07:44:18Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Jogger frifunnet for hundevold
14. september kl 13:44av Adalheidur Oldeide

Mannen i slutten av 60-årene var ute på joggetur rundt Ådlandsvatnet på Stord, julaften i fjor, da han møtte på familien med tre hunder. 


I retten forklarte den tiltalte mannen at han nærmet seg de tre små hundene på mellom seks og ni kilo da en av hundene kom springende mot han og angrep ham.


Han skal da ha sparket mot to av hundene og truffet dem i brystet. Etter en diskusjon med en av de tre hundeeierne, tok mannen tak i hundebåndet til en av de andre to hundene.


Ifølge dommen dro tiltalte i båndet slik at hunden svevde gjennom luften før den traff bakken igjen. 


Saken havnet i Sunnhordland tingrett, og denne uken ble mannen frifunnet. 


Mannen forklarte at hans reaksjon var spontan og at han handlet i nødverge. I retten forklarte han at han ikke hadde noen tanker om at det var en hund i den andre enden av båndet. Retten utelukker ikke at forklaringen om nødverge kan være riktig. 


I dommen går det frem at det ikke var noen skader på hundene. «Retten kan heller ikke se at den avvergende handling går ut over det forsvarlige i betraktning av angrepets farlighet og angrepenes interesse.», står det i dommen.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Einar Aarre
  i går07:04

  Bråk i sentrum i natt


  En mann ble i natt pågrepet på Torget etter at han skal ha skallet ned en vekter. Han skal også ha skallet til en politibetjent.


  I Hetlevikåsen skal en overstadig beruset mann ha nektet å forlate en privatfest etter å ha slått til flere festdeltakere. Mannen skal også ha satt seg opp mot politiet. Politiet har opprettet sak etter hendelsen.


  Politiet rykket også ut til Strandgaten, der en mann ble stoppet etter ordensforstyrrelser. Han ble tatt med til drukkenskapsarresten.    


 • av Einar Aarre
  i går06:56

  Knuste vindusruter


  I Nygårdsgaten ble en mann i natt tatt for å ha knust vindusruter i en bakgård. Mannen be først stoppet av ordensvakten på Fincken. Politiet har opprettet sak på hendelsen. 


 • av Einar Aarre
  i går06:52

  Truet hotellansatte


  Politiet rykket i natt ut til Lægreid hotell i Sogndal der en gjeng på åtte personer skal ha stelt i stand bråk. Ifølge politiet skal gjengen ha oppført seg truende mot ansatte på hotellet.


  Politiet skal ha roet ned situasjonen. Ingen kom til skade, og ingen blir anmeldt etter hendelsen.


 • av Einar Aarre
  i går06:46

  Kolliderte ved Troldhaugtunnelen


  Bilen fikk store materielle skader og føreren måtte fraktes til sykehus etter å ha kollidert med fjellveggen like før Troldhaugtunnelen i retning Lagunen.


  Ulykken skjedde i 03-tiden i natt. Kvinnen i 30-årene var alene i bilen, og ingen andre biler var involvert i ulykken.  


 • av Einar Aarre
  i går06:32

  Fant mann liggende forslått på fortauet


  Under patruljering i sentrum i natt fant politiet en forslått mann i 20-årene liggende på fortauet i Torggaten, like utenfor Skipperstuen.


  Mannen var ved bevissthet. Han var slått ned, og hadde smerter i hodet. Politiet fant ingen gjerningsmann på stedet, og fornærmede visste heller ikke hvem som hadde slått. Mannen ble kjørt til legevakten. Han hadde trolig pådratt seg hjernerystelse, mener politiet. 


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende