08:58:22Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Propaneksplosjon i hytte på Fløyen
06. september kl 21:18av Hilde Olsen Aalvik

RYKKET UT: En brannbil på vei opp mot Skansen i 21-tiden fredag, kort tid etter at meldingen kom.
RYKKET UT: En brannbil på vei opp mot Skansen i 21-tiden fredag, kort tid etter at meldingen kom.
FOTO: Helge O. Svela

Det har vært en kraftig propangasseksplosjon i en hytte på Fløyen. Alle vinduer er blåst ut, men det er ingen tegn til videre varmgang i hytten, melder 110-sentralen på Twitter. 


Les mer om denne saken her


Vaktkommandør Karl Arne-Røyseth forteller at de fikk melding om at flere personer kom til Fløibanen med brannskader.


- De har fortalt at det har vært en eksplosjon i en liten flaske med propan. De tok banen ned, og ble sendt videre til legevakten, forteller han.


Tre personer oppsøkte legevakten etter eksplosjonen, og ytterligere fem skal være involvert i ulykken. De fem andre skal ha dratt hjem. Politiet har patrulje både på hytten og på Haukeland sykehus, og har telefonisk kontakt med de fem som har dratt hjem. 


- Vi er i kontakt med alle. Ingen er savnet, men hytten har store skader, opplyser operasjonssentralen i Vest politidistrikt.


De tre som har oppsøkt legevakt fremstår som lettere skadet, melder politiet. 


- Våre mannskaper er fremme ved hytten, og det er ingen flere der. Alle vinduer er blåst ut, så eksplosjonen har vært ganske kraftig, sier Røyseth.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Hilde Olsen Aalvik
  1 min

  Brann i båt på Stord


  Det er meldt om brann i en båt som ligger i flytedokk på Stord. Nødetatene er på vei, melder politiet i Sør-Vest på Twitter. 


 • av Ørjan Torheim
  07:07

  Beboere på Minde reagerte, tre unge menn i arresten  I 23-tiden onsdag fikk politiet melding om angivelig berusede ungdommer i Kristianborg-området på Minde i Bergen. Det var beboere i området som meldte fra.


  Operasjonslederen i Vest politidistrikt sier torsdag morgen til BT at en politipatrulje dro ut og fikk kontakt med noen unge folk på stedet. Enden på visen ble at tre unge menn, to i 20-årene og én rett under 20, ble tatt med og satt i arresten. De tre mistenkes for å ha tatt seg inn i en bod de ikke hadde adgang til.


  Planen er å avhøre mennene i løpet av dagen.


 • av Hilde Heian
  i går14:20

  Pågrepet med gasspistol i Solheimsviken


  Etter at vitner observerte en mann som holdt en pistol i hånden mens han satt på en trapp i Solheimsviken, ble mannen pågrepet av politiet. Det viste seg at våpenet var en gasspistol. Mannen skal ikke ha brukt den til å true med, med sak er opprettet, melder Vest politidistrikt på Twitter onsdag ettermiddag.


 • av Hilde Heian
  i går14:13

  Leteaksjon på Byrknesøy endte godt


  Da politiet onsdag fikk melding om at to gutter var forsvunnet fra barneskolen på Byrknesøy i Gulen, ble redningsskøyten varslet og to politipatruljer sendt av gårde for å lete etter dem.


  - Skolen hadde lett etter dem i 50 minutter da de varslet oss, og siden dette ligger nær sjøen, var vi i ferd med å trykke på den store knappen da vi fikk melding om at de var funnet i god behold, forteller operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt.


  Politiet ble varslet klokken 11.20, og klokken 12.05 kom meldingen om at de var funnet.


  - Den ene politipatruljen kjører frem for å ta en alvorsprat med guttene, sier Rebnord.


 • av Cathrine Krane Hansen
  i går13:47

  Skal heve fregatten på tre uker


  FOTO: Rune Sævig

  Flere selskaper er hyret inn i arbeidet med å få hevet KNM «Helge Ingstad». Ifølge forsvaret.no regner man med at fregatten vil være hevet innen uke 49. «Imidlertid er fremdriften avhengig av mange faktorer blant annet sikkerheten til involvert personell, værforhold, stabilitet til havaristen og hensyn til miljøet», heter det i pressemeldingen fra Sjøforsvaret. 


  BOA Management er engasjert for bergingen og skal få assistanse fra DNV GL. Planen er å heise fartøyet gradvis opp og overføre det til en nedsenkbar lekter. Lekteren blir deretter slept til Haakonsvern.Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende