08:26:11Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Trodde ung fange var på rømmen
13. august kl 20:50av Linnea Skare Oskarsen, Malene Indrebø-Langlo

FOTO: Gidske Stark

En ung mann skal ha forsøkt å rømme fra Bjørgvin fengsel, som er en ungdomsenhet, i 19-tiden mandag kveld.


– Det sto tre politibiler med blålys i Breisteinskrysset og sjekket alle biler som kom nordfra rundt 20.30, sier en tipser som var på stedet.


Politiet rykket ut med seks patruljer. Aksjonen ble avsluttet 20.20, men en hundepatrulje og innsatsleder ble igjen på stedet til 21.20, opplyser operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Frode Kolltveit.


– Jeg kan bekrefte at vi har hatt en hendelse, men at personen aldri kom seg ut fra selve området, sier fengselsleder Per E. Omdal.


Han forteller at de ansatte ved avdelingen ikke hadde oversikt over den innsatte i 15 minutter.


– Vi iverksatte rutiner deretter. Det er klart det oppstår dramatikk under slike situasjoner, men dette endte heldigvis udramatisk, sier Omdal.


Han forteller at den innsatte hadde gjemt seg på området, og understreker at slike hendelser oppstår svært sjeldent.


- Jeg kan ikke gå i detaljer, men det var en periode der ting var litt uoversiktlig ved ungdomsenheten.Vi har nå en intern gjennomgang for å finne ut hva som har skjedd, sier fengselsleder Ørjan Fond.


Bjørgvin fengsel har plass til 90 innsatte fordelt på to avdelinger.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Ørjan Torheim
  05:34

  Nonne ringte inn om bråk i natten. Nå er mann (37) mistenkt for å ha stjålet kollekten fra St. Paul.


  FOTO: Rune Nielsen (arkiv)

  En mann i 30-årene ble natt til tirsdag fersket av politiet mens han oppholdt seg inne i lokalene til St. Paul menighet i Nygårdsgaten i Bergen.


  - En innringer som betegnet seg som nonne ringte oss i natt om bråk fra etasjen over der hun bor. Da vi kom frem, traff vi en mann med en del 1000-lapper på seg, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt.


  Sætre sier de mistenker at mannen har stukket til seg kollektpenger. Trolig har mannen tatt seg inn ved å klatre opp et stillas og gå inn gjennom et vindu.


  Mannen satt tirsdag morgen i politiets forvaring. Politiet kjenner godt til ham fra før.


  - Det blir feil uansett hvor du stjeler fra. Men dette er gjerne litt spesielt, sier Sætre.


 • av Adalheidur Oldeide
  i går19:49

  Mann i sjøen ved Strandkaien


  En beruset mann er reddet opp fra sjøen ved Strandkaiterminalen i Bergen.


  – Politiet ble varslet av forbipasserende 19.37 om at en mann var i sjøen. Han var oppe fra vannet da politiet var kommet til stedet, sier Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. 


  Mannen er uskadet og blir tatt hånd om på stedet, opplyser politiet. 


 • av Ørjan Torheim
  i går12:08

  Mann tatt for innbrudd i hus og bygg i Bergen vest: - Mistenker at flere kan ha vært med


  Politiet ber mandag om å få en mann i 30-årene satt i varetekt, siktet for grove tyverier fra en privatbolig og et offentlig bygg i Bergen vest.


  - Vi mistenker at flere kan ha vært med på dette, sier politifullmektig Dywecke Gjermundrød.


  Mannen ble pågrepet i Bergen i helgen. Gjermundrød sier innbruddene skjedde i løpet av et kort tidsrom.


  Siktede er kjent for politiet fra før. Politiet vil ikke si om de har kommet over noe tyvegods. Mannen må også svare for flere narkotikaforhold i siktelsen.


 • av Torunn Alice Aarøy
  søndag06:49

  Urolig på byen i natt 


  Natt til søndag ble meget hektisk for politiet. Slagsmål, ordensforstyrrelser, salg av narkotika og lommetyveri på et utested er noen av sakene de har rykket ut til.


  Rundt midnatt ble en aggressiv 23 år gammel mann lagt i jern i OlavKyrresgate. Han var en av de seks personene som ble tatt inn i fyllearresten i løpet av natten. 


  Klokken 00.51 ble det meldt om slagsmål mellom fem personer i Vestre Torggaten. Tre av de fem mennene fikk beskjed om å forlate Bergen sentrum. 


  - Vi har også hatt mange telefoner og henvendelser om forstyrrelser av nattero, men hadde ikke kapasitet til å rykke ut på alle, sier operasjonsleder Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt. 


  Politiet har også måttet rydde opp i slåsskamper i Førde sentrum. I Alversund kom en fest helt ut av kontroll, og politiet dro også dit for å ordne opp. 


 • av Torunn Alice Aarøy
  søndag06:29

  Kvinne mistenkt for promillekjøring


  Natt til søndag stanset politiet en kvinne i slutten av 40-årene. Hun er mistenkt for å kjøre med promille. Politiet hadde fått tips om vinglete kjøring på E39 tidligere på natten og stoppet henne i Åsaneveien klokken 01:52. - Hun blåste i et alkometer, som viste høy promille, sier operasjonsleder Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt. 


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende