skadet, opplyser Peter Nordgreen, fungerende vaktkommandør i 110-Hordaland. 


   


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  08:48

  - Melding om brann i båt var bål  Nødetatene er på vei til Skaganeset i Fjell kommune etter melding om brann i en båt, melder 110-sentralen Hordaland på Twitter.


  - Vi fikk først en avstandsmelding om at det var brann i en båt, men vi har nå fått kontramelding om at det dreier seg om noen som brenner bål. Vi drar til stedet for å sjekke, sier vaktkommandør Peter Nordgreen ved brannvesenets 110-sentral.


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  06:29

  Rolig natt for politiet i Bergen   Operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt melder om en rolig natt for politiet til tross for mye folk på byen. 
  - Det har gått veldig greit uten de store hendelsene. Det må vi være fornøyd med, sier Thue


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende