10:47:26Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
- Kvinne slått ned, sparket og ranet av flere menn ved Verftet
23. august kl 05:45av Ørjan Torheim


Klokken 03.25 natt til torsdag fikk politiet melding om at en kvinne (23) hadde blitt slått ned og fratatt vesken sin, i Skottegaten i nærheten av Verftet i Bergen.


Melderen var kvinnens kamerat, og selve ranet skulle ha skjedd like over klokken 03.


- Kvinnen hadde blitt sparket med mer, og mennene skal ha tatt nøkler fra vesken hennes. Hun klaget blant annet over smerter i magen, sier operasjonsleder Helge Blindheim i Vest politidistrikt.


Han forteller at flere patruljer rykket ut, men at politiet ikke fant noen gjerningsmenn.


- Vi har heller ingen navngitte mistenkte.


Kvinnen har beskrevet én av gjerningsmennene som en cirka 190 cm. høy og 100 kilo tung mann, etnisk norsk og med vestlandsdialekt og blå øyne.


- Beskrivelsen av de tre andre er noe vagere. Hun tror også de var norske, og at én av dem hadde tatovering på armene. Alle fire var mørkkledde, og én av dem skal kun ha hatt T-skjorte, sier Blindheim.


Saken blir nå etterforsket videre.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Ørjan Torheim
  06:17

  Mistenkt garasjetyv i basketak med huseier i natt - måtte fraktes vekk med ambulanse  I 02-tiden natt til onsdag fikk politiet melding om mulig innbrudd i en garasje i Fyllingsdalen.


  Den mistenkte, en mann i 50-årene, ble tatt på stedet. Patruljen har opprettet en sak på forholdet, ifølge operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt.


  Huseieren oppdaget det angivelige tyveriforsøket fra garasjen, som skal ha stått åpen. Samsonsen sier det ble et basketak mellom de to.


  - Huseier hadde kontroll på situasjonen da vi kom. Både han og mistenkte var der. Det er uklart hvordan basketaket startet. Mistenkte blødde fra nesen og har muligens fått et brudd. Han ble tatt med av ambulanse, sier Samsonsen.


 • av Ørjan Torheim
  05:41

  Kjørte feil vei på motorveien i Åsane, kvinne i 50-årene fratatt lappen  Klokken 00.04 natt til onsdag fikk politiet melding om en bilist som skulle være på vei fra Åsane mot Bergen sentrum i feil kjørebane på E39.


  En politipatrulje rykket ut og konstaterte at meldingen var korrekt, opplyser operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt.


  I Eidsvåg stoppet patruljen en kvinnelig sjåfør i 50-årene. Hun fikk førerkortet beslaglagt, og forholdet er anmeldt.


 • av Marita Ramsvik
  i går17:09

  Havarikommisjonen begynner å etablere et hendelsesforløp


  SYNKER: Slik så det ut på Hjeltefjorden på tirsdag.
  SYNKER: Slik så det ut på Hjeltefjorden på tirsdag.
  FOTO: Alice Bratshaug

  I en pressemelding opplyser Havarikommisjonen at de nå har startet prosessen med å etablere et hendelsesforløp, basert på informasjonen de har hentet inn.


  «Dette vil bidra til å gi svar på hva som skjedde, hvordan det skjedde og hvem som var involvert, samt omstendighetene omkring ulykken», skriver de. 


  Ifølge Havarikommisjonen er det enda for tidlig å si noe mer. Før de kan si noe om årsaken skal kommisjonen blant annet gjennomføre flere intervjuer og gjennomgå en fregatt som ligger til kai.


 • av Hilde Heian
  i går15:56

  To personer tatt i stjålet båt


  Natt til tirsdag forsvant en daycruiser fra Damsgård brygge.


  Båten, som er av typen Finnmaster T8 med en Yamahamotor på 300 hestekrefter, ble tirsdag formiddag observert i Arefjord på Sotra.


  - Da reiste politiet ut, og fant en 30 år gammel kvinne og en mann i slutten av 30-årene i båten. De er satt i arresten og vil bli avhørt, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt.


  Begge skal være kjent av politiet fra før.  • av Rune Christophersen
  i går12:54

  Havarikommisjonen gransker bergingen


  SUNKET: Slik ser vraket ut tirsdag formiddag.
  SUNKET: Slik ser vraket ut tirsdag formiddag.
  FOTO: Jakob Østheim, Forsvaret

  Forsøket på å berge KNM «Helge Ingstad» blir en del av Havarikommisjonens granskingsarbeid. Det bekrefter avdelingsdirektør Dag S. Liseth i kommisjonen.


  - Vi tar for oss hele hendelsesforløpet, inkludert bergingsoperasjonen. Vi arbeider fortsatt med å sanke informasjon, også om bergingen, sier han.


  Natt til tirsdag røk flere av vaierne som skulle holde vraket på plass. Liseth sier dette kan bli tema for granskingen.


  - Vi kommer også til å studere fartøyet når det blir hevet, sier Liseth.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende