07:12:08Krim og hendelserdirekte

Festet innlegg
Vil holde ransmistenkt mann i varetekt 
10. august kl 15:07av Paul Andre Sommerfeldt

FIKK MEDHOLD: Politiadvokat Alexander Gonzalo Sele la ned begjæring om fire ukers varetektsfengsling. Tingretten ville løslate, men lagmannssretten tar politiets anke til følge.
FIKK MEDHOLD: Politiadvokat Alexander Gonzalo Sele la ned begjæring om fire ukers varetektsfengsling. Tingretten ville løslate, men lagmannssretten tar politiets anke til følge.
FOTO: Paul André Sommerfeldt

Lagmannsretten har enstemmig besluttet fortsatt varetektsfengsling i fire uker av mannen som er siktet for knivran av en klesbutikk i Odda sentrum forrige helg.  


Det kommer frem i en fersk kjennelse fra Gulating lagmannsrett. 


Tingretten falt mandag ned på at mannen kunne løslates, da dommeren mente at mistankegrunnlaget ikke var godt nok. Politiet valgte å anke denne avgjørelsen.  


Den siktede mannen har siden sittet i varetekt i påvente av lagmannsrettens vurdering.  


I kjennelsen skriver lagmannsretten at det er en «nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis, og at det er mer sannsynlig at han vil benytte seg av denne muligheten, enn at han ikke vil gjøre det».   


Retten legger også til grunn at siktede er mistenkt for grovt ran ved bruk av kniv, samt at han skal ha utøvd vold mot den fornærmede som var på jobb i klesbutikken. 


Mannens forsvarer, Johannes Romstad, sier at hans klient er skuffet.- Vi har innfunnet oss med at han blir sittende i varetekt. Saken ble godt belyst av tingretten, men lagmannsretten har gjort en annen vurdering uten muntlig forhandling. Slik sakens beviser står nå, er det ingen grunn til å ta ut tiltale, mener forsvareren.   Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 30 min av Anne Elin Hovden

  Ikke brann på Varåsen


  I 06.30-tiden melder 110-sentralen at lynnedslaget på Nedre Varåsen på Os ikke forårsaket brann, men at det var en del svidde ledninger. I tillegg ble deler av takkontruksjonen svidd.  


 • 05:55 av Anne Elin Hovden

  Lynnedslag i to hus på Os


  FOTO: Skjermdump: lyn.met.no

  Det oppstod brann i taket på en enebolig på Berge på Os etter et lynnedslag, og det er meldt om åpne flammer.  Da BT kontaktet 110-sentralen 05.50 var brannvesenet akkurat kom frem. I følge 110-sentralen skal lynnedslaget ha forårsaket en del svidde kontakter, og det oppstod også brann ved strøminntaket til huset. Alle personene i huset skal ha kommet seg ut.


  Klokken 06.05 opplyser operasjonsleder Arve Samsonsen ved Vest politidistrikt at det ikke lenger er observert flammer i huset.


  Like over klokken 6 fikk 110-sentralen melding om enda et branntilløp på Os etter tordenbygene. Det skal være røykutvikling fra et tak i Nedre Varåsen, og det var de som bodde i huset som meldte fra. Her er brannvesenet nå på vei.


  Klokken 06.10 melder vaktkommandør Tore Fanebust ved 110-sentralen at brannen på Berge er slukket.


  Ingen ble skadet i brannen, og alle beboerne er gjort rede for.


  Klokken 06.15 melder Vest politidistrikt at det ikke er observert flammer fra Varåsen.


  I følge vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg på Vervarslinga på Vestlandet begynte tordenværet å bygge seg opp ute i havet sent i går kveld, og beveget seg inn mot land. Senteret for tordenværet har beveget seg sør for Bergen og vil bevege seg videre innover i landet.  


  - Jeg våknet selv av tordenværet i morges, det ble min vekkerklokke, sier meteorologen, som lover at de verste tordenbygene vil gi seg utover ettermiddagen.  • i går15:32 av Paul Andre Sommerfeldt

  Værfaste på Jostedalsbreen


  Hovedredningssentralen Sør-Norge melder at to personer fra Belgia er værfaste på Jostedalsbreen. Det skal være dårlig vær i området. 


  Ifølge HRS vil de to bli tatt ut i morgen ved hjelp av bakkemannskaper. HRS skriver på Twitter at belgierne har etablert en nødbivuakk og klarer seg fint.  • i går12:30 av Hilde Heian

  Tysk turist falt i fossen i Åkrafjorden


  Redningshelikopter og nødetatene var på vei til Langfoss i Åkrafjorden etter å ha fått melding om at det var flere som hadde falt i fossen.


  - Det var ganske dramatisk, og vi sendte politi, dykkere, redningshelikopter og helsepersonell. Men så kom det melding om at alle hadde kommet seg opp igjen, sier operasjonsleder Jostein Reiestad i Sør-Vest politidistrikt. 


  Politi og helsepersonell er på vei til fossen som ligger på sørsiden av Åkrafjorden for å undersøke hva som har skjedd, og sjekke tilstanden til dem som havnet i fossen.


  - Vi vet ikke hvor mange det er og hvorfor dette skjedde, men det er dårlig vær og kan være glatt i området, sier operasjonslederen som først ble varslet klokken 12.06. Klokken 12.21 kom beskjeden om at alle var trygt på land igjen.


  Ifølge Haugesunds Avis skal det ha vært én person i et tysk turfølge som falt i vannet. De er tatt hånd om av politi og helse på Åkrafjordtunet. 
 • i går10:28 av Hilde Heian

  Tatt på fersken etter å ha tent bål i drivhus


  Da personalet i en barnehage på Storetveit kom på jobb torsdag morgen, oppdaget de tre personer som hadde overnattet i barnehagens drivhus.


  - De hadde tent et lite bål inne i drivhuset, men det er ikke gjort skadeverk, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.


  En kvinne i midten av 30-årene, en mann i slutten av 20-årene og en kar i midten av 40-årene skal være kjent for politiet fra før. 


  De var fremdeles i drivhuset da politiet kom frem til barnehagen, og er bortvist fra stedet og anmeldt.  


    


Vis flere

Les også

  Siste nytt fra Bergens Tidende