08:00:21Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Mongstad evakuert
15. august kl 11:08av Anne Elin Hovden

FOTO: 2211-tipser

Det har oppstått et strømbrudd på Equinors base på Mongstad. Foreløpig vet ikke selskapet grunnen til strømbruddet, men har evakuert alt personell som ikke har beredskapsoppgaver, opplyser kommunikasjonsjef Morten Eek.


 - Strømbruddet gjør at vi må stenge ned anlegget. Og for at vi skal ha oversikt over alt personell, og de som jobber med å få strømmen tilbake skal ha gode arbeidsforhold, evakuerer vi alt øvrig personell , sier Eek.


Ifølge Eek er det også prosedyre at hydrokarbon som står i rørene brennes av i slike situasjoner. Derfor kan det ses ekstra mye flammer og røyk fra flammetårnet nå.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Ørjan Torheim
  05:34

  Nonne ringte inn om bråk i natten. Nå er mann (37) mistenkt for å ha stjålet kollekten fra St. Paul.


  FOTO: Rune Nielsen (arkiv)

  En mann i 30-årene ble natt til tirsdag fersket av politiet mens han oppholdt seg inne i lokalene til St. Paul menighet i Nygårdsgaten i Bergen.


  - En innringer som betegnet seg som nonne ringte oss i natt om bråk fra etasjen over der hun bor. Da vi kom frem, traff vi en mann med en del 1000-lapper på seg, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt.


  Sætre sier de mistenker at mannen har stukket til seg kollektpenger. Trolig har mannen tatt seg inn ved å klatre opp et stillas og gå inn gjennom et vindu.


  Mannen satt tirsdag morgen i politiets forvaring. Politiet kjenner godt til ham fra før.


  - Det blir feil uansett hvor du stjeler fra. Men dette er gjerne litt spesielt, sier Sætre.


 • av Adalheidur Oldeide
  i går19:49

  Mann i sjøen ved Strandkaien


  En beruset mann er reddet opp fra sjøen ved Strandkaiterminalen i Bergen.


  – Politiet ble varslet av forbipasserende 19.37 om at en mann var i sjøen. Han var oppe fra vannet da politiet var kommet til stedet, sier Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. 


  Mannen er uskadet og blir tatt hånd om på stedet, opplyser politiet. 


 • av Ørjan Torheim
  i går12:08

  Mann tatt for innbrudd i hus og bygg i Bergen vest: - Mistenker at flere kan ha vært med


  Politiet ber mandag om å få en mann i 30-årene satt i varetekt, siktet for grove tyverier fra en privatbolig og et offentlig bygg i Bergen vest.


  - Vi mistenker at flere kan ha vært med på dette, sier politifullmektig Dywecke Gjermundrød.


  Mannen ble pågrepet i Bergen i helgen. Gjermundrød sier innbruddene skjedde i løpet av et kort tidsrom.


  Siktede er kjent for politiet fra før. Politiet vil ikke si om de har kommet over noe tyvegods. Mannen må også svare for flere narkotikaforhold i siktelsen.


 • av Torunn Alice Aarøy
  søndag06:49

  Urolig på byen i natt 


  Natt til søndag ble meget hektisk for politiet. Slagsmål, ordensforstyrrelser, salg av narkotika og lommetyveri på et utested er noen av sakene de har rykket ut til.


  Rundt midnatt ble en aggressiv 23 år gammel mann lagt i jern i OlavKyrresgate. Han var en av de seks personene som ble tatt inn i fyllearresten i løpet av natten. 


  Klokken 00.51 ble det meldt om slagsmål mellom fem personer i Vestre Torggaten. Tre av de fem mennene fikk beskjed om å forlate Bergen sentrum. 


  - Vi har også hatt mange telefoner og henvendelser om forstyrrelser av nattero, men hadde ikke kapasitet til å rykke ut på alle, sier operasjonsleder Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt. 


  Politiet har også måttet rydde opp i slåsskamper i Førde sentrum. I Alversund kom en fest helt ut av kontroll, og politiet dro også dit for å ordne opp. 


 • av Torunn Alice Aarøy
  søndag06:29

  Kvinne mistenkt for promillekjøring


  Natt til søndag stanset politiet en kvinne i slutten av 40-årene. Hun er mistenkt for å kjøre med promille. Politiet hadde fått tips om vinglete kjøring på E39 tidligere på natten og stoppet henne i Åsaneveien klokken 01:52. - Hun blåste i et alkometer, som viste høy promille, sier operasjonsleder Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt. 


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende