02:14:59Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Vil holde ransmistenkt mann i varetekt 
10. august kl 15:07av Paul Andre Sommerfeldt

FIKK MEDHOLD: Politiadvokat Alexander Gonzalo Sele la ned begjæring om fire ukers varetektsfengsling. Tingretten ville løslate, men lagmannssretten tar politiets anke til følge.
FIKK MEDHOLD: Politiadvokat Alexander Gonzalo Sele la ned begjæring om fire ukers varetektsfengsling. Tingretten ville løslate, men lagmannssretten tar politiets anke til følge.
FOTO: Paul André Sommerfeldt

Lagmannsretten har enstemmig besluttet fortsatt varetektsfengsling i fire uker av mannen som er siktet for knivran av en klesbutikk i Odda sentrum forrige helg.  


Det kommer frem i en fersk kjennelse fra Gulating lagmannsrett. 


Tingretten falt mandag ned på at mannen kunne løslates, da dommeren mente at mistankegrunnlaget ikke var godt nok. Politiet valgte å anke denne avgjørelsen.  


Den siktede mannen har siden sittet i varetekt i påvente av lagmannsrettens vurdering.  


I kjennelsen skriver lagmannsretten at det er en «nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis, og at det er mer sannsynlig at han vil benytte seg av denne muligheten, enn at han ikke vil gjøre det».   


Retten legger også til grunn at siktede er mistenkt for grovt ran ved bruk av kniv, samt at han skal ha utøvd vold mot den fornærmede som var på jobb i klesbutikken. 


Mannens forsvarer, Johannes Romstad, sier at hans klient er skuffet.- Vi har innfunnet oss med at han blir sittende i varetekt. Saken ble godt belyst av tingretten, men lagmannsretten har gjort en annen vurdering uten muntlig forhandling. Slik sakens beviser står nå, er det ingen grunn til å ta ut tiltale, mener forsvareren.   Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Erlend Langeland Haugen
  i går14:20

  Brann i Nubbebakken slukket


  Brannen i eneboligen i Nubbebakken er slukket, melder politiet. De opplyser at det er brukt vinkelsliper i forbindelse med arbeid på huset, og at gnister fra den kan ha forårsaket brannen i kledningen på huset.


 • av Erlend Langeland Haugen
  i går14:14

  Rykker ut etter melding om brann


  Brannvesenet har rykket ut til Nubbebakken i Bergen etter melding om brann i en enebolig.


  - Vi har akkurat fått brannvesenet på stedet. Det er litt røyk i huset, og varme i kledningen i en vegg. Mannskapene begynner å rive den for å komme til og se hvor varmen er, sier Ole Jacob Hartvigsen ved 110-sentralen.


  Politiet melder at alle personene i huset har kommet seg ut. Brannvesenet mener røykutviklingen har sammenheng med arbeid med å legge et dekke på en terrasse. Det er ikke sett åpne flammer.


 • av Hilde Heian
  i går10:55

  Mann funnet omkommet i Norheimsund


  Norvald Gamlem (74)  fra Norheimsund, som ble meldt savnet i går, er funnet omkommet i Movatnet i Norheimsund.


  Det er ingen grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med dødsfallet til 74-åringen, opplyser politiet.


  Pårørende er varslet.


 • av Marianne Nilsen
  i går06:31

  Mann fortsatt savnet i Norheimsund  Mandag ettermiddag ble en mann i 70-årene meldt savnet i Norheimsund etter at han ikke møtte opp til en avtale.


  - Det var en venn som skulle gå tur med mannen, som meldte han savnet. Han møtte ikke opp til avtalt tid, sier operasjonsleder Per Algrøy.


  Politiet fikk meldingen i 14-tiden. Politi og mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps og Norske Redningshunder søkte etter mannen i går og i natt, uten funn. 


  - Vi har vært på mannens bopel, og i området der mannen bor. Vi setter i gang et større søk når det blir lyst, sier Algrøy.


 • av Liv Solli Okkenhaug
  mandag22:15

  Savnet kvinne funnet


  Kvinnen som var savnet i området ved Garen i Hardanger er funnet i god behold. Hun har noe skader i en fot, og blir tatt hånd om av helsepersonell. Redningsmannskaper leter fortsatt etter en mann i 70-årene som er savnet i Norheimsund.


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende