21:21:43Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Jogger frifunnet for hundevold
14. september kl 13:44av Adalheidur Oldeide

Mannen i slutten av 60-årene var ute på joggetur rundt Ådlandsvatnet på Stord, julaften i fjor, da han møtte på familien med tre hunder. 


I retten forklarte den tiltalte mannen at han nærmet seg de tre små hundene på mellom seks og ni kilo da en av hundene kom springende mot han og angrep ham.


Han skal da ha sparket mot to av hundene og truffet dem i brystet. Etter en diskusjon med en av de tre hundeeierne, tok mannen tak i hundebåndet til en av de andre to hundene.


Ifølge dommen dro tiltalte i båndet slik at hunden svevde gjennom luften før den traff bakken igjen. 


Saken havnet i Sunnhordland tingrett, og denne uken ble mannen frifunnet. 


Mannen forklarte at hans reaksjon var spontan og at han handlet i nødverge. I retten forklarte han at han ikke hadde noen tanker om at det var en hund i den andre enden av båndet. Retten utelukker ikke at forklaringen om nødverge kan være riktig. 


I dommen går det frem at det ikke var noen skader på hundene. «Retten kan heller ikke se at den avvergende handling går ut over det forsvarlige i betraktning av angrepets farlighet og angrepenes interesse.», står det i dommen.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Adalheidur Oldeide
  19:49

  Mann i sjøen ved Strandkaien


  En beruset mann er reddet opp fra sjøen ved Strandkaiterminalen i Bergen.


  – Politiet ble varslet av forbipasserende 19.37 om at en mann var i sjøen. Han var oppe fra vannet da politiet var kommet til stedet, sier Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. 


  Mannen er uskadet og blir tatt hånd om på stedet, opplyser politiet. 


 • av Ørjan Torheim
  12:08

  Mann tatt for innbrudd i hus og bygg i Bergen vest: - Mistenker at flere kan ha vært med


  Politiet ber mandag om å få en mann i 30-årene satt i varetekt, siktet for grove tyverier fra en privatbolig og et offentlig bygg i Bergen vest.


  - Vi mistenker at flere kan ha vært med på dette, sier politifullmektig Dywecke Gjermundrød.


  Mannen ble pågrepet i Bergen i helgen. Gjermundrød sier innbruddene skjedde i løpet av et kort tidsrom.


  Siktede er kjent for politiet fra før. Politiet vil ikke si om de har kommet over noe tyvegods. Mannen må også svare for flere narkotikaforhold i siktelsen.


 • av Torunn Alice Aarøy
  i går06:49

  Urolig på byen i natt 


  Natt til søndag ble meget hektisk for politiet. Slagsmål, ordensforstyrrelser, salg av narkotika og lommetyveri på et utested er noen av sakene de har rykket ut til.


  Rundt midnatt ble en aggressiv 23 år gammel mann lagt i jern i OlavKyrresgate. Han var en av de seks personene som ble tatt inn i fyllearresten i løpet av natten. 


  Klokken 00.51 ble det meldt om slagsmål mellom fem personer i Vestre Torggaten. Tre av de fem mennene fikk beskjed om å forlate Bergen sentrum. 


  - Vi har også hatt mange telefoner og henvendelser om forstyrrelser av nattero, men hadde ikke kapasitet til å rykke ut på alle, sier operasjonsleder Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt. 


  Politiet har også måttet rydde opp i slåsskamper i Førde sentrum. I Alversund kom en fest helt ut av kontroll, og politiet dro også dit for å ordne opp. 


 • av Torunn Alice Aarøy
  i går06:29

  Kvinne mistenkt for promillekjøring


  Natt til søndag stanset politiet en kvinne i slutten av 40-årene. Hun er mistenkt for å kjøre med promille. Politiet hadde fått tips om vinglete kjøring på E39 tidligere på natten og stoppet henne i Åsaneveien klokken 01:52. - Hun blåste i et alkometer, som viste høy promille, sier operasjonsleder Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt. 


 • av Trygve Opheim
  10. november19:01

  NRK: Har vært om bord på fregatten


  UNDERSØKES: Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad ble i 18-tiden lørdag undersøkt av fire personer fra sjøforsvaret.
  UNDERSØKES: Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad ble i 18-tiden lørdag undersøkt av fire personer fra sjøforsvaret.
  FOTO: Eirik Brekke

  Fire personer har vært ombord i havarerte KNM Helge Ingstad. De har sikret fartøyet og hentet ut data til havarikommisjonen, melder NRK.


  – Vi har akkurat hatt fire personer ombord som har sikret trosser, sier sjef for Sjøforsvaret, Nils-Andreas Stensønes, til NRK.


  Han er usikker på om noen skal om bord også søndag, og legger til at mesteparten av arbeidet gjøres utenfra. 


  Les mer her.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende